Strona 5 z 9 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 82

Wątek: OlympusE520 - Brak naprawy gwarancyjnej

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez bohkos Zobacz posta
    Czy z menu serwisowego można odczytać ilość zrobionych zdjęć do dnia zakupu aparatu ?
    Tak - o ile pierwsze co zrobisz po kupnie to wejdziesz w menu serwisowe...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar yac
    Mieszka w
    k/3M
    Siła reputacji
    289
    Moja galeria
    Współczuję,może faktycznie uda się Ci się ustalić historię sprzętu.
    Napisz gdzie kupiłeś .
    Jacek

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez yac Zobacz posta
    Współczuję,może faktycznie uda się Ci się ustalić historię sprzętu.
    Napisz gdzie kupiłeś .
    No a jeszcze powiedz jak wydusić prawdę od sprzsedawcy czy ktoś tego sprzetu juz raz od niego nie kupił i nie zwrócił?

Mieszka w
    Elbląg
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A moze ... Odczytaj z menu serwisowego zrobiona ilość zdjęć, na dziś. Odejm od tego ilość zdjęć zrobionych przez Ciebie /ilość wyszacowana/ . Czy pozostała ilość może Cię niepokoić ?

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    A moze ... Odczytaj z menu serwisowego zrobiona ilość zdjęć, na dziś. Odejm od tego ilość zdjęć zrobionych przez Ciebie /ilość wyszacowana/ . Czy pozostała ilość może Cię niepokoić ?
    wystarczy aktualizacja firmwere albo zresetowanie licznika aparatu i po zawodach.

| OlyJedi Awatar dominius
    Mieszka w
    Chocianów
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Kiedyś po całodniowym pobycie w górach (wczesna wiosna, mgła, wilgotno, mżawka i zimno) przemaszerowałem kilka km. z moim E-510. Był cały czas w plecaku w torbie E-System. Nie wyciągałem go bo nie było warunków do robienia fajnych zdjęć. Po wyprawie wejście do pociągu - około 20 "parujących" i przemoczonych współtowarzyszów z wyprawy. W wagonie jak wiadomo grzeją na maksa. Zrobiła się taka "parówa" jak w lasach tropikalnych Coś mnie skłoniło żeby w końcu wyciągnąć lustrzankę z plecaka i z torby. Nie minęła minuta a aparat "spocił się" tak, że widoczna była nie para ale małe kropelki na body! Szybko schowałem lustro spowrotem do plecaka mając nadzieję ze w środku na elektronice nie zdążyła skondensować sie para wodna. To był mój błąd E-510 przeżył istny szok termiczny. Po tym czasie (upłynęło 7 miesięcy od tego zdarzenia) aparat dalej śmiga (odpukać) i nic się nie dzieje niepokojącego. Czy można być spokojnym , że już co by miało się stać z aparatem podczas wyżej opisanej wyprawy to już by się stało? Czy jednak proces zapoczątkowany domniemanym skropleniem się pary na układach nadal się rozwija i dąży do unicestwienia sprzętu?
    E-30,E-510,C-770UZ, ZD14-42, ZD 40-150 f3.5-4.5,ZD14-54,FL-36R, HLD-4,TCON-17, MCON-40, Marumi-CPL
    Moja galeria foto: http://fotowonder.digart.pl/digarty/

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar tao
    Mieszka w
    Świnoujście
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    tak zdecydowanie dobry pomysł tylko jak to zrobić jak aparat sie nie włączy bo jest popsuty
    JEDNO ŻYCIE JEDEN CEL, JEŹDZIĆ HONDA CBR

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rodia Zobacz posta
    wystarczy aktualizacja firmwere albo zresetowanie licznika aparatu i po zawodach.
    Wgrałem nowy firmware i licznik zdjęć w menu serwisowym dalej pokazuje prawidłowo czyli wszystkie zdjęcia wykonane, zdjęcia z lampą, liczba uruchomień czyszczenia matrycy itd. Nie wiem czy można zresetować licznik zdjęć, ale w menu serwisowym można to sprawdzić. Problem tylko w tym, że
    Cytat Zamieszczone przez przemo53 Zobacz posta
    po kilku dniach nieużywania po prostu się nie włączył
    Pozostaje poprosić w serwisie o prześledzenie "drogi" aparatu. Serwis Olka należy do najlepszych (no może z wyjątkiem miłej pani pierwszego kontaktu).
    Pozdrawiam

Awatar lordmoll
    Mieszka w
    Sosnowiec
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    No faktycznie aż się wierzyć nie chce. Tesh osobiście uważam że w sklepie gdzie kupiłeś ktoś może coś majstrował.

Kiedyś jak pracowałem w salonie samochodowym to pamietam jak przywozili autka nowe, poobijane, podrapane, z wybitymi szybami i myslice ze je zwracali. Skąd do lakierni odpicowali i sprzedawali za normalną cene. Jak za pół roku rdza go zaczęła zjadać i się własiciel pojawiał to niestety rozkładano ręce i mowili że pozostaje AC , zero gwarancji.

Szkoda ze nie można aparatu tak ubezpieczyć.

Fakt nalezy przestrzegać pewnych regół jak robi się foty w różnych warunkach ale wtym przypadku to ja bym uderzył do rzeczoznawcy żeby wydał opinie bo skoro nie zalałeś ty tego aparatu to ktoś to musiał zrobić.

pzodr.
    E-3, ZD 12-60mm SWD, FL-50R

Mieszka w
    łuków/piaseczno/warszawa
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lordmoll Zobacz posta

Fakt nalezy przestrzegać pewnych regół jak robi się foty w różnych warunkach ale wtym przypadku to ja bym uderzył do rzeczoznawcy żeby wydał opinie bo skoro nie zalałeś ty tego aparatu to ktoś to musiał zrobić.

pzodr.

i co dalej jak się do niego udam. co mam zrobić jak dostanę od niego papierek. bardzo proszę o pomoc w tej kwestii. bo co mi zostało