Strona 4 z 18 PierwszyPierwszy ... 2345614 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 173

Wątek: zd 9-18 - zdjęcia i wrażenia

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez format Zobacz posta
    Moim zdaniem powinien kosztować dokładnie tyle samo co 70-300. To ta sama półka, to samo światło i podobnie "dziwny" zakres.
    tak tak, bo im szerzej tym łatwiej wyprodukować.
    było sobie życie

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez darste Zobacz posta
    Jak rzucę palenie to sobie kupię . Ale najpierw trzeba rzucić a to nie jest takie proste jak by człowiek chciał
    Kup, nie będziesz miał za co palić...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cena jest bardzo podobna... 70-300 na poczatku tez bylo drozsze.

Nie bylo - bylo zle.
    Jest - jest zle.

Co Wam dogodzi?
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    Co Wam dogodzi?
    Obiektywy za friko..... Cena jest rozsądna.

| OlyJedi Awatar format
    Mieszka w
    Katowice
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Nie rozumiem w czym problem? Tak trudno jest zrozumieć, że nie wszyscy mają komfort nieliczenia się każdym groszem? Dla mnie 1700zł za szkło, a powiedzmy 1000 to spora różnica i tak jak ostatnią jestem w stanie jakoś bez bólu przeskoczyć, tak pierwsza jest ponad moje możliwości.
    Zresztą, popatrzcie sobie na rynek, zapotrzebowanie na to szkło było? Jasne, że było. Szkło wyszło i jakoś wszyscy nie pobiegli do sklepów na hip-hip-hurra. AFAIR słoik owy nie ma jakichś specjalnych wad, zatem skłaniam się ku twierdzeniu, że ma źle spozycjonowaną cenę.

Cytat Zamieszczone przez dog_master Zobacz posta
    Cena jest bardzo podobna... 70-300 na poczatku tez bylo drozsze.
    Zgadza się, dlatego też liczę na to, że 9-18 w ciągu najbliższych kilku miesięcy szczyptę stanieje. Może nie do poziomu 70-300, lecz przynajmniej do takiego, że nie będę miał dylematu czy zbierać kasę na 9-18 czy na rybę.
    C5D 1740L 50/1.4 70200/2.8 Nissin Di866
    formaciany fotoblog .:. fotoziutek
    "TruePic V+ (..) redukuje (..) efekt mory, które niekorzystnie wpływają na jakość obrazu w gorszych systemach"

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez format Zobacz posta
    Nie rozumiem w czym problem? Tak trudno jest zrozumieć, że nie wszyscy mają komfort nieliczenia się każdym groszem? Dla mnie 1700zł za szkło, a powiedzmy 1000 to spora różnica i tak jak ostatnią jestem w stanie jakoś bez bólu przeskoczyć, tak pierwsza jest ponad moje możliwości.
    Zresztą, popatrzcie sobie na rynek, zapotrzebowanie na to szkło było? Jasne, że było. Szkło wyszło i jakoś wszyscy nie pobiegli do sklepów na hip-hip-hurra. AFAIR słoik owy nie ma jakichś specjalnych wad, zatem skłaniam się ku twierdzeniu, że ma źle spozycjonowaną cenę.
    źle się skłaniasz, użytkownicy marudzili że nie ma wyboru, wybór jest trzeba marudzić na cene. Zresztą to nie ważne. Nikt za darmo nie będzie sprzedawał. Dyskusja na temat ceny jest śmieszna, to szkło jest tanie jak na swoje parametry.
    było sobie życie

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kowal73
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    141
    Moja galeria
    fotoimc każdy liczyć potrafi. Znając realia rynku jeżeli ktoś może poczekać parę miesięcy to poczeka i kupi za rozsądną dla niego cenę. 2 Po cholerę komuś szeroki kąt w listopadzie. Sam planuję wyjazd na narty i najprawdopodobniej nabędę go w lutym/marcu. Na dzisiaj się cieszę że jest i w razie potrzeby mogę go kupić
    Ostatnio edytowane przez kowal73 ; 6.11.08 o 16:39

| OlyJedi Awatar rafakk
    Mieszka w
    wrocław
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Czy jest tanie jak na swoje parametry to bym dyskutował, bo wiemy ile kosztuje sigma 10-20 i jaki kąt widzenia daje pod apsc. 9-18 ma tak mniej więcej ok 90 stopni w poziomie i około 75 w pionie o ile się nie mylę (jeżeli to 100st jest po przekątnej). Pod apsc za tą samą cenę mamy w poziomie około 10 stopni więcej pola widzenia i najprawdopodobniej porównywalnie w pionie ze względu na proporcje 3:2. Zaznaczam że nie liczyłem tego dokładnie. Możliwe że zuiko jest optycznie lepsze ale nie wiem, nie ma co dywagować. Mnie ciekawi natomiast jedna rzecz ile kosztowało 70-300 na wejściu czy ktoś pamięta bo wtedy można mniej więcej policzyć do jakiego poziomu spadnie cena 9-18. Ja tam się cieszę że wreszcie jest coś szerokiego i najprawdopodobniej (tak powiedzmy na 80%) sobie sprawie to szkiełko mimo że do landszaftów używam częściej tele.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Zuiko na pewno jest lepsze optycznie. Poza tym po cashbacku i tak kosztuje o stówkę mniej, niż sigma.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rafakk Zobacz posta
    Czy jest tanie jak na swoje parametry to bym dyskutował, bo wiemy ile kosztuje sigma 10-20 i jaki kąt widzenia daje pod apsc. 9-18 ma tak mniej więcej ok 90 stopni w poziomie i około 75 w pionie o ile się nie mylę (jeżeli to 100st jest po przekątnej). Pod apsc za tą samą cenę mamy w poziomie około 10 stopni więcej pola widzenia i najprawdopodobniej porównywalnie w pionie ze względu na proporcje 3:2.
    Ale my nie jestesmy w APS-C, tylko 4/3

Jedyne, co mozesz porownywac, to S pod O i Z od O. I tyle. Dywagacje o APS-C są bezcelowe.

Edit:
    Zuiko: 1700zl - 165zl = 1535zl.
    Sigma: 1785zl to standard, widze teraz jeszcze 1661zl ale sklepu nie znam

Czyli mamy i taniej, i zapewne lepiej jakosciowo.
    Ostatnio edytowane przez dog_master ; 8.11.08 o 15:55
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.