Fakt, że odnosi się to do E-3, ale też szybko przełączyłem menu z polskiego na angielski.
A język angielski jest mi obcy, a po naszemu ciężko sie połapać co autor miał na myśli.
Fakt, że odnosi się to do E-3, ale też szybko przełączyłem menu z polskiego na angielski.
A język angielski jest mi obcy, a po naszemu ciężko sie połapać co autor miał na myśli.
Zgadzam sie z tym w 100%. Długo się zastanawiałem nad kupnem E-30. E-410 wymiarowo był dla mnie optymalny jednak brakowało mi stabilizacji i dlatego zdecydowałem sie na zakup. Teraz gdy przyzwyczaiłem się do E-30 i biorę raz na jakiś czas 410kę wydaje mi się, że znika w dłoniach. Nie zrezygnowałem jednak z niego i czasami biorę dwa aparaty gdy nie chce sie bawic w częste zmiany obiektywów.
Co do trzeszczenia nic nie zauważyłem chyba, że mam inaczej ustawiony próg wrażliwości na pewne niedoróbki![]()
E-30 mam od niedzieli, więc nie miałem zbyt wiele czasu na obcowanie z nim. Ot, troszkę sobię go macam przez chwilę dziennie wyczekując chwili spokoju w weekend, kiedy to będę mógł popracować z nim trochę dłużej.
Kilka słów ode mnie:
Większość opinii dotyczy korzyści wynikających z przesiadki z innego korpusu e-systemu na E-30 i ja również mogę odwołać się do porównań. Od pierwszego wejrzenia zachwycają mnie zewnętrzne opcje w postaci odchylanego LCD, dodatkowego wyświetlacza oraz dużej ilości przycisków na body. Genialny jest grip, aparat trzyma się bardzo wygodnie. Przyzwyczajony do E-500, z którym złaziłem dziesiątki kilometrów miejskiej dżungli, spędziłem mnóstwo chwil w domowych pieleszach czy też na przeróżnych okazjach, imprezach, szybko przyklejam się wręcz do E-30. Nagle stare body wydaje mi się dziwnie małe i nieporęczne. Drugą istotną różnicą (organoleptycznie) jest wizjer; nie tak wielki względem konkurencji, w odniesieniu do mojej ukochanej 500-tki otwiera przede mną duże okno na świat. To wspaniałe uczucie wreszcie zobaczyć więcej!
Jak już wspomniałem wyżej, nie miałem okazji szczególnie potestować nowego nabytku ale jedno mogę powiedzieć na pewno i będzie to rzecz której oczekiwałem. Optyczne cudo kryjące się pod oznaczeniami ZUIKO 50mm f2.0 staje się po podpięciu do 30-tki niemalże demonem szybkości. Pierwsze, próbne ostrzenia przy sztucznym świetle we własnym pokoju objawiły mi tą prawdę i chwała niechaj będzie OLYMPUSOWIWprost nie mogę doczekać się pierwszego pleneru z moim nowym zestawem.
E-30 / 12-60 / ...
http://ramian.pl
Obrodziło ostatnio na forum tymi E-30-tkamiWystarczyło promocję zrobić.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Najlepszym dla Ciebie rozwiązaniem będzie pójście do jakiejś Miejskiej Macalni.
Kiedyś miałem podobny dylemat - z tym, że dotyczył 30 mm i E-400. Poszedłem, obmacałem i wybrałem s-30, zamiast ZD-30. Silnik HSM zrobił swoje. Drugim argumentem było to że do makro miałem już s-150.
Teraz po przesiadce na E-30 większej różnicy w pracy S-30 w stosunku do starego body nie widzę.
Dlatego jak wyżej napisałem - macalnia + Twoje body... i jesteś zadowolony.
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Dobrze się składa, bo akurat na dniach otworzą pierwsze na mojej prowincji MM.
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Już jest! przyszedł!
Pierwsze wrażenia to : ciężki, tym bardziej po zamontowaniu 70-300 . Ale dla mnie akurat to dobrze, wreszcie czuć aparat. Na razie pobieżnie się zapoznałem z tym aparatem, nawet nie miałem czasu do instrukcji zajrzeć, ale wieczór przede mną.
Ale wiem, że nie żałuję zakupu. Na pewno będę zadowolony.
Teatr ognia - poza obowiązkiem pracy zawodowej.
Wiecie co? Muszę TO powiedzieć!
18-tego wysłałem "papierki" i przed chwilą doszedł PREZENT!!!!!
Jestem w malutkim szoczku, ale - tutaj też - WIELKIE DZIĘKI !
CO FIRMA TO FIRMA !!!
Pozdrówka.