Strona 16 z 18 PierwszyPierwszy ... 61415161718 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 151 do 160 z 179

Wątek: Test porównawczy?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar kali999
    Mieszka w
    Warsaw, Poland, Poland
    Siła reputacji
    24
    Moja galeria
    Dzisiaj tak na szybko przejrzałem sobie test A900 na Fotopolis. W oczy rzuciło mi się jedno najbardziej wśród minusów:
    - wysoki poziom szumu na wyższych czułościach niż ISO 400

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    W tym całym zamieszaniu mi szkoda tylko jednego - że p. Jacek Bonecki zapragnął być równie dobrym dziennikarzem / testerem jak jest fotografem i kompletnie mu to nie wyszło. Niestety dobre, obiektywne dziennikarstwo to też sztuka i jak na razie tutaj autora czeka wiele nauki, o ile chce być odbierany poważnie.

Pozdrawiam
    Canon 40D, Canon 7D, Olympus E-410, Olympus E-PM2

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    http://www.optyczne.pl/index.php?test=aparat&test_ap=85

Ale wtopa, optycznym też wyszło inaczej niż Boneckiemu

rocco
    Gość
    A "Świat Obrazu" chwali...sam siebie. Za odwagę: Do odważnych ŚwiatObrazu należy!
    Tak, to prawda. Redakcja SwiatObrazu.pl jako pierwsza i jedyna w Polsce odważyła się opublikować wyniki kontrowersyjnego pojedynku gigantów - cyfrowy średni format kontra małoobrazkowa lustrzanka cyfrowa z matrycą 24,6 megapiksela. Chociaż próba rywalizacji A900 ze średnim formatem w kwestii oddania detali, barw i plastyki obrazu jest dla niektórych niemalże zamachem na świętość, to ludzka ciekawość, życiowe i zawodowe doświadczenie testujących przesądziły o potrzebie wykonania takiego porównania. Nie bojąca się nowych wyzwań i spodziewanych kontrowersji redakcja SwiatObrazu.pl postanowiła wyniki testu upublicznić.
    Zgodzę się tylko z tym, że kontrowersji rzeczywiście tu nie brakuje

W związku z nadsyłanymi na redakcyjną skrzynkę ogromnymi ilościami listów z pytaniami, pragniemy zapewnić wszystkich czytelników serwisu SwiatObrazu.pl, że prezentowane porównanie aparatów jest zaledwie wstępem, a ukazanie się kolejnych testów i porównań jest wyłącznie kwestią czasu.
    Juz nie mogę się doczekać
    Testowe fotografie w formacie pocztówkowym to to, co tygrysy lubią najbardziej
    Ostatnio edytowane przez rocco ; 7.11.08 o 21:03

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta
    A "Świat Obrazu" chwali...sam siebie. Za odwagę: Do odważnych ŚwiatObrazu należy!
    Propaganda.
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 7.11.08 o 23:33

| OlyJedi Awatar Morlok
    Mieszka w
    Łódź
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta

Ale wtopa, optycznym też wyszło inaczej niż Boneckiemu
    Ale fotki optyczne wykonali paskudne
    Modelka wygląda jak chora na sinicę galopującę. Czy oni nie mogli się lepiej postarać. Patrząc na te fotki nie wiadomo co oceniać, jakość sprzętu czy niedbałość testerów.
    Automaty liczą, liczą, liczą .....na człowieka.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez rocco Zobacz posta

Zgodzę się tylko z tym, że kontrowersji rzeczywiście tu nie brakuje

Juz nie mogę się doczekać
    Testowe fotografie w formacie pocztówkowym to to, co tygrysy lubią najbardziej
    Brną w zaparte

Mieszka w
    Zabrze
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Ja po tym całym zamieszaniu doszedłem do dwóch może mylnych wniosków. Zaznaczam że nigdy nie miałem do czynienia ze średnim formatem, a więc mogą być bezsensowe

1. Robienie zdjęć aparatem średnioformatowym to droga przez mękę w porównaniu z lustrzanką

2. Wielu fotografów porzuci i tak średni format, bo jakość obrazu generowana przez najnowsze aparaty Sony czy Canona będzie im wystarczać, cena niższa, a uniwersalność i ergonomia lepsza

Pozdrawiam
    Canon 40D, Canon 7D, Olympus E-410, Olympus E-PM2

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    usuwam cały czas posty, proszę nie robić wycieczek osobistych, następnym razem bedę karał mandatami.
    było sobie życie

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez fotomic Zobacz posta
    usuwam cały czas posty, proszę nie robić wycieczek osobistych, następnym razem bedę karał mandatami.
    Moze bys tak laskawie usuna obrazliwy post do ktorego sie odnosze? Tkwi tam kilka dni. nie mozna obrazac ludzi od byfonow i prostytutek. Nie potrafisz czytac kolego, czy tez usuwasz to co Ci odpowiada. Moderowac musisz to uczciwie.
    czesc.Ch.