Strona 188 z 199 PierwszyPierwszy ... 88138178186187188189190198 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1.871 do 1.880 z 1989

Wątek: Olympus E-30

| OlyJedi Awatar dominius
    Mieszka w
    Chocianów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Fot.Krzysiek Zobacz posta
    Ja wysłałem potrzebne dokumenty 15 grudnia listem poleconym priorytetem i lampę kurier mi dostarczył w dniu wigilii czyli 24grudzień , az się zdziwiłem że tak szybko no i był miły prezent pod choinke

a ja chyba popełniłem błąd wysyłając dokumenty listem poleconym priorytetowym i w dodatku za potwierdzeniem odbioru ( nie wiem co mnie pokusiło na to) teraz powoli zaczynam żałować ze wysłałem dodatkowo da potwierdzeniem obioru szczególnie, ze ten adres
    Olympus D-SLR Promotion
    Postfach 1420
    32773 Lage
    Niemcy

Trudno mi było rozkminić zeby później wpisać poprawnie na poczcie do blankietu. Druda sprawa ze" Postfach" to hmm chyba po nieniecku "skrytka pocztowa" więc w jaki sposób listonosz ma uzyskać potwierdzenie odbioru listu od Olympusa? :/ Pani na Poczcie oczywiście o tym fakcie mi nie powiedziała a ja przegapiłem sprawę. Teraz pewnie mój list gdzieś krąży po Niemczech i nie może trafić do Olympusa. nie wspomnę, że list wysłąłem 22 marca i do tej pory nie mam żadnego kwitku, że został dostarczony. : / Ktoś wysyłał dokumenty ad. promocji listem za potwierdzeniem odbioru?
    E-30,E-510,C-770UZ, ZD14-42, ZD 40-150 f3.5-4.5,ZD14-54,FL-36R, HLD-4,TCON-17, MCON-40, Marumi-CPL
    Moja galeria foto: http://fotowonder.digart.pl/digarty/

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Spooookojnie... od 22 marca nie upłynęło dużo czasu jak na przysłanie potwierdzenia odbioru przez pocztę.
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

| OlyJedi Awatar dominius
    Mieszka w
    Chocianów
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    No mam nadzieję, że wszystko jest ok. Przejdę się na pocztę i się wypytam. Jak to polecony to może powiedzą mi na podstawie nr listu gdzie się aktualnie znajduje w ogóle. Heh
    E-30,E-510,C-770UZ, ZD14-42, ZD 40-150 f3.5-4.5,ZD14-54,FL-36R, HLD-4,TCON-17, MCON-40, Marumi-CPL
    Moja galeria foto: http://fotowonder.digart.pl/digarty/

| OlyJedi Awatar janek222
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    W końcu nabyłem cudeńko od jednego z forumowiczów

Po pierwszym pstrykaniu plusy (zapewne nic nowego nie powiem)
    1. Jak ja uwielbiam to ziuuuut i AF jest, ziuuut i jest...
    2. Wizjer (porównując do E-410) - bajka...
    3. w końcu mogę ustawić prawie wszystko nie odrywając oka od wizjera (póki co przyzwyczajenia z E-410 biorą górę)...
    4. ISO do 1250 dla mnie jeszcze w granicach rozsądku.
    5. stabilizacja - jak zobaczyłem efekt na LV to oniemiałem

Minusy:
    1. wykonanie klapki od kart pamięci. Wypada mi oparcie dłoni na tej klapce i przez brak idealnego spasowania jest delikatny, póki co lekko irytujący ruch...
    2. przy celowaniu lewym okiem robi się ciasno do kółka głównego

Ale reasumując - W Y P A S !!!

PS2. wcześniej przez przypadek w wątku o E-3
    FL50 zapinane czasem do Fuji X-T4...

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Tak a'propos potwierdzen: wyslalem keidys lampe do serwisu do Gdanska z potwierdzeniem odbioru. Lampa wrocila po 8 dniach, potwierdzenie trzy dni pozniej.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi Awatar Thomasso
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    91
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez janek222 Zobacz posta
    1. Jak ja uwielbiam to ziuuuut i AF jest, ziuuut i jest..
    Heheh.. U mnie po przesiadce z E-520 tez tak bylo. Ostatnio moglem sie pobawic 12-60 SWD i juz wiem, ze musze go miec Tam nawet nie ma "ziuuut". Po wcisnieciu spustu do polowy, to ma sie wrazenie, ze ostrosc sie ustawia w momencie. Wciskasz i ostro, przekadrowujesz na dalszy plan, wciskasz i juz ostro - bajka. Bezszelestnie. Tylko czasem czuc (ale naprawde ledwo wyczuwalnie) na korpusie jak silnik obiektywu szaleje, zeby szybko te wszystkie soczewki przemiescic. Fajne uczucie. Obiektyw poszedl u mnie na pierwsze miejsce na najblizsze zakupy.

Tom
    "Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."

Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Czy możecie mi pomóc w diagnozie?
    Trochę już fotek strzeliłem E-30 i zauważyłem pewną rzecz.
    Mianowicie, histogram w wielu przypadkach wygląda podejrzanie (fotki poniżej).
    Jak jest więcej światła to po prawej stronie robi się taki pik i histogram za chiny nie dochodzi do prawej krawędzi. W sumie to jeszcze nie widziałem u siebie takiego zdjęcia z E-30 z histogramem przekroczonym z prawej strony, nawet jak usilnie próbuje fotkę prześwietlić...
    Co ciekawsze histogram na aparacie w LV i na podglądzie zdjęć wygląda normalnie.
    W pierwszym momencie stwierdziłem, że to może wina softu do wywoływania (używam CO5), więc zarzuciłem OV i niestety jest to samo.
    Czy to oznacza ze jest jakiś zonk z matrycą czy ten typ tak ma?
    Jeżeli dobrze rozumiem to przy takim histogramie tracę część jakichś odcieni a to wskazywałoby na problem z matrycą.
    Zaznaczam, że pstrykam tylko RAW i histogram jest z RAWa.

Pozdrawiam.
    Załączone miniatury Załączone miniatury Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	CO5.jpg
Wyświetleń:	82
Rozmiar:	9,8 KB
ID:	34766   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	OV.jpg
Wyświetleń:	85
Rozmiar:	9,5 KB
ID:	34767  

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    A nie masz włączonej opcji ratowania przepałów?
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez epicure Zobacz posta
    A nie masz włączonej opcji ratowania przepałów?
    Może lamerskie pytanie, ale mówisz o sofcie czy aparacie?

OV świeżo zainstalowane dla porównania histogramu, zero grzebania w opcjach
    CO5 - żadnych wstępnych operacji.
    aparat - nie wiem co by ratowanie przepałów miało znaczyć przy RAWach...

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Mówił o sofcie. Większość wywoływarek RAW domyśłnie ratuje przepały.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów