Strona 163 z 199 PierwszyPierwszy ... 63113153161162163164165173 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.621 do 1.630 z 1989

Wątek: Olympus E-30

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    To znaczy,że za jakiś czas nie będzie juz prawdziwych aparatów

Mieszka w
    Śląsk
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Akurat taką wiedzę posiadam. W lustrzankach nie montuje się ekranów dotykowych, bo to rozwiązanie meganiewygodne. Może w jakiś najtańszych modelach luster ten bajer będzie kiedyś wykorzystywany jako wabik na gadżeciarzy. Ale prawdziwe aparaty zawsze będą miały mechaniczne dźwigienki, pokrętła i przyciski.
    Włączyłem googla i trochę poszukałem. Czy ściankę Leaf Aptus-II 5 można zakwalifikować do prawdziwych aparatów?
    Wiem, że to "tylko" ścianka. Jednak jakiś trend w tym kierunku jest nie tylko w kompaktach (o telefonach nie wspominając).

Podejrzewam, że nieuniknione będzie wykorzystanie także w lustrzankach ekranów dotykowych - co nie oznacza, że nagle znikną wszystkie pokrętła i przyciski (to by była tragedia).

Taki ekran dotykowy daje nowe możliwości, nie negując równocześnie możliwości równoległego pozostawienia pokręteł i przycisków.

Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ajot Zobacz posta
    Włączyłem googla i trochę poszukałem. Czy ściankę Leaf Aptus-II 5 można zakwalifikować do prawdziwych aparatów?
    Wiem, że to "tylko" ścianka. Jednak jakiś trend w tym kierunku jest nie tylko w kompaktach (o telefonach nie wspominając).

Podejrzewam, że nieuniknione będzie wykorzystanie także w lustrzankach ekranów dotykowych - co nie oznacza, że nagle znikną wszystkie pokrętła i przyciski (to by była tragedia).

Taki ekran dotykowy daje nowe możliwości, nie negując równocześnie możliwości równoległego pozostawienia pokręteł i przycisków.
    W sciankach i wogole np w studiou moze sie to sprawdzic. Ale w terenie ciezko bedzie. W studiu dostosujesz wszystko pod siebie w terenie ty sie dostosujesz. Wiec dotykowy ekran moze byc przeszkoda.

Tak mi sie przynajmniej wydaje. Choc 10 lat temu bym nie uwierzyl w dotykowe telefony tak latwo dzis z tego korzystam
    Moze i z aparatem tak bedzie

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez fox2008 Zobacz posta
    W sciankach i wogole np w studiou moze sie to sprawdzic. Ale w terenie ciezko bedzie.
    Bedzie taka ikonka kluczyka, żeby zablokować ekran, częścią funkcji będziesz sterować głosem - to by nawet misie przydało bo w rękawiczkach nawet pokrętła i dźwigienki są upierdliwe.

| OlyJedi Awatar Ruff
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Wystarczy kupić (albo zrobić) takie rękawiczki które mają odkryte "koniuszki" palców i problem rozwiązany ;P Sam takie specjalnie kupiłem
    Pozdr - Ruff
    (Olympus E-30 + 12-60 + 70-300 + 50 + 3xFL36R)
    przemekrafa.com

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Ruff Zobacz posta
    Wystarczy kupić (albo zrobić) takie rękawiczki które mają odkryte "koniuszki" palców i problem rozwiązany ;P Sam takie specjalnie kupiłem
    Tez tak robiłem ale to nie to.

darkelf
    Gość
    Właśnie zauważyłem, że D90 jest tańszy od E-30. Oczywiście nie zamierzam przechodzić na Nikona, tylko zdziwiła mnie jego cena.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    Właśnie zauważyłem, że D90 jest tańszy od E-30. Oczywiście nie zamierzam przechodzić na Nikona, tylko zdziwiła mnie jego cena.
    D90 chyba zawsze był tańszy. Tylko do niego nie dają lampy wartej ponad 800 zł.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

darkelf
    Gość
    Ja mam FL50R więc wezmę gripa, tylko jak kupię E-30 to Olympus następnego dnia ogłosi E-31

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez darkelf Zobacz posta
    ...tylko jak kupię E-30 to Olympus następnego dnia ogłosi E-31
    Nawet jeśli (chociaż bardzo wątpię w taki scenariusz), to co z tego?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów