link jak i tytuł zaczerpnięty z www.fotografuj.pl
Bokeh Lens Simulation – niska głębia ostrości w Photoshopie
www.alienskin.com 200$ za kawałek plugina to troszkę kasiorki jest jednak jak dla zwykłego pstrykacza...
link jak i tytuł zaczerpnięty z www.fotografuj.pl
Bokeh Lens Simulation – niska głębia ostrości w Photoshopie
www.alienskin.com 200$ za kawałek plugina to troszkę kasiorki jest jednak jak dla zwykłego pstrykacza...
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
Altenatywa dla ciemnych szkiełek ??
W końcu zdjęcia z komórki będa wyglądać jak z lustrzanki
A na poważnie to ja nie wiem skąd Ci ludzie biora te ceny ...
Gdyby było tańsze więcej osób by kupiło ...
Coz, kto co lubi
Mnie to jakos nie bawi.
Ja lubie zrobic ladne zdjecie, od razu. A nie siedziec przy kompie i walczyc, co by gniota uratowac.
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
gniot będzie gniotem ale czasami tak sobie myślę coby spłycić głębie w niektórych fotkach szczególnie cykniętych 14-54.
Link raczej w ramach ciekawostki wrzuciłem - bo jest tego sporo na rynku.
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
..cięzko podrobić prawdziwy bokeh ....wprawne oko wychwyci takie zabawy...
Oj nie będzie...
Nie wiem jak ten program dokładnie działa, ale sam nie będzie wiedział co rozmyć i w jakim stopniu. Na pewno trzeba przygotowywać maski - może w tym pomaga.
Tak więc w jednym przypadku będzie ta maska łatwa, może do narysowania. Czasem można wykorzystać jakiś kanał(R, G, B, C, M, Y, K, L, a, b... i ich mieszanki) - plugin na tym będzie bazował, nie ma cudów. Wniosek taki, że własnoręcznie stworzone maski + filtr lens blur z photoshopa pewnie da lepsze efekty, choć prawdziwej GO i to i to nie zastąpi.
Ten z kasą zawsze mógł i nie potrzebował substytutu![]()
Soft drogi, ale powinien cieszyć się wzięciem. Kwestia jak łatwy będzie w obsłudze i jakiej jakości będzie można uzyskać efekt. Mogę zainteresować się nim ambitniejsi amatorzy i ewentualnie redakcyjni edytorzy. Nie sądzę, by każdy posiadacz małpki się nim zainteresował, tak samo jak nie każdy posiadacz małpki korzysta z oprogramowania do obróbki, ale ambitniejszy zapewne. Brak uzyskania płytkiej GO i ładnego romycia, to najczęstrzy temat narzekań posiadaczy hybryd/zaawansowanych kompaktów. Co prawda polityka cenowa producenta wepchnie amatorów w szarą strefę, ale nie będzie, to nowum.
Dziwi mnie dlaczego firmy nie prowadzą zróżnicowanej polityki cenowej? Innej wobec konsumenta indywidualnego nie prowadzącego działalności gospodarczej, innej wobec firm wykorzystujących software w celach komercyjnych. Jestem przekonany, że dochód z tytułu sprzedaży licencji znacząco wzrósłby.
Ludzie lubią mieć legalne, tak jak lubią mieć oryginalne. Wystarczy im, to zaoferować w cenia jaką są w stanie zapłacić. Wytwórnie muzyczne, to zrozumiały. Znam osoby, które wraz z pojawieniem się wersji "zagraniczna płyta - polska cena" regularnie kupują nową płytę, gdy wcześniej robiły, to od święta. Album Metallica "Death Magnetic" sprzedawany jest w cenie 28,99zł, a jeszcze niedawni bito się w piersi, że jest, to niemożliwe.
Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 24.11.08 o 14:35
Dobrym patentem do takiego softu byłaby możliwość zrobienia 2 klatek (jak dla oka L-R) i na podstawie przesunięcia powstałoby pseudo 3D na którym uzyskanie dowolnego GO nie powinno być problemem.
Za parę lat może pojawia się komórki z dwoma mikro obiektywami.
Ciekawy programik, nie ma co. Jest też tilt- shift.
Jako badziewiarz powiem, że niestety ten programik (może trochę okrojony) znajdzie się w sofcie następnej generacji cyfrówek. Osobiście wolałbym mieć w Ricosiu opcję bokeh niż GPS![]()
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.