Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Zdjęcia z powodzi na Podkarpaciu

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    149
    Moja galeria

Zdjęcia z powodzi na Podkarpaciu

Na szczęście w mojej miejscowości powodzi jeszcze nie ma, ale stan rzek budzi niepokój.

San w Gorzycach

San w Ubieszynie

Wisłok w Gniewczynie

Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Niezły fotoreportaż, zdjęcia też nieczego sobie, choć w z działu "San w Gorzycach" wszystkie zdjęcia bym inaczej wykadrował. Reszta dla mnie ok.

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Co do reportazu to sie zgadzam, natomiast zwrocilbym uwage na wypoziomowanie horyzontu bo woda sie wylewa to na jedna to na druga strone. Ciekawie moglyby wygladac zdjecia w B/W.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Awatar GoSciU
    Mieszka w
    Węgrów
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria

...

Wspanialy fotoreportaz, tylko niektore z tych fotek inaczej bym skadrowal.... Pozdrawiam
    Gosciu Gosciowaty - Gosciowatosc :P
    Olympus C-750 UZ ; 256MB + 16MB xD OLYMPUS ; tuleja + filtr UV HOYA HMC SUPER ; dekielek

Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Co do zdjęć z Gorzyc to niestety ze skadrowaniem w inny sposób byłyby problemy, to co widać na fotce nr 3 po lewej i poprawej stronie niestety było już zalane i nie mogłem się tam dostać. Mogłem tylko stać w miejscu gdzie dawniej prowadziła droga do promu, na fotce nr 2 widać kawałek samochodu. Dałem ją celowo, żeby pokazać dokąd mozna dojechać. Po przemyśleniu sprawy w domu stwierdziłem, że mogłem wykonać fotkę, na której byłoby widać kawałek brzegu, ale że jest to 10 km od mojego domu nie mogłem tam już pojechać.

Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    @luc4s ja mialbym jedna uwage, jezeli mozesz to poddawaj swoje zdjecia wiekszej kompresji, w wygladzie w tej rozdzielczosci artefaktow nie zobaczysz, a strony beda sie ladowac szybciej. Mysle ze optymalny rozmiar w kb to okolo 100-150kb/zdjecie.

Z gory dzieki za wyrozumialosc - nie wszyscy na forum siedza na pol-megabitowych laczach.
    Olympus C-750, 2 x 128MB + 16MB xD Olympus, Tuleja + UV King + PL-CIR HOYA STD + Filtr gwiazdkowy 6x + Dekielek, Velbon DX-888

Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez vodnik

Z gory dzieki za wyrozumialosc - nie wszyscy na forum siedza na pol-megabitowych laczach.
    Ok nie ma sprawy, następne zdjęcia poddam większej kompresji.
    Ja siedzię na 2 mega bitowym więc może dlatego tak...

Awatar No-shadow Kick
    Mieszka w
    Gdańsk Zawsze Wietrzny
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Wypowiem się jeszcze odnośnie zdjęcia nr 2.
    Piszesz, że widać na nim kawałek samochodu. Jak dla mnie to to wcale nie wygląda na samochód, tylko na przypadkowo skadrowany kawałek czegoś. Jeśli ta fotografia miałaby przemawiać, to trzebaby było dać o wiele więcej tego samochodu, albo wyciąć go zupełnie. A tak wygląda to niezbyt dobrze. Taka moja opinia

PS. Jeśli robiłeś zdjęcia w pełnej rozdzielczości, to chyba nie byłoby problemu skadrować je nieco inaczej w programie graficznym? O to mi chodziło pisząc wcześniej o nieco innym wykadrowaniu.

Pozdrawiam
    Olympus C-765UZ + parę dodatków
    Zapraszam do Galerii

Siła reputacji
    149
    Moja galeria
    No to może takie ujęcie

Przy robieniu tych fotek nie myślałem nawet, że dam je na forum. Chciałem reszcie rodziny pokazać dramaturgię sytuacji w miejscach im i sobie znanym, a Wam ciężko wyczuć to może dlatego takie odczucia, ale dzięki za cenne uwagi.

Cytat Zamieszczone przez luc4s
    Przy robieniu tych fotek nie myślałem nawet, że dam je na forum. Chciałem reszcie rodziny pokazać dramaturgię sytuacji w miejscach im i sobie znanym, a Wam ciężko wyczuć to może dlatego takie odczucia, ale dzięki za cenne uwagi.
    Rozumiem cię. Przy takich zdjęciach naprawdę trudno troszczyć się o poprawny kadr i takie tam głupotki... :// Mam nadzieję, że cię nie zalało i niebezpieczeństwo powodzi zniknęło...
    C-4000 + 16MB + 128MB + tuleja + UV + statyw = )
    Wiedźmie foty na PLFOTO
    Prywatna galeria zdjęć Wiedźmy