Strona 37 z 199 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787137 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 1989

Wątek: Olympus E-30

piotrek204
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez zibi1303 Zobacz posta
    Uparcie tylko wyjaśniam, że 900 tyś to chłyt Nikona a nie realne 900 tys na wyświetlaczu..
    Z reszta EOT koniec. więcej nie pisze na ten temat
    Akurat tego sposobu liczenia pikseli na LCD trzymaja sie chyba wszyscy producenci, czyli liczenie kazdego RGB piksela osobno.
    Nie widzialem przy E3 roznicy w stosunku do innych "230K".

Czytam opisy i wyglada ze jak narazie E-30 jest duzo ciekawsza propozycja niz E-3, i dobrze. Takiej puszki brakowalo. Kusi bardzo poziomica ktora wg opisow jest takze w wizjerze.

qbic
    Gość
    Nie wiem czemu niektórzy się jarają tymi wyświetlaczami, zawsze mi się wydawało że głownie używa się wizjera, a ekranik tylko do sprawdzenia histogramu. Jak ktoś potrzebuje mega LCD to sobie podepnie coś przez video-out.

ew. coś takiego:
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 11.11.08 o 23:41

diabolique
    Gość
    Panie i Panowie, dla jasności. Dyskusja o wyświetlaczach zaczęła się od mojego posta. Ponieważ go skasowałem a dyskusja trwa nadal chciałbym wyjaśnić jedną ważną rzecz.
    Nie oceniałem wyświetlacza jako takiego, tudzież jego przydatności do codziennej pracy z aparatem. Teza jaką postawiłem była taka, że średniozamożny przeciętny pstrykacz (jest ich coraz więcej) kupuje aparat w ten sposób, że idzie do sklepu, pstryka na miejscu fotę i patrzy na wyświetlacz co wyszło. A na wyświetlaczach Canona, Nikona czy Sony niestety - wygląda lepiej. Sam miałem możliwość porównania tego co widziałem u kolegi na canonowskim wyświetlaczu a następnie na stronie www. To co widziałem w aparacie wyglądało 100 razy lepiej niż w oryginale na kompie. Coś co było mdłym mydłem, w okienku wyświetlacza wyglądało na ostrą, soczystą fotę.
    I tylko w tym kontekście - sposobu kupowania sprzętu ze średniej półki przez coraz zamożniejszych amatorów - napisałem o wyświetlaczu.
    A Olympus nie produkuje sprzętu dla członków olympusclubu, którym "wyświetlacz nie przeszkadza", tylko po to, by zdobywać kolejnych użytkowników, właśnie tych zamożnych, którzy bez mrugnięcia okiem kupią szkła ze średniej półki, bo ich po prostu stać.
    I właśnie DLA NICH ten wyświetlacz jest za kiepski... Bo testując sprzęt w sklepie zobaczą "takie sobie" fotki obok pięknych, nasyconych, ostrych zdjęć z wyświetlaczy aparatów innych marek.
    Koniec OT

| OlyJedi
    Mieszka w
    Poznan
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    Panie i Panowie, dla jasności. Dyskusja o wyświetlaczach zaczęła się od mojego posta. Ponieważ go skasowałem a dyskusja trwa nadal chciałbym wyjaśnić jedną ważną rzecz.
    Nie oceniałem wyświetlacza jako takiego, tudzież jego przydatności do codziennej pracy z aparatem. Teza jaką postawiłem była taka, że średniozamożny przeciętny pstrykacz (jest ich coraz więcej) kupuje aparat w ten sposób, że idzie do sklepu, pstryka na miejscu fotę i patrzy na wyświetlacz co wyszło. A na wyświetlaczach Canona, Nikona czy Sony niestety - wygląda lepiej. Sam miałem możliwość porównania tego co widziałem u kolegi na canonowskim wyświetlaczu a następnie na stronie www. To co widziałem w aparacie wyglądało 100 razy lepiej niż w oryginale na kompie. Coś co było mdłym mydłem, w okienku wyświetlacza wyglądało na ostrą, soczystą fotę.
    I tylko w tym kontekście - sposobu kupowania sprzętu ze średniej półki przez coraz zamożniejszych amatorów - napisałem o wyświetlaczu.
    A Olympus nie produkuje sprzętu dla członków olympusclubu, którym "wyświetlacz nie przeszkadza", tylko po to, by zdobywać kolejnych użytkowników, właśnie tych zamożnych, którzy bez mrugnięcia okiem kupią szkła ze średniej półki, bo ich po prostu stać.
    I właśnie DLA NICH ten wyświetlacz jest za kiepski... Bo testując sprzęt w sklepie zobaczą "takie sobie" fotki obok pięknych, nasyconych, ostrych zdjęć z wyświetlaczy aparatów innych marek.
    Koniec OT
    no niby koniec ale zgadzam sie z toba w calej rozciaglosci

