@Vodnik, ostrosc szla na oczka, niestety przy konstrukcji z uzyciem obiektywu analoga, GO jest straszine mala (u mnie wychodzi 1-1,5mm) a sa to oczka pajaka...
A drugie jest ciekawe... caly czas szukam czym to on sie trzma![]()
POZDRAWIAM
@Vodnik, ostrosc szla na oczka, niestety przy konstrukcji z uzyciem obiektywu analoga, GO jest straszine mala (u mnie wychodzi 1-1,5mm) a sa to oczka pajaka...
A drugie jest ciekawe... caly czas szukam czym to on sie trzma![]()
POZDRAWIAM
C-760, tuleja + UV i Polar HOYA, 128MB i 512MB + Velbon440+Raynox DCR-250
http://plfoto.com/uzytkownik.php?authorname=zloty_2000
To raczej jest ona, bo pająki po zapłodnieniu są zjadane przez samice, więc samców najcząściej nie spotykamy, a jeśli tak to są małe. Ten mi wyglada na większego. Podoba mi się na zdjęciu ta pajęczyna, super wyszła.Zamieszczone przez zloty_2000
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Dzis moze mala zmiana tematu, nadal jednak z uzyciem zblizen i makro. Oto moje pierwsze "Zabawy z woda" poogladajcie i powiedzicie co by zmienic czy poprawic lub dopracowac
1. Korona
2. Dwojaczki
3. Trojaczki
4. Zywe srebro
5 Samotna perelka (dla mnie najfajniejsze...)
zdjecia zrobione przy oswietleniu zarowka energooszczedna i z masa wodyPOZDRAWIAM
bardzo fajne fotki
coś majstrowałeś z kolorami? czy oświetleniem udało się tak zakombinować?
dooomin
"hans und helmut trinken vermut"
Dooomin, jak pisalem oswietlenie to zwyklaswietlowka energooszczedna a kolory uzyskane dzieki dwom roznym WB z menu aparatu. POZDRAWIAM
fiu fiu, ciekawe efekty![]()
@zloty_2000
Jak dla mnie fotki 1, 2, 3 i 5 sa bardzo (zdecydowanie za bardzo) zazolcone.
1 i 5 IMO najladniejsze. Choc i 2 niczego sobie.
4 nieostre, a w 3 widac malo GO.
A odnosnie krzyzaka (bo pajak na ostatnich 2 fotach to krzyzak) - trzyma sie odnozami i tylko nimi.
No i jak najbardziej moze byc to samiec gdyz:
a) nie u wszystkich gat. pajakow popularne jest zjadanie samca przez partnerke (nie wiem jak u tego),
b) to jeszcze moze byc prawiczekw koncu samiec zanim zaplodni samice tez chce troche pozyc, wiec i jesc musi, a to prowadzi prosto do zbudowania sieci.
Kregon
Olympus C-765 UZ + 512MB + tuleja + UV + soczewki +1D, +2D, +4D + polar + statyw
Moje PL Foto - ZAPRASZAM
@zloty_2000 swietne fotki. Ta zolc bardzo mi sie podoba - cieple fotki.
W pierwszym tylko szkoda ostrosci - a mogla by byc reklama Jacobs Kronung - moze tylko utrata ostrosci po zmniejszeniu. Moze pomoglby NeatImage z opcja Sharpen Slighty Not Focus.
Druga i czwarta bajer - lewitacja, ale najbardziej mi sie podoba 3 - swietna kompozycja i zabawa GO.
Czy fotki kadrowane w PS czy moze gole z aparatu ?
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Vodniku, zdjecia 3 i 4 sa zywcem z aparatu, zostaly jedynie zmniejszone i wyostrzone, 1 (korona) skadrowana - usuniete jakies 10-15% dolu zdjecia i znow zmniejszone i wyostrzone, 2 i 5 to wykadrowane fragmenty z calosci + zmniejszenie i wyostrzenie w gimpie.
Z tymi kolorkami to kombinowalem i taki efekt byl dla mnie najciekawszy - zywe srebro z WB ustawionym jak potrzeba jest ciut za zimne jak na moj gust, a ten zolciutki jest ciekawy.
A co do kompozycji... chyba latwiej trafic w totka 6 niz ladnie ustrzelic krople... aparat ustawiony na zdjecia seryjne HI, kropla z gabeczki do miseczki i na zdjeciach bylo albo jeszcze nic albo juz nic.
W sumie to 2x zapelnilem 512MB z czego pierwsze 512MB to byly testowe foty z kombinacjami ustawienia tej zarowy a drugie 512MB to bylo strzelanie do kropelek i z 728 zdjec z karty zostalo mi po ogladnieciu w koompie 78 (jesli dobrze pamietam...)
POZDRAWIAM
No nie powiem, efekty za.. ten tegoŻe ci się udało ustrzelić takie krople, to gratuluję. Dla mnie dwojaczki najlepsze
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii