Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 173

Wątek: zd 9-18 - zdjęcia i wrażenia

| OlyJedi Awatar rafakk
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jakby ktoś był zainteresowany to w sklepie na literkę f i kończącym się na zakupy jest do wyhaczenia za 1450 zeta. Co prawda nie objęty cashbackiem bo pewnie e520 sprzedają z jednym kitem a zd9-18 osobno po niższej cenie. Ja tam purystą nie jestem i pudełka do obiektywu nie potrzebuje więc do mnie już jedzie moja sztuka.

diabolique
    Gość
    To i ja coś dorzucę, może nadal jest zainteresowanie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice P-ń
    Siła reputacji
    34
    Moja galeria
    Zdjecia fajne, sie przymierzam po nowym roku do zakupu szkla i niestety musze tutaj wstepnie skreslic 9-18, bo nie uszczelniane, 7-14 jest w koszmarnej cenie a szeroki kat naprawde by sie przydal...moze 12-60 i sprzedac 14-54 oraz 40-150 (bo i tak prawie nie uzywam tele - wyciagnalem go moze ze 4 razy), Sigma tez kusi stalka...trudny wybor
    Rolleicord, Canon
    flickr

| OlyJedi Awatar rafakk
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Jeśli uszczelnienia są priorytetowe to co zrobić. W każdym razie 9-18 to na pewno nie jest poziom kitów o czym mogłoby świadczyć pozycjonowanie. Po pierwsze metalowy bagnet o czym pewnie wszyscy zainteresowani wiedzą, w ręku czuć po prostu że jest dobrze wykonany, nie ma żadnych luzów, wszystko dobrze spasowane, nic nie trzeszczy i nie skrzypi, pierścień ogniskowych chodzi elegancko z lekkim oporem no i jest zdiełany w japoni. Co do jakości fot to każdy może sam ocenić na samplach z sieci, ale po zrobieniu kilku zdjęć na szybko żeby się oswoić ze sprzętem nie zauważyłem wad typu mydło w narożnikach aberracje itp. dla mnie jest po prostu super i póki co mogę potwierdzić to co o nim piszą na optycznych. Jedynie af chodzi trochę głośnawo, ale przy szerokim kącie zazwyczaj af i tak ma niewiele do roboty. W święta może pogoda dopisze to się z nim wybiorę w plener to coś wrzucę.

diabolique
    Gość
    A tak wygląda na korpusie...

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rafakk Zobacz posta
    Jakby ktoś był zainteresowany to w sklepie na literkę f i kończącym się na zakupy jest do wyhaczenia za 1450 zeta. Co prawda nie objęty cashbackiem bo pewnie e520 sprzedają z jednym kitem a zd9-18 osobno po niższej cenie. Ja tam purystą nie jestem i pudełka do obiektywu nie potrzebuje więc do mnie już jedzie moja sztuka.
    Powinno być w oryginalnym pudełku. Jak kupowałem zestaw e-520 z 14-42 i 70-300, to każdy obiektyw był w osobnym pudełku i razem było to zamknięte w większym pudle. Aczkolwiek możliwe, że sklep poskładał zestaw samemu, bo zapotrzebowanie było, a Olympus nie wyrabiał z dostarczaniem.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

| OlyJedi Awatar sam13
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    A moze wie ktos gdzie można by w Krakowie wypożyczyć na 1 dzień szeroki kąt - 9-18 lub 7-14? Potrzebuję zrobić troche ujęć 3-ch pomieszczeń i moje 14-54 nie do końca spełnia oczekiwania w tym zadaniu Ewentualnie jeżeli ktos z klubowiczów mógłby użyczyc (w zastaw zostawię 50-200 SWD) to byłbym wdzięczny

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Bodzip
    Mieszka w
    Gorlice
    Siła reputacji
    476
    Moja galeria
    Idź na Studencką - tam mi się widziało coś na temat wypożyczeń sprzętu
    cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
    Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
    W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach ||Łowca spamerów||

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    jesli mozna to wrzucajcie samlpe z ulicy, architektury ... itp

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Daniello Zobacz posta
    Sprawdziłem jak się ma winieta z holderem od cokina.
    Wprawdzie nie mam adaptera na 72mm, ale przyłożyłem po prostu do obiektywu i cyknąłem fotę.
    Coś tam zasłoniło. Gdyby kupić ten specjalny do UWA albo odciąć mocowanie na 1 z 3 filtrów to powinno być OK.
    Właśnie - ktoś podpinał holder Cokin P Slim na adapter 72mm nakręcony na ZD 9-18? Jest winieta czy nie?
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook