Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Wątek: rozbiórka e1

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria

rozbiórka e1

Witam
    Czy ma ktoś doświadczenie z rozkręcaniem ejedynki?Aparat wykazuje niechęci przy włączaniu,mrugnie światełko i tyle z objaw życia. Zwykle pomaga niewielki wstrząs,wyjęcie i włożenie ponownie baterii i przy którejś takiej próbie wstaje do życia. Wygląda jakby coś,gdzieś nie stykało. Rozbierać,czy jakaś inna przyczyna Wam przychodzi do głowy?
    pzdr

qbic
    Gość
    Wyczyść styki bat. najlepiej jakimś preparatem typu kontakt-S...

Mieszka w
    N.Sącz (okolice)
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Masz odwagę, chcesz do tak precyzyjnego urządzenia "wystartować" z śrubokrętem? Ja bym się nie odważył. No, chyba że masz bardzo lekką rękę i doświadczenie w takiej "mechanice precyzyjnej" to możesz się ćwiczyć na E1, ale na wszelki wypadek zajmij sobie kolejkę w serwisie.
    ...dobra puszka, nigdy nie jest zła. Oly E-510 z Metzem 48AF-1.Do tego Nikon D7000 i D5100, Nikon SB600, Sunpak PZ5000AF i jeszcze trochę innego sprzetu.

Mieszka w
    N.Sącz (okolice)
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Cie chłoroba...jak mawiał sołtys Kierdziołek, jak zobaczyłem te bebechy to aż mi się ręce zatrzęsły. W życiu bym się nie tknął śrybokręta. Toż to dla zegarmistrza robota!!! Powodzenia, ja spadam.
    ...dobra puszka, nigdy nie jest zła. Oly E-510 z Metzem 48AF-1.Do tego Nikon D7000 i D5100, Nikon SB600, Sunpak PZ5000AF i jeszcze trochę innego sprzetu.

Siła reputacji
    18
    Moja galeria

E-1

Ja rozbietałem taki aparat, miał uszkodzony port kart CF, musiałem go wyjąć i przelutować. Wszystko poszło pięknie i bez problemów, aparat działa do dzisiaj. Trzeba bardzo uważać na taśmy i poprawnie odbezpieczyć zatrzaski na tych taśmach, bo mozna je przerwać. Reszta test dosyć masywnie zrobiona i jeśli sie bacznie uważa to mozna bez problemu go rozebrać. Ale zdalnie przez net to by było mi cięzko pomuc.

Pozdrawiam
    jarek

fotomic, pomóc
    Ostatnio edytowane przez fotomic ; 6.11.08 o 11:02

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    dzięki za pomoc,
    to raczej nie styki,gdyż aparat zdaje się reagować na wstrząsy...
    Do serwisu nie będę wysyłał,w chwili wolnej spróbuję sam go rozebrać...zobaczymy.

dzięki
    pozdrawiam

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów