Strona 17 z 18 PierwszyPierwszy ... 715161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 161 do 170 z 173

Wątek: zd 9-18 - zdjęcia i wrażenia

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Niemniej mój egzemplarz jutro jedzie do serwisu, ciekawi mnie efekt i mam nadzieję, że wróci nim wiosna się rozkręci na dobre...
    Hmmm, to raczej powinno być do wątku o wkurzaniu się ale rozpocząłem tu więc piszę tu. Otrzymałem obiektyw z serwisu. Od wysłania go upłynęło niewiele ponad tydzień więc szybko. Ucieszyłem się więc ale do czasu podpięcia go pod aparat. Już pierwsze zdjęcie, zwrócenie uwagi na powód wysłania go do serwisu - dokładnie to samo - żadnej poprawy czy zmiany . W załączonym dokumencie objawy awarii B0083 i wspomnienie, że technicy sprawdzili sprzęt i przeprowadzili generalną naprawę. Jak dla mnie to nie zrobiono nic z tym obiektywem, w każdym razie dalej prawa strona kadru jest ostra jak go przymknę do F8 . Nie podoba się mi to, póki co odpuszczam. Gdybym Zuiko kupił w sklepie odesłałbym go po prostu.
    Po świętach sprawdzam S 10-20 i coś APS-X...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez ktotek Zobacz posta
    Po świętach sprawdzam S 10-20 i coś APS-X...
    OT: poczekaj na nowa wersje, ta stara S 10-20 bardzo dziwnie krzywi linie proste na szerokim końcu.

| OlyJedi Awatar voovoo2
    Mieszka w
    Olsztyn
    Siła reputacji
    123
    Moja galeria
    APS X??????Zmieniasz system?

Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez voovoo2 Zobacz posta
    APS X??????Zmieniasz system?
    Nie, co najwyżej pomieszam trochę w zabawkach. Chcę mieć coś ultraszerokiego i nie ukrywam, że mój egzemplarz ZD 9-18 i jego serwis rozczarował mnie, stąd myślenie o konkurencji.
    Facebook

| OlyJedi Awatar Piotr Grześ
    Mieszka w
    Piła
    Siła reputacji
    50
    Moja galeria
    ktotek, zachowaj spokój i nie myśl o konkurencji. Walcz o swoje. Ja jakoś nie mam obiekcji co do ZD 9-18. Ostatnio nabyłem trochę filtrów o d mariusha i holder slim i ostro będę testował. Nota bene, jak kupowałem ten obiektyw w styczniu, to płaciłem 1599 zł. Dzisiaj 1899. W tych czasach nawet wadliwy może być cenny. Naprawdę, Twoje wypowiedzi skłaniają mnie do bardzo wnikliwego przyjrzenia się mojemu egzemplarzowi, ale jak dotychczas nie dostrzegłem problemów.
    E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R

Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Piotr Grześ Zobacz posta
    Naprawdę, Twoje wypowiedzi skłaniają mnie do bardzo wnikliwego przyjrzenia się mojemu egzemplarzowi, ale jak dotychczas nie dostrzegłem problemów.
    Widać z Twoim egzemplarzem jest OK, rób zdjęcia i się nimi ciesz. Nie chcę nikomu siać zamętu, trochę się tego obawiałem. Przed otrzymaniem mojego ZD 9-18 obmacałem trochę ten dostępny w Kazimierzu, oglądałem sporo sampli - wszystko było OK. Problem ze swoim dostrzegłem na normalnych zdjęciach a nie na "testowaniu". Po wysłaniu do serwisu mojego egzemplarza dorwałem na chwilę dwa inne i po podpięciu pod mój aparat było OK, podobnie jak na samplach podesłanych mi przez ludzi z Forum. Najprawdopodobniej więc nie masz żadnych powodów do niepokoju.
    Facebook

| OlyJedi Awatar Kaleb_82
    Mieszka w
    Krk
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Kotek, kiedyś miałem podobną sytuację tyle, że z moim kitowcem (14-45). W lewym górnym rogu było mydło, szczególnie na f/3.5, które wraz z przymykaniem malało. Zabawne bo z początku tego nie zauważyłem, a mogło to mieć związek z tym, że zaliczyłem glebę jadąc na rowerze z aparatem w plecaku. Nie na 100% jednak to mogło być przyczyną. Anyway wysłałem do serwisu i naprawili...
    sprzęt: mózg + obskur(n)a kamera

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Witam
    9-18 kręci mordką przy ustawianiu ostrości?
    pzdr

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez pietro77 Zobacz posta
    9-18 kręci mordką przy ustawianiu ostrości?
    Nie kręci, ma wewnętrzne ogniskowanie.
    www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    dzięki
    pzdr