Bez kitu.
8" z lekka przyslonką
heh
Bez kitu.
8" z lekka przyslonką
heh
wlasnie doczytalem :
Filtry gwiazdkowe służą do uzyskania efektów specjalnych w postaci gwiazdek pojawiających się w miejscach mocnych świateł. Bez użycia filtrów takie efekty są możliwe do uzyskania w trakcie ekspozycji, po bardzo mocnym domknięciu przesłony. Filtry gwiazdkowe pozwalają uzyskać taki efekt niezależnie od wartości przesłony oraz pozwalają kontrolować kształt gwiazdek. W sprzedaży są filtry pozwalające uzyskać gwiazdki dwu, cztero, ośmio lub szesnasto ramienne. Należy uważać aby nie przesadzić w stosowaniu efektów gwiazdkowych.
Do usuwania szumow proponuje uzyc:
Neat Image 2.2 (Demo - troche ograniczone ale szum usuwa rewelacja)
Jak ktos zrobi profile do Olka 740, prosze o informacje
mozna zciagnac z:
http://www.neatimage.com/download.html
Aparaty: Olympus C-2500L, Canon PowerShot S50
Foty sa na maxa w deche!!!
co to znaczy bardzo mocne domkniecie przeslony? czt to zminimalizowanie (czli zwolnienie )szybjkosci jej zamykania, czy tez odwrotnie, a moze tu chodzi o zmniejszenie jej średnicyZamieszczone przez miro
![]()
![]()
![]()
Tak zmniejszenie srednicy otworu przez ktore wpada swiatlo. A od predkosci jest migawka.![]()
Program rewelacja!Zamieszczone przez rm
C750&C720 + cla4/UV/sva-20/sm128/xD256 + wyzwalacz do C720/C725 + zasilacz
Hej!
Witam was na forum, mam nadzieję, że mnie miło przyjmiecie. Mam 16 lat, posiadam od niedawna C-2 ZOOM i od zawsze pasjonowała mnie fotografia.
1. Fotki są the best
2. Natomiast a mam problemy ze zjęciami nocnymi. Zawsze kiedy robie na tym trybie tylko pierwszy plan jest ostry, reszta jakby poruszona. Z początku myślałem, że to celowy efekt, teraz jednak mi się tak nie wydaję. Co powinienem zrobić aby cale zdjęcia były ostre, w czym robię błąd. Proszę o pomoc!!!
Cze...Poczytac wczesniejsze posty i kupic statyw.