Tak. Ruiny to Janowiec.
Efekt "starej fotografii" jest ciekawy, ale dlaczego na niebie pojawily sie prostokatne pola? Czy to wynika z malej rozdzielczosci zdjecia poddanego obrobce?
Chyba w PS nie mam gotowej akcji tego typu.
Tak. Ruiny to Janowiec.
Efekt "starej fotografii" jest ciekawy, ale dlaczego na niebie pojawily sie prostokatne pola? Czy to wynika z malej rozdzielczosci zdjecia poddanego obrobce?
Chyba w PS nie mam gotowej akcji tego typu.
to efekt małej rozdzielczości i kompresji jpg (dość sporej kompresji)
Olympus 720UZ, UV, POLAR, RAYNOX M-250
Zapraszam do galerii: http://photo.raczki.net
Herb w sepii super !!! Zapasy na zime delikatnie widzialbym ciemniejsze, a i starowka prezentuje sie w sepii duzo lepiej niz w kolorze.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Naprawdę wszystkie zdjęcia są dobre i nie można im nic zarzucić. Herb i lubelska starówka przypadły mi do gustu najbardziej, choć szczerze mówiąc starówka bardziej podoba mi się w wersji kolorowej.
Co do przeróbki Arrama, to niezły jest ten skrypt, efekt daje rewelacyjny.
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
Ponieważ pojawił się wątek "wycieczkowo-podróżny" chciałbym pokazać kilka zdjęć z ubiegłorocznej podróży po Polsce. Uważam, że w Polsce też jest dużo ciekawych i nieznanych miejsc, które warto odwiedzić.
Zdjęcia wykonane "aparatem" AIPTEK 1,3 Mpix - stąd taka jakość.
1. Arkadia
2. Biskupin
3. Golub-Dobrzyń
4. Łódź
5. Piątek
6. Rogalin
7. Ciechocinek
8. Ciechocinek
9. Toruń
10. Zagórze Śląskie
11. Zagórze Śląskie
12. Zagórze Śląskie
13. Kamieniec Ząbkowicki
14. Kamieniec Ząbkowicki
15. Kamieniec Ząbkowicki
Foto 11 i 12 radze poprawic, bo na dole zdjecia wlazl napis Jonny B&W Package... Rzeczywiscie Polska to pekny kraj. Czlowiek cudze chwali a swojego nie widzi.
Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888
Już poprawioneZamieszczone przez vodnik
![]()
Widać, że to nie Olek![]()
Ale jak zwykle u wrocka zdjęcia nienaganne, to nie aparat robi zdjęcia, coś w tym jest
Zgadzam się w 100%, jest mnóstwo ciekawych miejsc do fotografowania w Polsce. Trzeba to wykorzystywać, hehe.
Pozdrawiam
Olympus C-765UZ + parę dodatków
Zapraszam do Galerii
W przyszłym roku również zamierzam pojeździć po Polsce. Na razie mam w planach Gdańsk i Malbork, może Elbląg. Liczę na Waszą pomoc w znalezieniu atrakcyjnych fototurystycznie miejsc w tym rejonie kraju.