Tylko trzeba pamiętać, żeby - przy włożeniu akumulatorków AA (a nie baterii alkalicznych AA) zmienić w opcjach typ baterii na 2 (kluczyk 1 -> kluczyk I). Inaczej aparat będzie bardzo szybko pożerał moc.
Tylko trzeba pamiętać, żeby - przy włożeniu akumulatorków AA (a nie baterii alkalicznych AA) zmienić w opcjach typ baterii na 2 (kluczyk 1 -> kluczyk I). Inaczej aparat będzie bardzo szybko pożerał moc.
użytkownicy E-30 czy przy wyłączaniu aparatu dźwięk karabinu maszynowego to normalne?
Normalne. Wyłącz stabilizację, to dźwięk zniknie.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
To najprawdopodobniej będzie coś w rodzaju pozycjonowania się matrycy. Jeśli masz włączoną stabilizację to tak będzie, spróbuj wyłączyć stabilizację i powinno być cicho.
pozdrawiam
epicure mnie uprzedził![]()
ZAPRASZAM E510 14-42 & 40-150, Nikon D7000 & 17-50 Vr
wielkie dzięki za szybką odpowiedź
hmm to ciekawe. mam nadzieje, że Sanyo 2700 się sprawdzą w gripie równie dobrze.
E-30,E-510,C-770UZ, ZD14-42, ZD 40-150 f3.5-4.5,ZD14-54,FL-36R, HLD-4,TCON-17, MCON-40, Marumi-CPL
Moja galeria foto: http://fotowonder.digart.pl/digarty/
Mialem juz kilka puszek Olka i z wlasnego doswiadczenia uwazam iz E-30 jest najlepszym body jesli chodzi o stosunek cena do mozliwosci. Choc nadal z sentymentem wspominam moj pierwszy tandem e-410+ZD14-54.... Nie jest wykluczone ze kiedys do niego wroce![]()
Olympus E-420 + ZD 25mm (kieszonkowy potffór) na poważnie , Nikon D7000, Nikon D600 + pokaźne stadko słoików do zabawy
Jaki jest poprawny odgłos klapnięcia lustra w E-30? Może ktoś ma jakiś wav albo filmik? Dziś stałem się posiadaczem tejże lustrzanki lecz nie wiem czy moje lustro oddaje poprawne dźwięki przy klapaniu jest takie bardziej "ostre i plastikowe" niż w E-510.
E-30,E-510,C-770UZ, ZD14-42, ZD 40-150 f3.5-4.5,ZD14-54,FL-36R, HLD-4,TCON-17, MCON-40, Marumi-CPL
Moja galeria foto: http://fotowonder.digart.pl/digarty/
Zdaje się, że jesteś przewrażliwiony- spokojnie, rób zdjęcia. A klapnięcia są inne. Moje stare E-400 też inaczej klapało.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||