iso 100?
iso 100?
Jaja sobie robicie z tym Tamronem?
Nie, kiepsko sobie radził z łapaniem ostrości, a w czasie sesji coś chrupnęło przy zoomowaniu i przestał działać zupełnie.
e-30 zapowiada się świetnie - bardzo miło mi się o nim czyta.
Jednak dla mnie puszka niewiele wnosi.. no może gdybym robił zdjęcia w ekstremalnych warunkach potrzebowałbym takiego e-3 zamiast przedziurawionej reklamówki... przy robieniu sesji leparkowcom 3kl/s to też troszkę za mało, ale do robienia >fotografii< niemal każdy aparat dobry - analog/cyfrak..... liczy się wiedza i umiejętność dostrzegania <łolaboga>
swoją drogą podziwiam Waszą wiedzę techniczną !! <rotfl>
acha!!! obstawiam 2800
kolega kupił body 40tki w październiku u.r. za 4500, koleżanka miesiąc temu ustrzeliła za 2100oby tak dalej!!!
Ostatnio edytowane przez Syd Barrett ; 1.12.08 o 02:02 Powód: zakłat
Robią
Tamron kosztuje ok 1200zł
dla 40D zakres 27,2-80 mm
stałe światło 2.8
z 40D działa szybko (410 zółwik z kitami)
jest ostry od pełnej dziury najostrzejszy w zakresie 30 mm, najsłabszy na 50 mm
jest głosny, dobrze wykonany.
I nie pitolcie mi tu że jest inaczej.
Sa problemy z egzempazami ale to tak jak w sigmie, trzeba wybierać
Acha czy opiniodawcy Tamrona maja Tamrona? Ja mam..
I nie pitolcie mi tu że jest inaczej![]()
A7II słoiki
jerzykulesza.zenfolio.com
Czy Pan sprzedając w sklepie daje walizke obiektywów (nie wiem np.12) np. tamrona. I to się testuje, który dobry ? - pytam, nie wiem.Jak tak to tylko jedno - Żałosne półprodukty.
A kto mi zwróci pieniądze za czas jaki poświęcam na wymianę tych półproduktów ? Co to PCKa ? Nie bądźcie śmieszni - to że uważacie swój czas za ***** wart, to Wasza sprawa, ale nie piszcie że to są dobre produkty.
Jaki jest koszt łączny zakupy obiektywu, który np.wymniamy 3-4 razy (drogą wysyłkową). cena razy 2 ?
Ostatnio edytowane przez fotomic ; 1.12.08 o 08:37
było sobie życie
Fotomic czy kto tam wie, no walcie z tą ceną !! :P
/*...................*/
/* ...........................*/