Daghda , dzieki za "powalajace" komentarze![]()
Pozdrawiam Wszystkich serdecznie![]()
Daghda , dzieki za "powalajace" komentarze![]()
Zachód mniej centralnie jest lepszy, tylko dlaczego taki malutki? Czy na pewno masz ustawiony aparat na największe fotki i w najlepszej jakości?
Gospoda też lepsza bez dodatków, ale mocno szumi.... A gdyby tak ciut wyżej kadrować? Żwirku masz zapas na dole, za to brakuje czubka dachu.
W psiej kwestii się zgadzam z Daghdą. Nie obcinaj zwierzakom łapek.A mordka bardzo sympatyczna.
![]()
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Bardzo dziekuję Nevrah za obiektywna wypowiedź
Zdjęcie zachodu słońca jest tylko takie małe , bo chciałam pokazać sposób kadrowania w/g Twoich wskazówek , oryginał jest oczywiście większy
Co do fotografii nr 35 , Twoje uwagi są bardzo cennelecz ja jestem za pierwotną obróbka
![]()
A szumy , to jest zmora tego aparatu
Zdjecie psa nie jest portretowe , tylko w plenerze![]()
Kawałek łapki "umkło" niechcacy![]()
Pyszczek "Sowy" jest bardzo sympatyczny , dziekuje
Ann: nie ma obiektywnego oceniania sztuki, a fotografia jest sztuką - to po pierwsze.
Po drugie zastanawiałem sie gdzie takie zielone niebo znalazłaś, ale już znalazłem odpowiedź - w Corelu.
Wg mnie zdjęcie obiektu z 35 (chata, karczma czy coś takiego) jest w każdej wersji złe, z ostatnią obróbką na czele.
Nie tłumacz, że zdjęcie psa nie jest portretowe bo jest. A czy zrobione w plenerze czy w studiu to jest inna kwestia.
Kowalikster , zgadzam się z Tobą , ze fotografia jest sztuka
W moim przypadku zgadzam sie ze spostrzeżeniami Nevrah.
Bardzo Ci dziękuje za komentarz
Dla Wszystkich Amatorów zielonego tła (ale nie z Corela) i ramek
Pozdrawiam Was razem z Sowa
Jeśli chodzi o tą fotkę w ramce....to jestem na nie....
Na kolanie przerobiłam psinę. Niebo pozbawiłam śmieci i poprawiłam kolor. Usunęłam irysy. Wykadrowałam po mojemu.
No, nie , co ja się z Wami mam ..........
Jak wiadomo , fotografia jest sztuką , każdy ma inne spojrzenie
Nevrah, moim zdaniem w Twojej wersji niebo jest nieco za ciemnea irysy , to nie śmieci
Bardzo dziękuję za przedstawienie swojej wersji
A Wszystkim za komentarze
Pozdrawiam serdecznie![]()
Śmieci wywaliłam z nieba. Zostały po obróbce nad psią głową.
Irysy to nie śmieci, ale odwracały uwagę, były niemal symetrycznie po obu stronach psiny.
Niebo powinno być bardziej niebieskie, ale jak mówiłam, zajęło mi to wszystko 3 minuty. Przedtem było morskie, często takie wychodzi i dobrze je skorygować. Sama czasem zapominam, ot, skleroza. Białawe też trzeba korygować.
Spokojnie, na zaawansowaną obróbkę też przyjdzie czas. Choć faktem jest, że idealna fotka to taka, której poprawiać nie trzeba. Zdarzają się takie czasem.
Co do ramek, to ja za nimi nie przepadam. Jeśli, to albo surowe, albo idealnie dopasowane kolorystycznie i jak najmniejsze. To fotka ma przyciągać wzrok, nie ramka.
Powodzenia.Czekam na kolejne fotki.