Ostatnio edytowane przez Ann ; 7.11.08 o 01:12 Powód: Automatyczne scalenie postów
3. Grzybki i tylko grzybki.
Makro to nie jest. Niepotrzebna droga, niebo, las. Kolory zbyt mdłe. Zacznij kombinować z kadrem, spróbuj z jednej strony, z drugiej, z trzeciej. Ustawiaj aparat pod różnym kątem.
4. Grzybek lepiej, żeby był kadrowany nie tak centralnie. Ten ze względu na kształt kapelusza - wydłużonego w prawą stronę - aż się prosił, żeby być bliżej LD, czyli lewego dołu.
Ostrość w sumie marna. Po zmniejszeniu trzeba lekko fotki wyostrzyć.
E-510 z przyległościami + żółty FX z dodatkami
http://www.bociany.org.pl :
kochajmy zwierzaki! tyle jest nieszczęśliwych...
Dziekuje bardzo Nevrah za opinie
Co do fotki nr 3 uznałam, ze kadr jest trafny, w tle kolory jesieni lasu .
Tło, oczywiscie nie jest najwyzszej jakosc co do "makro" .
Fotka nr 4 , oczywiscie kadr nalezało zrobic w/g Twojej wskazówki , teraz to widzeNad ostroscia fotek tez popracuje
![]()
Ostatnie dwie fotki przyjemne, jednak nadal brakuje mi ostrości.
Przedostatnia tak na szybko zrobiona w Gimpie (tylko balans bieli i wyostrzenie):
To tak dla przykładu (niewiele można "wyciągnąć" z małej fotki) - jeżeli Masz coś przeciw ingerencji w Twoje zdjęcia - Daj znać - usunę...
Pozdrawiam
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
Puchatku
Bardzo dziękuje za miły komentarz i dziękuje za pomoc
Nie mam nic przeciew ingerencjipozdrawiam
![]()
5 mi sie podoba- takie jesienne klimatyale 6 na nie, złe światło, w tle przepały.... ogólnie 6 na nie, 5 na tak
![]()
"Lubię myśleć, że to było coś tak pięknego, że nie może zostać wyrażone słowami (...) i sprawia, że twoje serce niemal się rozrywa"
Igorra , dzieki
Co do 6-stki, to gdybym ucieła przepały z tła , to kadr byłby zbyt płaski na górze. Ten berecik mnie zainspirował jednak
Pozdrawiam![]()
Za K_Puchatkiem. Przy "berecie" balans bieli nie bardzo gra do wcześniejszej fotki bardzo ciepłej. Ostrości brak ale za to kadr całkiem ciekawy. A "droga" przyjemna. Pozdrawiam
mente et malleo
Poprawione na szybko.
Olympus e-500 + 17.5-45mm + helios 44m4 m42 + 2gb CF x233 + 256mb H xD + sakar 29MZ + AAA z tesco + cin scoop + torba z biedronki + who knows?
http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=14895