I pięknie!
Robi się ciasno, ale bardzo interesująco.
Pozdrówka.
I pięknie!
Robi się ciasno, ale bardzo interesująco.
Pozdrówka.
Jaka jest waga i wymiary w porównaniu do E-3?
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Aparat wygląda smakowicieWiększy wizjer się przyda, więcej kółek do sterowania też podobnie szybki i wielopunktowy AF... Obracany wyświetlacz to jest coś czym konkurenci nie mogą się pochwalić. Jeśli tylko ta matryca Panasonica będzie miała niezłe DR, bo ostatnimi czasy przepały w e-510 mnie denerwują, to będzie znośny aparacik. Jeszcze jak cena spadnie za body do jakichś 2 tys to będzie miód.
![]()
ktoś dopatrzył się w specyfikacji ze G1 = 12.1Mp, E30 = 12.3Mp wiec jest podejrzenie o inna matryce.
W moim mniemaniu polityka sprzedaży Olympusa w segmencie fotograficznym jest skierowana głownie do "zwykłych zjadaczy chleba". Gdzie Olek jest najbardziej chwalony? Właśnie w segmencie amatorskim. Modele flagowe mają zaś znaczenie 1) Prestiżowe, 2) promocyjne - każdy kupujący aparat wcześniej czy pójdzie dojdzie do wniosku, że chce coś "o półkę wyżej". A i tak jak ktoś chce się zająć się profesjonalnie przez duże "pe" fotografią to pewnie wybierze Nikona albo Canona (nie ma się co czarować chłopaki - firmy te pracowały na swoją pozycję przez dziesięciolecia, dotyczy to głównie Nikona). Ok. Dosyć onanizmu na dzisiaj
E - 30 uzupełnia bardzo trafnie ofertę Olympusa. I może spowodować ugruntowanie się pozycji marki na segmencie tzw. zaawansowanych amatorów.
Pojawienie się zaś nowej matrycy może wróżyć, że pojawi się następca e-3. Ciekawe czy zwiększenie pikseli zaowocuje utrzymaniem jakości zdjęć, czy może nawet ją polepszy. Teraz nic tylko czekać na sample.
Niestety nic nie piszą by nowy ZD 14-54 był wyposażony w szkła ED. A szkoda.
MK
Fajnie. A ceny do premiery rynek zweryfikuje![]()
"There's no such thing as free titties"
Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra
Cena będzie taka, jak obecnie 50D.
Fuji S5 Pro
Jako zadowolony - od kilku lat, użytkownik E-330 następcę witam entuzjastycznie. Jak chłopaki nie zwalą jakości obrazu to będzie to aparat pod każdym względem dużo lepszy od E-330 - AF, stabilizacja, wizjer, LCD, szybkość... - doskonałe argumenty żeby go kupić po rozważeniu dylematu - E-3-E-30...
Co do obiektywu ta miałem przeczucie:
Jeżeli AF po kontraście nie będzie działać ze starym 14-54 to szkoda.A mnie ciekawi dlaczego nowy Olek jest pokazywany z obiektywem 14-54? Nowy AF raczej prosi o SWD... Może spece Olka doszli do wniosku, że ładnie się z nim prezentuje a może to znaczyć coś więcej? Może nową puszkę będą chcieć sprzedawać z 14-54 jako kitem - stąd mogliby za niego krzyknąć znacznie więcej niż za modele 5xx? W sumie zarówno w sensie wizualnym jak i marketingowym 14-54 pasuje do tej puszki. To by też oznaczało, że Olek nie planuje zakończenia produkcji 14-54 - i dobrze - jest wybór.
Jakby nie narzekać to E-30 jest spełnieniem wielu postulatów co do nowej puszki, jakie były na tym Forum. Może oni faktycznie nas czytają? Jeśli tak to bardziej trzeba zawodzić w temacie stałek![]()