Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Maja

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    A jak idziesz z dzieciaczkiem na profesjonalna sesje fotograficzna to pan fotograf nie uzywa zadnych lamp. Lampa wbudowana wali na wprost jak najbardziej. Tylko 1 zdiecie bylo wykonane z lekkiego konta, a jak juz wczesniej pisalem na 2 slicznotka spala.

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Rób jak chcesz. Z tego, co wiem, waląc po oczach możesz dziecku zaszkodzić. Najlepiej odbijaj od sufitu, rozpraszaj światło. I proszę, nie pisz "konta"...
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

| OlyJedi Awatar HrabiaMiod
    Mieszka w
    Kraków, Poland
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Spróbuj bez lampy.. to szkodzi. Kolega z Nowego Sącza?

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Suchar... dziekuje za troske zastosuje sie do twoich rad tylko bedzie to troche ciezko z wbudowana lampa, moze masz jakis praktyczne rady ??? thx

Co do "tylko nie pisz konta..." zauwazyc sie ze duzo grono osob na forum ma problemy jak ktos robi "gafe", przydala by sie wieksza tolerancja dla osob takich jak ja ktorzy sa dysortografikami,

Hrabia zgadza sie z NS

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez oczko_ns Zobacz posta
    Suchar... dziekuje za troske zastosuje sie do twoich rad tylko bedzie to troche ciezko z wbudowana lampa, moze masz jakis praktyczne rady ??? thx

Co do "tylko nie pisz konta..." zauwazyc sie ze duzo grono osob na forum ma problemy jak ktos robi "gafe", przydala by sie wieksza tolerancja dla osob takich jak ja ktorzy sa dysortografikami,

Hrabia zgadza sie z NS
    Na forum znajdziesz informacje o różnych odbłyśnika i dyfuzorach, wystarczy poszukać (przycisk "Szukaj" na górze). Jak wpiszesz "dyfuzor" albo "sisfuzor" to powinieneś trochę informacji znaleźć.

Nie, nie przydałaby się większa tolerancja, bo są na to bardzie proste sposoby. Fire Fox ma wbudowany słownik i podkreśla Ci każdy błąd. Zainstaluje go, a wszystkim będzie łatwiej czytać.
    Pzdr

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Dzieki Suchar za podsuniecie nazw ktorych mogl bym sie uchwycic w opcji szukaj, co do opcji szukaj mam kilka zastrzezen bo nie znajduje fraz jak np. M42, ale to tylko taka drobnostka poszukam tak jak pisales thx

Co do slownika to i tak na wiele mi sie nie zda gdyz posiadam system angielski i bazuje na j. angieskim wiec slownik ortograficzny polski w firefox najprawdopodobniej jak mniemam za wiele w tej kwesti nie da aczkolwiek moge sie mylic... a co do tolerancji to kazdemu z nas by sie przydalo jej troche wiecej.

Suchar mam jeszcze taka malutka prozbe czy moze sprawdzales tego linka co podalem wczesniej i co uwazasz o takim zestawie ??

thx i pozdrawiam

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Nie znam się w ogóle na lampach studyjnych, więc tutaj raczej nie pomogę.
    Pzdr

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    ok thx mimo wszysko
    pozdrawiam

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Gratulacje to po pierwsze. Broń Cię Boże z tym flashem to po drugie, z takim maleństwem do fotografa przecież nie chodzisz, to raz - dwa nawet fotograf nie błyska lampą po oczach. Lepiej bez lampy nawet za cenę pogorszenia jakości zdjęcia.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.

Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Juz za niedlugo powinien przyjsc do mnie jasny obiektyw M42, co da mozliwosc robienia zdiec bez flasha.

Tak teoretycznie jak sie przejdzie z f3.5 na f2.0 to o ile sie skraca czas naswietlania ??