Strona 8 z 18 PierwszyPierwszy ... 678910 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 71 do 80 z 179

Wątek: Test porównawczy?

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta
    Jakoś nie potrafił bym publicznie porównać Olympusa do innego systemu, stawiając Olka nad inne, zwłaszcza w śliskich obszarach, dajmy na to szumu.
    Widziałem bardziej niestosowne rzeczy. A Jacek sam siebie określił jako ambasadora (cokolwiek to znaczy) marki i sprawa jest dla mnie jasna.

Askey według Was był/jest stronniczy czy nie?

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Askey jest dziennikarzem, pan Jacek sprzedawcą jednej z firm.

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

| OlyJedi Awatar Smerf Maruda
    Mieszka w
    Stolyca
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Askey jest dziennikarzem, pan Jacek sprzedawcą jednej z firm.
    To nie jest odpowiedź na moje pytanie. Czy próbujesz powiedzieć, że dziennikarz (Askey jest dziennikarzem?) może być stronniczy?

| OlyJedi Awatar Michu (Pentax)
    Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    I to Leonard wykonał sobie wadliwy autoportret?
    Zamieszczone zostało nie tylko zdjęcie Leonarda. Poza tym po prostu uważam, że obecność na sesji znawcy/użytkownika średniego formatu w jakiś sposób oddala spiskową teorię dziejów.
    Z poważaniem - Michu, Licencjonowany Pogromca Vampirów :)=

diabolique
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez Michu (Pentax) Zobacz posta
    Rzucona analogia z samochodami jest tak absurdalna, że aż nie chce mi się o tym pisać.
    To dopiero retoryczny majstersztyk...

Schopenauer w swojej "Erystyce czyli Sztuce prowadzenia sporów" podaje jeszcze lepszy sposób sprowadzenia przeciwnika do parteru. Mogłeś napisać od razu: "twoje argumenty alakinie są równie odrażające jak twój avatar". Jasno, prosto, celnie.

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez alakin Zobacz posta
    To dopiero retoryczny majstersztyk...

Schopenauer w swojej "Erystyce czyli Sztuce prowadzenia sporów" podaje jeszcze lepszy sposób sprowadzenia przeciwnika do parteru. Mogłeś napisać od razu: "twoje argumenty alakinie są równie odrażające jak twój avatar". Jasno, prosto, celnie.
    Nie - mi po prostu chodziło o to, że analogiami można wszystko udowodnić i poprzez to niczego one nie dowodzą. Dlatego zasugerowałem coś coś powiązanego z tym tematem: porównanie E3 z D3.
    Poza tym nie lubię motoryzacji...

diabolique
    Gość
    Nie - mi po prostu chodziło o to, że analogiami można wszystko udowodnić i poprzez to niczego one nie dowodzą. Dlatego zasugerowałem coś coś powiązanego z tym tematem: porównanie E3 z D3.
    Poza tym nie lubię motoryzacji...
    Niczego nie usiłuję dowodzić. Chciałem jedynie pokazać "metodologię" ustawiania takich "testów" na bardziej przystępnych i zrozumiałych przykładach.

Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Zamieszczone zostało nie tylko zdjęcie Leonarda. Poza tym po prostu uważam, że obecność na sesji znawcy/użytkownika średniego formatu w jakiś sposób oddala spiskową teorię dziejów.
    Dobra, nie chce mi się dalej jałowo dyskutować. Zmykam do stolycy. Szkoda Leonarda.

Pozdrawiam
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    ps. Po urwaniu szóstej nogi mucha traci słuch.
    Ostatnio edytowane przez RadioErewan ; 29.10.08 o 10:55 Powód: Automatyczne scalenie postów

Mieszka w
    Bydgoszcz
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    OKO. Myślę, że to dobry moment, by rzeczywiście zakończyć dyskusję. Padły różne argumenty, każdy sam wyciągnie wnioski - zapewne jedynie słuszne jego zdaniem.
    Alakin - na temat sposobu przeprowadzenia testów też się wypowiadałem i jak wspomniałem, każdy może być tendencyjny, stronniczy. Nic nowego, to normalne.
    Co nie zmienia faktu, że nie lubię motoryzacji...

Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Ale jeszcze dla Smerfa:
    Nazywam się Phil Askey. Jestem dziennikarzem, opisuję rzeczywistość. Prowadzę stronę, na którą co miesiąc przychodzi 30 milionów użytkowników z całego świata. Przychodzą czytać obiektywne testy aparatów i obiektywów.
    Staram się być obiektywny, bo tylko w ten sposób mogę utrzymać oglądalność, od której zależą dochody mojego portalu. Każdy, najmniejszy błąd jest szybko wykrywany i dlatego mamy lab w którym wszystkie aparaty są testowane tak samo dokładnie. Czasem użytkownicy potrafią mieć pretensje o drobiazgi, takie jak użycie obiektywu f/1,8 zamiast f/1.4 bo jest ostrzejszy. U mnie nie kupuje się artykułów tylko reklamy. Gdybym sprzedał kiedyś test jednej z firm, moja reputacja legła by w gruzach, a oglądalność spadła.

Jestem Mike Johnston (wiem, przeginam) i właśnie sprzedałem się firmie Olympus. Moje dochody zależą od powodzenia firmy i poziomu sprzedaży ich najlepszych aparatów. Oczywiście nie myślcie sobie, że będę w swoich testach naginać rzeczywistość, będę obiektywny do bólu. No i dziś zrobiłem mały test. Wynika z niego, że E3 jest porównywalny od cyfrowych przystawek średnioformatowych. Co prawda nie za bardzo wiem, co znaczy to żółte światełko mrugające na przystawce ZD, ale co tam, są zdjęcia? Są! No to alleluja i podziwiajcie jaki Olek jest świetny. Aha, aha, na planie był jeszcze Wacek Wantuch, więc zdjęcia które zrobiłem to na pewno sztuka!

I to jest Smerfie różnica. Moim skromnym zdaniem.

Pozdrawiam