Strona 14 z 18 PierwszyPierwszy ... 41213141516 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 179

Wątek: Test porównawczy?

piotrek204
    Gość
    Zanim przeczytalem test pomyslalem "sony atakuje i pokaze ze nowa alfa nie odstaje od srednej klatki" mylilem sie, zrownac sie to dla marketingu malo

Bawilem sie hasselbladem, nie zeznam teraz niestety dokladnie jakim modelem, fotki powalily mnie glownie ostroscia. Gdy wrocilem do domu i otwieralem fotki z C400D mialem wrazenie ze zestaw chyba zaliczyl glebe i wymaga wizyty w serwisie.

Czekam na testy gdzie nowe telefony sony-ericssona jakoscia fotek pograza caly rynek dslr.

EuroLiberty
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez mariush Zobacz posta
    Najbardziej tragikomiczne w tej dyskusji jest to, że wy, tOlibowie, żrecie się "o aparaty" z zupełnie innej grupy religijnej
    Zdecydowanie, olek powinien coś nowego wypuścić żeby można było poporównywać z konkurencją, wyciągnąć konstruktywne wnioski (oly rulez) i zgnębić innowierców, ścieśniając wspólnotę systemową
    Bo z braku wroga klasowego zaczyna sie rzeźnia domowa
    Po zmianie systemu złagodniałeś Mariush hehehehe Kiedyś pisałeś, że Olympusem da się wszysto robić. Z czasem się okazało, że Canon 5D do pewnych zastosować jest bardziej zasadny. Niby jedno drugiego nie wyklucza, ale wymusza delikatne przemodelowanie postawy. Ewolucji ludzkiej istoty nie przewidzisz

W temacie nie zauważyłem, by chodziło o obronę jakiegokolwiek systemu. Dyskusja dotyczy raczej solidności, rzetelności i wiarygodności testu. Taka dyskusja ma sens tym bardziej, że testujący użył w stosunku do osób nie podzielających jego opinii dość nieeleganckich określeń. Efekt jest taki, że albo zgadzasz się z jego zdaniem, albo jesteś ignorantem, fanatykiem i pseudo specem. Warto przyjżeć się więc takiej osobie.

Na forum www.nikon.org.pl bardziej konstruktywnie rozprawiono się z tym testem. Warto przeczytać. Nas łatwiej zdominować w dyskusji niż użytkowników wielu systemów. Widać są polskie studia, które stać na posiadanie kilku systemów w tym, na nieszczęście Boneckiego Hasselblad'a. Przyczyn błędów można tylko się domyślać. Skoro jednak testujący uznał się za nieomylnego, podparł się doświadczeniem Pana Leonarda i uznał inaczej myślących za ignorantów trzeba na sprawę popatrzeć realnie. Tytuł ambasadora tłumaczy wiele.
    Ostatnio edytowane przez EuroLiberty ; 1.11.08 o 18:24

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez EuroLiberty Zobacz posta
    Po zmianie systemu złagodniałeś Mariush hehehehe Kiedyś pisałeś, że Olympusem da się wszysto robić. Z czasem się okazało, że Canon 5D do pewnych zastosować jest bardziej zasadny. Niby jedno drugiego nie wyklucza, ale wymusza delikatne przemodelowanie postawy. Ewolucji ludzkiej istoty nie przewidzisz

W temacie nie zauważyłem, by chodziło o obronę jakiegokolwiek systemu. Dyskusja dotyczy raczej solidności, rzetelności i wiarygodności testu. Taka dyskusja ma sens tym bardziej, że testujący użył w stosunku do osób nie podzielających jego opinii dość nieeleganckich określeń. Efekt jest taki, że albo zgadzasz się z jego zdaniem, albo jesteś ignorantem, fanatykiem i pseudo specem. Warto przyjżeć się więc takiej osobie.

Na forum www.nikon.org.pl bardziej konstruktywnie rozprawiono się z tym testem. Warto przeczytać. Nas łatwiej zdominować w dyskusji niż użytkowników wielu systemów. Widać są polskie studia, które stać na posiadanie kilku systemów w tym, na nieszczęście Boneckiego Hasselblad'a. Przyczyn błędów można tylko się domyślać. Skoro jednak testujący uznał się za nieomylnego, podparł się doświadczeniem Pana Leonarda i uznał inaczej myślących za ignorantów trzeba na sprawę popatrzeć realnie. Tytuł ambasadora tłumaczy wiele.
    Jedyny sensowny post w całej dyskusji

Banned Zwycięzca OlyRulez Awatar RadioErewan
    Mieszka w
    Łódź/Warszawa
    Siła reputacji
    40
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez C+ Zobacz posta
    Jedyny sensowny post w całej dyskusji
    Jak pamiętam, też tu coś pisałeś!

Pozdrawiam
    Radosław "Radio Erewan" Przybył
    http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
    * Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto

ADM Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    37
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta

Pozdrawiam
    hehehehehe
    było sobie życie

push
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez fotomic Zobacz posta
    hehehehehe

stare porzekadło szło coś w ten deseń:

"jeśli SONY - to tylko telewizory" ;]

ale te telewizory wcale nie są takie wyśmienite...

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar wujek.samo.h
    Mieszka w
    Lublin, Poland, Poland
    Siła reputacji
    42
    Moja galeria
    Ło matko. Po przeczytaniu nagłówka testu przypomniał mi się mój kolega z Ostrowaca Świętokrzyskiego - Pershing, który zwykł mawiać "niczym młody afgański chłopiec na rowerze odziany w niepewność". I choć za prawdę ubóstwiam Monty Pythona, nie mogę zdzierżyć jak ktoś na wstępie nieudolnie sili się na "oryginalność". Jako że nagłówek jest z zasady najbardziej "chwytliwą" częścią artykułu można było sądzić, że cały test będzie... [cenzura]. Tak się i stało.

Resztę dopowiedzieli koledzy.
    MK

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    a pamietacie jak Hrabia (nie Miód) wyszedl na balkon trzymajac w jednej rece kota a w drugiej lampe?
    poczem zakrzyknal wszem i wobec: " ludzie patrzta co robie!"
    no i zrobil-rzucil kota i lampe w tej samej chwili. a po nastepnej chwili ten kot z ta lampa spadli razem na chodnik (oczywiscie sie roztrzaskujac).
    tera nadchodzi czas na puente Hrabiego :
    "Udowodnilem ,ze kot spada z predkoscia swiatla!"
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Siła reputacji
    47
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez RadioErewan Zobacz posta

Pozdrawiam
    Trzymałem poziom

rocco
    Gość
    Jest ciąg dalszy: Spisek…Hasselblad H3, Mamiya AFDIII, Sony Alpha 900 - test porównawczy, część II

Podobno Elvis sfingował swoja śmierć i mieszka w Argentynie. Lądowanie człowieka na księżycu to hollywoodzki spektakl. Rząd USA współpracuje z istotami pozaziemskimi w celu zdobywania technologii. Stonkę ziemniaczaną zrzucano z amerykańskich samolotów by zagłodzić naród polski. Titanic zatonął, bo nie umiał pływać. Sony Alpha 900 to ukradziony projekt firmy X, dlatego jest taki dobry. Przed testem impulsem elektromagnetycznym popsuliśmy konkurencyjne aparaty by Sony wypadło lepiej. Jest wiele ciekawych teorii. Są tacy, co dadzą się pokroić za to, że to prawda. Cudownie jest żyć w wolnym kraju...
    Widać, że dobrze się bawią

PS
    Nie zaglądalem na forum ze trzy dni a tu wątek tak ładnie się rozwinął