i bez wezyka czy pilota. Czy da sie zrobic fotke z czasem dluzszym niz 60 s bez wymienionych akcesoriow? A jak nie to jak najtaniej i najszybciej to zrobic?
pzdr
i bez wezyka czy pilota. Czy da sie zrobic fotke z czasem dluzszym niz 60 s bez wymienionych akcesoriow? A jak nie to jak najtaniej i najszybciej to zrobic?
pzdr
Można zakleić spust migawki gumą do żucia. Tańszego sposobu nie znam.
ja proponuje kupić pilota jak nie olympusa to jakieś chińskie wyroby są na allegro
http://www.allegro.pl/search.php?utm...lympus&order=p
Jeśli jednak chcesz iść w stronę hardcore'u to proponuję gumkę recepturkę i popychacz spustu migawki ( kawałek drewienka, papierek, tekturka...)
Jednak masz szanse że coś poruszysz podczas zamykania migawki
guma do żucia - nie dobra bo mrówki się zlezą do słodkiego
Ostatnio edytowane przez dobas ; 13.11.08 o 17:12
Z ręki nie ale ze statywu. Palec brałby w tym udział tylko w pierwszych milisekunadach i ostatnich naświetlania. Skorzystać z pilota... fajne określenie na zakupy.
Czyli nie ma ukrytej opcji Bulb - two touch.
Jeszcze jedno pytanie. Czy E-510 faktycznie ma tylko 8 min. bulba? 520 ma tych min. 30 a przecież to ta sama konstrukcja. A może w firmware 1.3 wydłużyli ten czas?
dzięki za porady
pozdrawiam
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Wygląda ładnie i tani. Chyba się skuszę.
dzięki
Ostatnio edytowane przez puchan ; 14.11.08 o 00:11 Powód: Automatyczne scalenie postów
Kurcze miałem e-510 ale nim bardzo malo zdjęc zrobiłem, a z czsem BULB to chyba wogóle.
Cieżko mi zatem powiedzieć czy faktycznie max. czas to 8 min.
Co to E-520 to max czas to 30 min, a domyślne ustawienie to 8 min. Może w 510 jest identycznie (musiałby sie posiadacz 510 wypowiedzieć).
Jeżeli robisz foty takie które wymagają długich czasów i naciśnięcie przycisku migawki może powodować poruszenia to pilocik musiałbyś zakupić jak najszybicej.
pozdr.
E-3, ZD 12-60mm SWD, FL-50R
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Ostatnio edytowane przez dobas ; 19.11.08 o 01:30
E-3, ZD 12-60mm SWD, FL-50R
No jak z samowyzwalaczem? Przeciez jak ustawie bulba to mam zablokowany wybor samowyzwalacza jednego i drugiego.
U nas tzn. w szczecińskim MM_dla_idiotów można dostać pilota za bodajże 30-40zł.