Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: Canon EOS 50D

| OlyJedi Awatar zibi1303
    Mieszka w
    Gdynia
    Siła reputacji
    29
    Moja galeria
    Nie nie mam na razie zamiaru tego robić, ale jeli już to pewnie wybrałbym nikona. Nie mniej jak pójdą w tę stronę i obrazowanie jeszcze się pogorszy to za dwa-trzy lata mnie już to nie będzie satysfakcjonować i nie będzie czego kupić na zmianę puszki
    /*...................*/
    /* ...........................*/

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Odkąd w gablocie FJ zobaczyłem 14-24, 7-14 przestałem postrzegać jako masywny obiektyw mimo że swoje też waży.
    Ja dzisiaj macałem ten obiektyw i nie powiem żeby był dużo cięższy od 7-14, puszka D700 wazy swoje (ale ten wizjer!! coś wspaniałego w porównaniu z zabawkowym lufcikiem w E-xxx), obiektyw sam z siebie nie.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Cytat Zamieszczone przez Rafał Czarny Zobacz posta
    Ja tam zdania o moim E500 nie zmieniłem. Jest zaj...sty. Tak samo jak 2,5 roku temu. Nie zarabiam na zdjęciach, więc nie mam ciśnienia na super-duper sprzęt.
    Dokładnie... ja na razie zostaje z E-400 :P
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 31.10.08 o 19:34 Powód: Automatyczne scalenie postów

Marcin510
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez lessie Zobacz posta
    całkiem zacny obiektyw z tej sigmy ale....w Canonie mnóstwo problemów z dopasowaniem do body ( sprawdzalem ostatnio 3 zestawy i mydło jakie tworzyły z 40D było po prostu okrutne, na brzegach kadru nie dało się tego oglądać. No i jednak zniekształcenia z niego są gołym okiem bardzij widoczne od 7-14. Na cropie nie widziałęm póki co lepszego szkła od 7-14.
    A odkąd posmakowałem lepszych szkieł ( chcoćby tylko na próbę ) to już wiem że wynalazków stosował nie będę. Wolę poczekać, uzbierać i dopłacić do szkła czy korpusu, który mnie zadowoli całkowicie a nie tylko trochę....
    po kupnie wyslij do kalibracji pod konkretne body (zrobia za free), ja tak zrobilem z tym ze w nikonie

co do znieksztalcen to bym sie spieral, mysle ze to subiektywne odczucie bo tak szeroki obiektyw inaczej rejstruje rzeczywistosc
    poziom w 7-14 z tego co widzialem w testach patrzac na liczby byl wiekszy od owej sigmy

z tym ze test 7-14 jest tylko przetestowany na 1 stronie w necie, wiec tez ciezko brac to za jakas wyrocznie

| OlyJedi Awatar dziobolek
    Mieszka w
    Dublin - Ireland
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Marcin510 Zobacz posta
    po kupnie wyslij do kalibracji pod konkretne body (zrobia za free), ja tak zrobilem z tym ze w nikonie...
    Nio, a w 50D jest już możliwość samodzielnej regulacji i dopasowania obiektywów z pamięcią dla 20-tu obiektywów.
    To spore udogodnienie moim zdaniem, które może znacznie ograniczyć konieczność odsyłania sprzętu do serwisu celem kalibracji.
    "Nie wiesz i pytasz - wstydzisz się raz;
    Nie wiesz i nie pytasz - wstydzisz się całe życie"

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Mój znajomy jak kupował w USA 5D z 3 szkłami to przed zakupem wydrukował karty do testowania na okoliczność FF/BF i jak kupił mieliśmy zabawę. Testowaliśmy też w plenerze fotografując co popadnie . Sprzęt sobie zostawił bo wszystko wydawało się być OK ale jakby nie było to wszystkie graty miały wrócić do sklepu - takie było założenie - kupuję jak wszystko będzie ok..., płacę i żadnych problemów...
    Myślę, że dla aparatów nie mających regulacji obiektywów taka procedura jest sensowna, chociaż w polskich realiach to pociąga za sobą utopienie kosztów przesyłki w obie strony...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez dziobolek Zobacz posta
    Nio, a w 50D jest już możliwość samodzielnej regulacji i dopasowania obiektywów z pamięcią dla 20-tu obiektywów.
    To spore udogodnienie moim zdaniem, które może znacznie ograniczyć konieczność odsyłania sprzętu do serwisu celem kalibracji.
    Pamiętaj, że taka kalibracja ma sens w dwóch przypadkach.

1. Kalibrujemy body. Wartość kalibracji dla wszystkich obiektywów.
    2. Kalibrujemy AF z obiektywami stałoogniskowymi wprowadzając korekty dla poszczególnych obiektywów.

Z obiektywami typu zoom jest gorzej.

Nie zmienia, to faktu, że funkcja jest przydatna i często, szczególnie w pracy z bardzo jasnymi stałkami pozwala uniknąć flustracji.
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 1.11.08 o 17:27

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar black_bird
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    [QUOTE=dog_master;242880]Nie wiem, jakie są granice możliwości [i czy takowe naprawdę istnieją], ale technologia też idzie do przodu :] 5mpx z E-1 szumi bardziej niż ilestam z E-510, więc i tu może nie będzie aż tak źle [u nas]...

idzie, idzie do przodu ... czarny krzem
    http://www.fotografuj.pl/News/Czarny...SiOnyx/id/2445