Chciałem kupić adapter OM z potwierdzeniem ostrości do E-3 jednak na aukcji widzę, że nie współpracuje on z tym modelem aparatu. Czy w ogóle istnieją takie co współpracują czy też muszę kupić adapter bez potwierdzenia ostrości?
Chciałem kupić adapter OM z potwierdzeniem ostrości do E-3 jednak na aukcji widzę, że nie współpracuje on z tym modelem aparatu. Czy w ogóle istnieją takie co współpracują czy też muszę kupić adapter bez potwierdzenia ostrości?
Ale potwierdzenie ostrości chyba nie ma znaczenia co do modelu body E-systemu. Jeśli się mylę to niech mnie ktoś poprawi.
mente et malleo
Ten jak kupisz to bedzie dzialac,drogo ale orginal
http://www.enjoyyourcamera.com/Lens-...330::1780.html
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Potwierdzenie ostrosci czyli mam rozumiec, ze krece pierscieniem i jak bede mial prawidlowa ostrosc to aparat zrobi "pik pik" ? Czy jakos inaczej to dziala ? O co chodzi ?
E-510 || ZD 14-42 ED || ZD 40-150 ED || Sandisk CF Extreme III 4Gb || 2x UV HAMA || Tamrac Velocity 5767 || Velbon CX-660
W tym linku co Ci podalem jest napisane.
Es gibt zwei verschiedene Möglichkeiten zur Scharfstellung:
1. Halten Sie den Auslöseknopf halb gedrückt und stellen Sie das Objektiv scharf. Sobald Sie den scharfen Punkt erreichen, gibt es einen Signalton und das AF-Licht leuchtet im Sucher auf. Es empfiehlt sich, den Auslöser noch mal kurz loszulassen und erneut zu drücken. Wenn weiterhin das AF-Licht aufleuchtet, können Sie sicher sein, dass Sie richtig fokussiert haben.
2. Stellen Sie manuell scharf und drücken Sie dann den Auslöser halb durch. Wenn richtig scharf gestellt ist, ertönt zur Bestätigung ein Signalton und das AF-Licht leuchtet auf.
Na ludzki jezyk to bedzie tak.
Przytrzymaj wcisniety spust migawki do polowy. Ustaw ostrosc w obiektywie.Jesli ustawiles prawidlowo uslyszysz sygnal dzwiekowy i AF w wizjerze powiniem zaswiecic.Zaleca sie wtedy zwolnic nacisc migawki i ponownie nacisnac do polowy.,Jesli w wizjerze powtorzy sie swiecenie AF,mozesz byc pewny,ze prawidlowo zostalo wszystko ustawione.
2,Ustaw manualnie ostrosc i wcisnij przycisk zwalniania migawki do polowy.Jesli ustawiles prawidlowo uslyszysz sygnal dzwiekowy i AF rowniez sie zaswieci.
Jest tam jeszcze PDF jak to programowac,ale to juz bylo wczesniej u nas slimaczone
Ostatnio edytowane przez Mirek54 ; 2.09.09 o 20:50
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
sam chip jest to stara wersja produkowana przez rosyjskiego prosucenta, aktualnie nie dostępna już w zakupie gdyż piankowy korpus chipa nie był tak wytrzymały jak nowe mniejsze obudowy montowane na pośrednim stelażu
miałem takie 2 sztuki jedno się dogięło a drugi używam tylko do wymiarowania
co oczywiście tylko potwierdza jakość rosyjskiego oprogranowania nad chińczykami, którzy sami nie potrafią napisać programu obsługujacego wszystkie Olki.
Dzięki wszystkim za pożyteczne sugestie.
Zdecyduję się chyba na adapter bez potwierdzenia. Na szczęście wizjer w E-3 jest stosunkowo duży i jasny. Najpierw chcę kupić 50/1.8 a potem to się zobaczy. Przydałby się jeszcze 24/2.8 bo to świetne szkło.