ja na swoim e-300 niby przegladam zdjecie po tym jak je zrobie ale ... dopiero jak te zdjecia zrzuce to wiem co z nich wyszlo ! i cale szczescie ze najczesciej wychodzą duzo lepiej w kompie niz na ekraniku

| OlyJedi Awatar jarekzon
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    I, to jest tragiczne. Na forum Nikona chwalą Olympusa w wątku o E-30, wielu chwali m4/3, wielu kibicuje Olympusowi, ale na forum Olympusa ktoś tam prowadzi świętą wojnę i w każdym poście musi podkreślać jakie dziadostwo panuje w innych systemach. Zróbmy getto. Wnioskujmy do administracji forum o skrypt zamieniający nazwy innych marek w jakiś wulgaryzm. Banujmy niepokornych. Masz jeszcze jakieś pomysły, by skuteczniej zwalczyć skrajności?
    Nie przesadzałbym z tą miłością nikonowców do systemu 4/3. Z pochwałami w strone olków na forum nikona się nie spotkałem, a wątek o którym mówisz ma razem może 5 wypowiedzi i dotyczy raczej tego, dlaczego nikony nie mają obracanych lcd (i znowu wracą te nieszczęsne lcd). Twoja wypowiedź to raczej próba pokazania, że użytkownicy olków są wrogo nastawieni do innych systemów. Gdybym miał 20 lat mniej, to może bym Ci uwierzył, że nikonowcy to tacy przyjaźni ludzie, jednak doskonale zdaję sobie sprawę z tego, że rodzaj używanego sprzętu nie wpływa na zachowanie ludzi, to trzeba wynieść z domu.

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    hehehe- Oczywiście, że wsród prawdziwych Nikonowców nie mamy przyjaciół

rocco
    Gość
    Widziałem albo na forum Nikona albo na optycznych, już nie pamiętam dokładnie, określenie: "Oly-troly"
    Dajcie spokój, prawdziwy OlyTalib konkurencji się nie boi

| OlyJedi Awatar cadman
    Mieszka w
    Szczecinek
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    E-30 nieźle się zapowiada, żeby nie było OT. Nie wiem skąd u forumowiczów biorą się kompleksy, które można określić jako "syndrom ubogiego krewnego". Więcej pewności siebie! Olki to naprawdę fajne aparaty są! ... Łubu dubu, łubu dubu...To mówię ja, cadman, ...
    Czarny aparat z gorszego systemu
    Moja galeria: http://picasaweb.google.com/Cadman1959

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Ad rem panowie, ad rem.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Jak względy przyziemne pozwolą, atakuj 50-200+tc lub inny system, nie ma co się czarować.
    Inny system z wiadomych, przyziemnych powodów odpada. Nie robię zdjęć w celach zarobkowych, jak coś mi z tego wpadnie od czasu do czasu to fajnie, jednak chcę się rozwijać, chodzić na coraz ciekawsze wypady i przynosić lepsze zdjęcia i to igranie ze światłem mnie strasznie wkurza

Na pewno nie mam strasznie wysokich kryteriów jakościowych chociaż powiem, że mam dobrą opinię o 70-300 (i dziwne wrażenie, ze sporo zależy od egzemplarza). Światła mi bardzo brakuje niestety, a jedyną alternatywą jest wspomniana przez Ciebie 50-200 + TC, tylko nie wiem czy najpierw jednak nie przyatakować lepszego body, a 50-200 + TC zostawić na drugim miejscu, bo obawiam się, że podpinać go pod 510tkę niestety nie będzie sensu.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów