Strona 35 z 199 PierwszyPierwszy ... 2533343536374585135 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 341 do 350 z 1989

Wątek: Olympus E-30

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik Zobacz posta
    Może się wypowiem za siebie, żeby nie wyszło, że wpadłam do wątku i marudzę. Są rzeczy, których nie jestem w stanie obecnie przeskoczyć - las, ciemno jak w d... i ruchliwe zwierzaki. Przy maksymalnej możliwości mam 300mm i f/5.6 na końcu - nie jest tragicznie, ale... przy 510 robienie zdjęć powyżej ISO 400 uważam za stratę czasu. A światła sobie nie dodam, ruchliwości zwierzaków nie zmienię. Może mam coś nie tak na punkcie jakości obrazu, ale zależałoby mi na tym, aby był całkiem niezły i bawienie się w wielkie odszumianie mi nie leży. Stąd moje bardzo powolne zastanawianie się nad puszką wyższej jakości. E-30 by mi w zupełności starczyła z parametrami, ale jeśli znowu mam leżeć z foliowym workiem, to szczerze powiem trochę szkoda mi tej odłożonej kasy. Tylko dlatego bardzo żałuję, że to nowe body nie ma uszczelniania.
    Jeśli interesuje Cię fotografia przyrodnicza, wybrałaś niewłaściwy system, Olympus się do tego najsłabiej nadaje. Kupno E-30 niewiele tu zmieni. Dostaniesz w miarę przyzwoity AF, ale zostaną problemy z obiektywami i przede wszystkim ISO. Jeśli spędzasz w terenie długie godziny, żeby zrobić jedno-kilka zdjęć, nie ma sensu bawić się w kompromisy.

| OlyJedi Awatar lucas_g
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    155
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez jotes25 Zobacz posta
    Jeśli interesuje Cię fotografia przyrodnicza, wybrałaś niewłaściwy system, Olympus się do tego najsłabiej nadaje. Kupno E-30 niewiele tu zmieni. Dostaniesz w miarę przyzwoity AF, ale zostaną problemy z obiektywami i przede wszystkim ISO. Jeśli spędzasz w terenie długie godziny, żeby zrobić jedno-kilka zdjęć, nie ma sensu bawić się w kompromisy.
    Jeśli chodzi o fotografię przyrodniczą to: w tym systemie masz E-3 ze świetnym AF i 50-200SWD. Ja w innych systemach widzę tylko puszki, do których przyzwoite tele ze stabilizacją jest dla mnie dużym wydatkiem!!

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    EuroLiberty nie przeginam. To że jest coś lepsze to pisze wprost tak jak z LCD D90, bo ma trochę więcej pikseli i jest większy 3". Do tego trzeba na zimno podchodzić. Natomiast walczę ze skrajnymi opiniami wynoszącymi inne marki pod niebiosa, a Ty czasem dajesz temu posłuch takie odnoszę wrażenie. To nie forum nikona aby wychwalać Nikona czy Canona. Nic poza tym. Jeżeli jesteś przekonany że Nikon masakruje Olka to zmień stajnie
    /*...................*/
    /* ...........................*/

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Nie widzę problemu E-30 + 90-250/300 piękne zestawy.
    było sobie życie

Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Tak zarąbisty zestawik, którego nigdy nie kupię....
    Można pooglądać na dpreview fotki z E3 + 90-250 + TC2.0... też zarąbiste
    /*...................*/

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Ah tam, do przyrody:
    E-3 + 50-200 = 400mm f/3.5 po kropie
    E-3 + 50-200 + TC14 = 560mm f/5 po kropie
    E-3 + 50-200 + TC20 = 800mm f/7 po kropie
    jeśli się nie mylę.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Jeśli interesuje Cię fotografia przyrodnicza, wybrałaś niewłaściwy system, Olympus się do tego najsłabiej nadaje.
    Jest wręcz przeciwnie - ten system nadaje się do fotografii przyrodniczej najbardziej. Pancerna puszka, uszczelniona, z jednym z najlepszych układów AF na rynku i z jedną z najbardziej wydajnych stabilizacji obrazu. Uszczelniony obiektyw z ultradźwiękowym silnikiem, oferujący ogniskową 400 mm ekw. przy jasności f/3,5. Wszystko to za około 5500 zł po odliczeniu ceny lampy i cashbacku za ZD 50-200 SWD. Jestem ciekaw, co lepszego może zaoferować konkurencja.

Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    28
    Moja galeria
    Konkurencja, moze zaoferować, puszkę średnio uszczelnioną, jak D300 i z jakimś dobrym obiektywem, to jakieś 10 tyś, albo już pełną para za 16-20 tyś super sprzęt i szerpa do targania
    /*...................*/

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    myślałem, że kogoś będzie obchodziło punkt widzenia kogoś spoza fanów oly, po za tym tam wypowiada się Tomasz Kulas [autor tego mini testu] więc może coś się da jeszcze ciekawego wyłapać [nie czytałem ]

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Korpus ma być sprzedawany m.in. z ZD12-60, ale ten chyba nie oferuje AF na kontraście. Wiadomo coś o aktualizacji firmware do tego obiektywu? Czy ktoś się orientuje, czy to tylko kwestia firmware, czy może okaże się, że ZD14-54 II ostrzy lepiej w LV, bo konstruowany z tą myślą, a ZD12-60 ma tylko firmware nowy?

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów