Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 40

Wątek: Niewypełniona karta gwarancyjna.

| OlyJedi Awatar dominius
    Mieszka w
    Chocianów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria

Niewypełniona karta gwarancyjna.

Co myślicie o ofertach sprzedaży nowych obiektywów czy innego sprzętu foto, w których sprzedający zaznacza, że karta gwarancyjna jest tylko, że ...niewypełniona Często takie informacje dodawane są przy produktach sprowadzanych z USA ale nie tylko. Z tego co wiem są problemy z późniejszym serwisowaniem takiego sprzętu bez podpisu i pieczątki na karcie gwarancyjnej. Czy warto interesować się takimi ofertami?
    E-30,E-510,C-770UZ, ZD14-42, ZD 40-150 f3.5-4.5,ZD14-54,FL-36R, HLD-4,TCON-17, MCON-40, Marumi-CPL
    Moja galeria foto: http://fotowonder.digart.pl/digarty/

Toster_88
    Gość
    W serwisie Olka nie ma z tym problemow (tak mi sie zdaje, ze na takie info gdzies tutaj na forum natrafilem)

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Jak masz dowód zakupu - nie ma problemu - gwarancja jest liczona od daty na nim. Nie daj się jednak zwieźć ofertom, że masz wówczas wieczystą lub dożywotnią gwarancję - to naciągactwo - niedawno na Allegro ktoś sprzedawał ZD 50 z takim argumentem...
    Miałem nawet wstawić aukcję do działu humor ale nie chciałem robić gościowi reklamy.
    Gwarancja jest dożywotnia , bo nie została wpisana data zakupu ,więc cały czas jest 24mc gwarancji.
    http://www.allegro.pl/item481960202_..._gwarancj.html

Omijać takie oferty łukiem szerokim...
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 23.11.08 o 18:55
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar tao
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    dla olympusa ważny jest dowód zakupu nie karta gwarancyjna ona może być nie podbita lub można jej nie mieć. dowód zakupu jest ważny

ps ja nie mam podbitej ani jednej a już troche tego mam.
    2 body
    3 słoiki
    1 grip
    wszystko kupowane w sklepie a ani jedna nie podbita przy zakupie i problemów w serwisie nie miałem żadnych
    JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR

| OlyJedi Awatar dominius
    Mieszka w
    Chocianów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Super, dzięki za konkretne odpowiedzi. Czyli warto zainteresować sie tą ofertą?

http://www.allegro.pl/item488252879_...3_5_super.html
    E-30,E-510,C-770UZ, ZD14-42, ZD 40-150 f3.5-4.5,ZD14-54,FL-36R, HLD-4,TCON-17, MCON-40, Marumi-CPL
    Moja galeria foto: http://fotowonder.digart.pl/digarty/

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar tao
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    po pierwsze sprzedający nie wystawia f-vat ani innego dowodu zakupu tak więc gwarancji miał nie będziesz żadnej
    po drugie jeśli dałby ci oryginalny dowód zakupu to gwarancja jest tylko na rok world wide bo słoik ze stanów.
    ale cena dobra jak na razie a szkło napewno warte
    pozdrawiam
    JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR

pat.p
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Jak masz dowód zakupu - nie ma problemu - gwarancja jest liczona od daty na nim. Nie daj się jednak zwieźć ofertom, że masz wówczas wieczystą lub dożywotnią gwarancję - to naciągactwo - niedawno na Allegro ktoś sprzedawał ZD 50 z takim argumentem...
    Miałem nawet wstawić aukcję do działu humor ale nie chciałem robić gościowi reklamy.

http://www.allegro.pl/item481960202_..._gwarancj.html

Omijać takie oferty łukiem szerokim...
    Napisałem do gościa maila z ostrzeżeniem, że zawiadomię Allegro o naruszeniu zasad. Ludzie rzeczywiście czasem bezczelnie wpierają takie rzeczy i to jest najzwyklejsze oszustwo...

Pozdrawiam

Pat

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pat.p Zobacz posta
    Napisałem do gościa maila z ostrzeżeniem, że zawiadomię Allegro o naruszeniu zasad. Ludzie rzeczywiście czasem bezczelnie wpierają takie rzeczy i to jest najzwyklejsze oszustwo...
    Pat
    Raportowałem tą aukcję zaraz jak się zaczęła. Potem ją obserwowałem. Widać kilka groszy prowizji więcej znaczy niż zasady... a może to nie wbrew ich zasadom, nie wnikałem bardzo dokładnie. W każdym razie na niektóre raporty reagują - na takie naruszenie zasad, którym mogłaby się zainteresować policja...
    Ostatnio edytowane przez Karol ; 23.11.08 o 21:02
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

pat.p
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dominius Zobacz posta
    Super, dzięki za konkretne odpowiedzi. Czyli warto zainteresować sie tą ofertą?

http://www.allegro.pl/item488252879_...3_5_super.html
    Zainteresowałbym się tymi śladami po otarciu... Trochę budzi to moją nieufność... Nie wiadomo, co mogło te "otarcia" spowodować - może obiektyw spadł, lub uderzył w coś podczas spaceru (zawadził o ścianę)? Soczewki mogą być nienaruszone, ale może się okazać, że jest wada ukryta, która wyjdzie po czasie - a może nie... Jeśli chodzi o moje zdanie - uważałbym. Najlepiej obejrzeć przed zakupem i własnoręcznie przetestować. Albo dołożyć trochę i kupić nowy.

Pozdrawiam
    Pat

Awatar lordmoll
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Co do gwarancji to wystarczy mieć dowód zakupu oraz kartę gwarancyjną z właściwym numerem seryjnym.

Jeżeli chodzi o szkiełko 14-54 z otarciami to faktycznie należałoby obejrzeć go osobiście.
    1000 zł to może i atrakcyjna cena ale wydaje mi się że lepiej uzbierać i kupić sobie w sklepie nówkę.

pozdr.
    E-3, ZD 12-60mm SWD, FL-50R