Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 30

Wątek: 1500plnow jakie lustro?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Płock, Poland, Poland
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ja polecam E-330. Mam i uwielbiam ten aparat. Osotnio kupiłem E-400 i wole go od testowane E-420. Ten wydaje sie jakis szybszy no i matryca kodaka podobno najlepsza z matryc kodaka wrzucanych do Olka. Aparat świetny i bardzo kompaktowy. Co do szkła to pobyłem sie drogich i zostawiłem kity i odziwo poza szybkością na której mi nie zależy nie widze różnicy) A skoro nie widzac różnicy to poco przepłacać

qbic
    Gość
    Prawdę prawisz, do zdjęć przy dobrym oświetleniu kombo E-400 + ZD 14-54 świetne na spacery.

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez manio Zobacz posta
    Też zastanawiałem się nad e-520 mam e-510 różnice są nie warte ceny(zwłaszcza że z kolejnymi wersjami firmware się zmniejszają)!
    Dla jednych niewarte (szczególnie dla tych co już mają e-510), dla innych warte. Prawda, że nie są duże. Z tym firmware to jednak po prostu zmyśliłeś.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    W przyszłym tygodniu bodajże, w MediaMarkt będzie Nikon D60 z kitem za 1500 zł

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez manio Zobacz posta
    Też zastanawiałem się nad e-520 mam e-510 różnice są nie warte ceny(zwłaszcza że z kolejnymi wersjami firmware się zmniejszają)!
    To firmwere poprawi znacząco osiagi matrycy? zwiekszy romiar LCD? itd?
    Ostatnio edytowane przez rodia ; 14.11.08 o 15:54

| OlyJedi Awatar manio
    Mieszka w
    NH
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Magnesus Zobacz posta
    Dla jednych niewarte (szczególnie dla tych co już mają e-510), dla innych warte. Prawda, że nie są duże. Z tym firmware to jednak po prostu zmyśliłeś.
    No oczywiście że nie wszystko da się załatwić firmware, ale część na pewno, myślę że wkrótce pojawi się np. funkcja kompresji cienia w e-510. Wiadomo że lepszy jest e-520 zwłaszcza funkcja ustawiania AF za pomocą kontrastu co przyspiesza robienie zdjęcia z LV(ale nie każdy używa tej funkcji).
    Jak pisałem wcześniej lepiej chyba e-510 + obiektyw dodatkowy, albo lampa zamiast kilku dodatkowych funkcji z e-520.
    Pozdro

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rodia Zobacz posta
    To firmwere poprawi znacząco osiagi matrycy? zwiekszy romiar LCD? itd?
    O jakich znaczących poprawach osiągów matrycy mowa? Nie widziałem nigdzie testów DR robionych na RAWach.

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    na dpreview w testach DR choćby widać, ze lepiej sobie radzi przepalami. testy na rawach

qbic
    Gość
    Nie zauważyłem nigdzie informacji ze test DR na dpreview był przeprowadzony w RAW, może oślepłem, możesz mi pokazać gdzie to jest?

| OlyJedi Awatar rodia
    Mieszka w
    Koszalin
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Nie jest bezpośrednio napisane, ze przeprowadzane na rawach. Ale skoro napisali że dana próbka jest z ACR i -2EV to chyba nie dzialali na jpg. Nie chce się spierać, przecież całkiem możliwe że ja źle zinterpretowalem to co tam jest.