Strona 196 z 199 PierwszyPierwszy ... 96146186194195196197198 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.951 do 1.960 z 1989

Wątek: Olympus E-30

| OlyJedi Awatar kristof1979
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Faktycznie proste rozwiązanie.
    e420 ZD 14-42mm,ZD14-45, ZD 40-150mm, ZD 70-300
    Helios,Porst 50 1.7
    http://www.forum.spotter.pl/photoplog/index.php?u=2912
    Gnioty Kristofa http://forum.olympusclub.pl/showthread.php?t=74004

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar ConradDS
    Mieszka w
    Rorvik Vikna Norge
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Mam pytan kilka o dodatkowe ustawienia w E-30, zastane w menu po podlaczeniu HLD-4 i ZD 14-54II. Pierwsza aprawa to ostrzenie po kontrascie, nie wiem czy tylko w LV i mam 3 mozliwosci wyboru trybu pracy af tzn czujnik, hybryda albo af obraz, nie wiem co z ostr. w bulb, co to zwolnienie s i zwolnienie c ? Ustawienia takie jak KL/S L od 1 do 4 fps, oraz KL/S LV wysoka lub niska. Jakie ustawienia na sync i dlugosc blysku. No i cos takiego jak ustawienie priorytetu i DPI. Rozlozylo mnie menu na lopatki przyznaje.

Poza tym pierwsze zdjecia z imprezy tym szklem na LV z FL36r wyszly strasznie, w trybie a aparat ustawial mi do blysku czas 1/60 lampa w trybie ttlauto a na zdjeciach ostrych co prawda, kasza prawie gryczana. Wlaczylem filtr szumu na standard i redukcje ale nie wiem w koncu jak to wszystko ma byc poustawiane. HELP!!!

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Rafał Czarny
    Mieszka w
    Krakowie
    Siła reputacji
    114
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ConradDS Zobacz posta
    Mam pytan kilka o dodatkowe ustawienia w E-30, zastane w menu po podlaczeniu HLD-4 i ZD 14-54II. Pierwsza aprawa to ostrzenie po kontrascie, nie wiem czy tylko w LV i mam 3 mozliwosci wyboru trybu pracy af tzn czujnik, hybryda albo af obraz, nie wiem co z ostr. w bulb, co to zwolnienie s i zwolnienie c ? Ustawienia takie jak KL/S L od 1 do 4 fps, oraz KL/S LV wysoka lub niska. Jakie ustawienia na sync i dlugosc blysku. No i cos takiego jak ustawienie priorytetu i DPI. Rozlozylo mnie menu na lopatki przyznaje.

Poza tym pierwsze zdjecia z imprezy tym szklem na LV z FL36r wyszly strasznie, w trybie a aparat ustawial mi do blysku czas 1/60 lampa w trybie ttlauto a na zdjeciach ostrych co prawda, kasza prawie gryczana. Wlaczylem filtr szumu na standard i redukcje ale nie wiem w koncu jak to wszystko ma byc poustawiane. HELP!!!

O fotografowaniu z lampą błyskową przeczytasz tutaj: http://foto.jasiu.pl/
    gAlErIa czArNeGo
    oPoWiEm wAm o mArKu
    Pampalini, łowca stworzeń, wypier..lił się o korzeń.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar jolly
    Mieszka w
    L-wo / W-wa
    Siła reputacji
    31
    Moja galeria

Jezu, nic nie zrozumiałam

Ja mam wyłączony i filtr szumu i redukcję szumu.
    Sprawdź jeszcze gradację. Skoro piszesz o kaszy, to może gradację masz ustawioną na auto.
    Na temat czasu ciężko coś powiedzieć - nie widziałam warunków, nie wiem, jakie miałeś ustawione iso, jaką przesłonę. To wszystko ma wpływ na czas, który aparat sobie dobiera lub który możesz sobie ustawić sam w trybie M.
    Pozdrawiam, Jola

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar ConradDS
    Mieszka w
    Rorvik Vikna Norge
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ok chyba zagmatwalem za bardzo. Moze zapytam tak:

Jak ustawic takie parametry w menu E-30 jak:
    1. Ostrzenie po kontrascie ( mam 3 mozliwosci wyboru trybu pracy af tzn czujnik, hybryda albo af obraz)???
    2. Co to jest ostr. w bulb?
    3. Co to zwolnienie s i zwolnienie c?
    4. Do czego sa Ustawienia takie jak KL/S L (od 1 do 4 fps), oraz KL/S LV (wysoka lub niska)?
    5.Jak ustawic sync i dlugosc blysku?
    6. Do czego sluzy Priorytet?
    7. DPI??? Do czego ta funkcja(jest tryb auto i ust wlasne)?

