Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Olympus 850 SW

| OlyJedi
    Mieszka w
    krk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria

A także zastanawiam się nad zakupem drugiego aparatu z lepszą optyką (lustrzanka bądż kompakt - ceny są już zbliżone obu typó także wybór trudniejszy

kompakt iso 100 , nocne zdjecia statyw , lustrzanka o tak wybór trudniejszy a jakie modele masz na myśli .

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Czy może lepiej inwestować w lustrznkę choćby i konkurencyjnej firmy ?

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Zdecydowanie prosze trochę poczytać o technice i sprzecie, bo inaczej kupno nowego aparatu sprawy nie rozwiąże.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Jaquestion Zobacz posta
    W jakim celu wiec są w takim modelu aparatu wartości Iso powyżej 400 ?
    A w jakim celu samochody mogą się rozpędzić do 220 km/h, skoro granica bezpiecznej i komfortowej jazdy to w nich 120 km/h? Odpowiedź jest prosta: marketing.

I czy jest jakieś optymalne ustawieni np Iso 200 czy lepiej zostawić auto ? esp rozdzielność np. 2mpx.
    Iso jak najniższe. Jeśli zdjęcia wychodzą poruszone, to statyw albo postaw aparat na stole, murku itp. Rozdzielczość najwyższa - potem na komputerze sobie zmniejszysz. Wybór odpowiedniego pomiaru ekspozycji to już wyższa szkoła jazdy - musiałbyś poczytać coś na ten temat. Na początku powinno wystarczyć ESP. Najwyżej jak fotka wyjdzie przepalona lub niedoświetlona, to powtórzysz zdjęcie z użyciem kompensacji ekspozycji.

A także zastanawiam się nad zakupem drugiego aparatu z lepszą optyką (lustrzanka bądż kompakt - ceny są już zbliżone obu typó także wybór trudniejszy)
    Nie sądzę, aby lepszy aparat był Ci potrzebny.

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    P.S. Wpierw kupię lepszy komputer bo na moim starym laptopię udręką jest zarządzanie galerią. A zdjecia ponownie zawinił czynnik ludzki.

Dziekuję za cenne informacje. Pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów