Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Nie wiem, jakie są granice możliwości [i czy takowe naprawdę istnieją], ale technologia też idzie do przodu :] 5mpx z E-1 szumi bardziej niż ilestam z E-510, więc i tu może nie będzie aż tak źle [u nas]...
Ale szkoda, że Canon sam sobie topi tak udaną serię... :/ Poprawic tylko przetwarzanie obrazu na starej matrycy i by bylo cos...
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
Dla marketingu liczą się megapiksele, bo one sprzedają towar masowo. Teraz do Canona będzie musiała doszlusować cała stawka APS-C. Czy tego chcemy, czy nie, kolejne aparaty będą miały te 15 mpix alibo więcej.
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
a czemu? to jakiś związek ma?
jakbym był Warszawiak to pewnie co drugi dzień klączałbym pod drzwiami Olka z prośba o 300mm
Tak już na serio...przechodzą przez moje łapy ostatnio różne puszki i szkła i ciągle mam niedosyt albo brak kasy.
40D fajny ale...ma swoje wady.
Widzę ze w mojej torbie to chyba będzie tak:
1. 40D + 100-400 ( to na samoloty )
2. E-1/E-3 - + 50mm i 7-14 w przyszłości ( bo Olka nie potrafię opuścić na dobre )
3. zestaw do zupy pomidorowej czyli pewnie 5d (raczej ten nowy) - 24-105 albo 24-70 . W miarę możliwości jakieś stałki ale te na końcu bo leniwy jestem.
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl
/*...................*/
/* ...........................*/
Bzdur nie gadaj.. Pożyjemy zobaczymy. Ja niczego nie wyrokuję
/*...................*/
/* ...........................*/
zibi:
Jak zmieniać to na FF, bo cropa na cropa to żaden zysk a obiektywy gorsze u konkurencji... Gorzej z tym że polubiłem IS - docenia się dopiero jak człowiek ma to u siebie.
Maszyny na cropie kończą się w kwestii obrazowania jeśli obecny poziom to 15MPIX a za dwa latka pewnie 20....
lessie:
Pamiętasz jeszcze o zasadzie, że to nie aparat robi fotki? Dla multisystemowców LOWEPRO powinno rozpocząć produkcję taczek z plandeką all weather...
pamiętam , pamiętam.
Ja mam realne i "mierzalne" powody do zakupu innych gratów.
Nr1 - potrzebuję dłuższego, szybkiego i sprawnego zestawu do samolotów od E-3 + 50-200 z idealnie działającą stabilizacją "dynamiczną" w której Olek zalicza skuchę. Stąd 100-400 jest wyborem z wyboru, trochę ciemny ale do samolotów wystarczy.
Nr-2 potrzebuję ładnego, jak najgładszego ISO 1600-3200 do fotografii ślubnej, dobrej dynamiki i ładnego rysowania. Stąd skłaniam się do FF i z wyboru jest to Canon bo przecież nie dokupię trzeciego systemu.
Olka zostawiam z miłości do niego, poza tym w dobrych w warunkach sprawdzał mi się znakomicie. poza tym gdzie dostanę cos takiego jak 7-14?
Sebastian
www.sebastianlewandowski.pl