Dziekuje i mam nadzieje ze ktos zna odpowiedzi. Wieczorem dodam kilka zdjec dla orientacji. Gradacja? :/ Sprawdze.
    Ostatnio edytowane przez ConradDS ; 20.12.10 o 19:40

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar magnum
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Ok chyba zagmatwalem za bardzo. Moze zapytam tak:

Jak ustawic takie parametry w menu E-30 jak:
    1. Ostrzenie po kontrascie ( mam 3 mozliwosci wyboru trybu pracy af tzn czujnik, hybryda albo af obraz)???
    2. Co to jest ostr. w bulb?
    3. Co to zwolnienie s i zwolnienie c?
    4. Do czego sa Ustawienia takie jak KL/S L (od 1 do 4 fps), oraz KL/S LV (wysoka lub niska)?
    5.Jak ustawic sync i dlugosc blysku?
    6. Do czego sluzy Priorytet?
    7. DPI??? Do czego ta funkcja(jest tryb auto i ust wlasne)?

Dziekuje i mam nadzieje ze ktos zna odpowiedzi. Wieczorem dodam kilka zdjec dla orientacji. Gradacja? :/ Sprawdze.
    1. Ostrzenie po kontrascie to af obraz i działa tylko w LV
    2. Możesz ustawiać (zmieniać) ostrość w czasie wykonywania zdjęcia w trybie bulb
    3. To znaczy że w trybie AF S lub C aparat nie będzie czekał na potwierdzenie ostrości i zwolni migawkę
    4. Masz dwa tryby pracy zdjęć seryjnych wysoka i niska, dla niskiej możesz określić liczbę klatek.
    5. Możesz ustawić minimalny i maksymalny czas otwarcia migawki dla pracy z lampą. Czyli np. ustawisz minimalny 1/60 to aparat nie zejdzie poniżej tego czasu (np. w priorytecie przysłony) przy pracy z lampą i analogicznie z maksymalnym czasem (pomijając tryb FP)
    6. O który priorytet Ci chodzi?
    7. Przydatne podczas drukowania prosto z aparatu.

Wszystko to znajduje się w instrukcji.
    Ostatnio edytowane przez dog_master ; 20.12.10 o 23:17 Powód: wybacz, ale kolor czerwony zarezerwowany dla administracji :-)

| OlyJedi Awatar ektomek
    Mieszka w
    Bolesławiec
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Przed godzinką kurier przyniósł e30 z serwisu. Powodem wysłania było samoistne przełączanie się na parametry trybu P w trybie A. Poza tym dwa paprochy na matówce od środka i kończąca się gwarancja. Aparat wysłałem bez klapki na gniazdo akumulatora.
    Wymienili płytę główną , matówka nowa, cała tylna ścianka z wyświetlaczem nowa, przyciski "chodzą" jak nowe , pasek nowy i założona nowa klapka - wiadomo jaka
    Wielki SZACUN i duże BRAWKA dla serwisu!

Sprzedam e30 - stan IDEALNY
    Ostatnio edytowane przez ektomek ; 18.01.11 o 14:08

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar MADNESS
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Ja wysyłam swój jutro - zaczął się wyłączać w różnych momentach pracy, ustawienie manualne się zawieszają i konieczne jest wyłączenie aparatu.

zobaczymy co będzie po ?

Może chce ktoś kupić za dwa tygodnie ?
    NIE JESTEM TU ABY POKLEPYWAĆ PO PLECKACH I WMAWIAĆ ŻE ROBISZ DOBRE ZDJĘCIA

www.murawskiphoto.fott.pl

| OlyJedi Awatar ektomek
    Mieszka w
    Bolesławiec
    Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Jak już pisałem u mnie została wymieniona płyta główna. Ma to jedną zaletę - licznik bije od zera. Także przez dwa lata zrobiłem w sumie 50 zdjęć

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar MADNESS
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Niby tak, jestem jednak zdania, że jeżeli coś siadło raz to i potem będą z tym problemy - więc klienta czas zacząć szukać
    NIE JESTEM TU ABY POKLEPYWAĆ PO PLECKACH I WMAWIAĆ ŻE ROBISZ DOBRE ZDJĘCIA

www.murawskiphoto.fott.pl

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów