Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 26

Wątek: zdjęcia tudzież fotografie benq

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    opolskie
    Siła reputacji
    150
    Moja galeria
    Kasia- próba mniej więcej udana ale za dużo miejsca po prawej które robi wrażenie pustki, ciemne okulary które tutaj nic nie wnoszą i bardzo poważne usta. Motocyklista jest wyraźnie nieostry a szkoda bo zdjęcie ma zadatek na coś wiecej. Kościółek, jak dla mnie makabryczne podejście do tematu, jako ciekawostke podam, że podobny jest w Czermnej koło Kudowy Zdroju.
    pozdrawiam Wiejo

| OlyJedi Awatar jerryg3
    Mieszka w
    Jaworzno
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    ja w sprawie motocyklisty. może ciut mniejszy czas migawki ? nie wyszło. i jeszcze w sprawie czaszki pierwszej. łap ostrość i czas migawki też zmniejsz, szypciej kręć obiektywem, będzie ok.
    Z puszką w dłoni świat staje się piękniejszy
    Zapraszam na stronę, bloga, wątek.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    6 i 7 - widziałbym w BW.

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    dzięki za opinie...

Wiejo - okulary bo było słońce duże a poza tym modelka rozpoznawalna być nie chce...jeszcze usta bardzo poważne..bo ja wiem?
    btw - ten w kudowie czyba mniejszy jest jeśli o ilość osób z kości których wykonano wystrój..w czechach kości pochodzą od ok 40tyś osób jeśli się nie mylę...ale dzięki za info..nie wiedziałem..może kiedyś się wybiorę

jerryg3 - fotki robione z ręki..motor to 1/20s, czaszka 1/8s..bez statywu to - jak na razie przynajmniej - max co mogę osiągnąć coby nie rozmazać strasznie obiektu. może z czasem trochę więcej wprawy nabiorę..chociaż z drugiej strony z wiekiem ręka coraz mniej pewna

Daniello - a wiesz że też mnie się tak widziało , przynajmniej 7..ale zrobiłem w czerwieni coby z lekka 'piekielnie' wyglądało. choć w BW też było dobre (chyba nawet lepsze teraz tak patrze )

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar K_Puchatek
    Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    36
    Moja galeria
    Pierwsze nie przypadły mi do gustu, kolejne (Kasia i motor) już decydowanie lepiej, z ostatniej serii najbardziej do mnie trafia nr 5 - fajnie (nietypowo/klimatycznie) zrobione.
    Pozdrawiam
    Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar aga_piet
    Mieszka w
    Tczew
    Siła reputacji
    203
    Moja galeria
    W sumie w pełni podzielam zdanie ktotka - fajnie, że kombinujesz (tylko on to ładniej ujął).
    Foto 1. - tragedia - szum, brak kontrastu, krzywo i nieostro.
    2. Ma coś w sobie. Przekombinowane ale podoba mi się ujęcie.
    Próba panningu - ładnie acz nieostro. Fajnie, że kolor, inaczej bym kadrowała.
    Portret - mi tam się podoba.
    Czachy - robią wrażenie, jak to czachy (ja znam te z Czermnej, o których wspominał Wiejo).
    Kombinuj, kombinuj, powodzenia

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    z braku weny, czasu i chęci na bieganie z aparatem w celu zdobycia czegoś wartościowego wychodzą różne dziwne rzeczy...
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	10 życie ;).jpg
Wyświetleń:	280
Rozmiar:	143,7 KB
ID:	9655  

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez benq Zobacz posta
    z braku weny, czasu i chęci na bieganie z aparatem w celu zdobycia czegoś wartościowego wychodzą różne dziwne rzeczy...
    Miast prezentować "dziwne rzeczy", wstrzymaj się z publikacją do czasu zrobienia naprawdę dobrej fotografii. Wtedy tytuł Twojego wątku będzie usankcjonowany. Bo na razie, cóż, nadal podtrzymuję swoje zdanie z jednego z poprzednich komentarzy.
    Ostatnio edytowane przez Smerf Maruda ; 14.11.08 o 10:40

Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Smerf Maruda Zobacz posta
    Miast prezentować "dziwne rzeczy", wstrzymaj się z publikacją do czasu zrobienia naprawdę dobrej fotografii. Wtedy tytuł Twojego wątku będzie usanksjonowany. Bo na razie, cóż, nadal podtrzymuję swoje zdanie z jednego z poprzednich komentarzy.

nie przesadzasz troche?

po pierwsze, ostatnia fotka wystawiona została troche dla humoru, dowcipu i broń boże nie pretenduje do zbierania wielkiego poklasku..co zresztą - tak mi się przynajmniej wydaje - można wywnioskować przeglądając cały wątek, w którym to ostatnie 'zdjęcie' odbiega zdecydowanie poziomem od wcześniejszych
    może powinienem był napisać coby fotki nie oceniać pod kątem jej wartości artystycznej..co niniejszym zatem naprawiam

a po wtóre..nie wiem czy zauważyłeś..ale jest to kącik ludzi zaczynających zabawę z fotografią. ktoś kiedyś napisał tutaj fajną poradę dla początkującego amatora fotografii coby stworzył coś a la kwarantanne dla swoich zdjęć i jeśli po 2-3 tyg nadal będą one mu się podobały wtedy dopiero je wystawić na forum. otóż moje fotki tutaj prezentowane przeszły nawet kilkumiesięczną czasem kwarantanne. naprawdę staram się nie wrzucać byle gniotów, których notabene mnóstwo popełniłem. ale nie spodziewaj się tutaj street'a bruce'a gilden'a, portretów kirkland'a czy przyrody i makro jakiegoś mistrza z NG bo to nie to miejsce i czas.
    chcesz ocenić?..proszę bardzo, chętnie usłyszę radę bardziej doświadczonego fotografa na temat np. portretu, panningu czy zdjęć z ciekawych wnętrz..po to tutaj się udzielam

także na przyszłość trochę wrzuć na luz...i nie zapominaj że wół też kiedyś cielęciem był (bez urazy )

pozdr

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez benq Zobacz posta
    nie przesadzasz troche?
    Tu jest 500.000 innych wątków, w których możesz się udzielać i uczestnicząc w których możesz poznać trochę życie forum, miast wrzucać "fotograficzne żarty" do założonego przez siebie wątku. Zrobisz fajne zdjęcie - wrzuć je tutaj, ale nic na siłę, jak rane.

Pozdrowienia.