Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether
Test na światobrazu.pl.
Są do pobrania RAWy dla różnych ISO
podsumowanie jak zawsze w tym portalu:
"Canon PowerShot G10 to kompaktowy aparat cyfrowy przeznaczony raczej dla osób, które pragną mieć pełną kontrolę nad swoimi zdjęciami. Jego zaawansowane możliwości zadowolą niejednego miłośnika fotografii, który ceni sobie dobrą jakość w niewielkim opakowaniu. Najważniejsze zalety to wygoda użytkowania, solidny korpus, użyteczny zakres ogniskowych, celny autofokus i kompatybilność z zewnętrznymi lampami błyskowymi. Oczywiście nie ma rzeczy idealnych. Wizjer optyczny mógłby być lepszy, skoro mowa o tym, że to zaawansowany sprzęt fotograficzny. A biorąc pod uwagę fakt, że to aparat kompaktowy, to rozdzielczość rejestrowanych filmów mogłaby być lepsza. Ogólnie - testowany przez naszą redakcję aparat, to godny polecenia produkt z rodziny PowerShot G od firmy Canon."
Ostatnio edytowane przez Wieprz ; 22.03.09 o 18:58
Miałem sposobność zrobienia paru fot Canonem G10 i porównaniu go do Ricoha GX100
W kompaktach nie oczekiwałbym wiele od wbudowanych wizjerów, no chyba, że mowa o zewnętrznych np. Voigtlander.
Canon ma programowo ustawione podbicie jasności i kolorów.
Czasami zdarza się przestrzał AF.
Pancerność Canona robi wrażenie jak i wyprowadzone na zewnątrz nastawy- ISO, ekspozycji i preselekcji
GX100 vs G10
- w miarę szybki AF w porównaniu do Ricoha
- w obu modelach intuicyjne menu, chociaż w GX100, dzięki rolce, mniej rozbudowne
- u Canona wyższe użyteczne ISO (800)
- do Canona nie mogłem podłączyć lampy Oly FL50, do Ricoha tak
- ergonomia przedniej części obu aparatów wzorowa, z tyłu przewaga dla Ricoha
- gabaryty i waga , jak widać
Z kliszą na szyi.
Olympus 35 RD.