No właśnie, nie wiem jakim cudem na lcd aparatu widzisz wszystko cudnie. Na oko to jest pewnie ze 2ev niedoświetlenia. Nawet jak naświetlałeś na te światła w tle.
No właśnie, nie wiem jakim cudem na lcd aparatu widzisz wszystko cudnie. Na oko to jest pewnie ze 2ev niedoświetlenia. Nawet jak naświetlałeś na te światła w tle.
Ostatnio edytowane przez judasz ; 28.12.11 o 20:13
Z kazdym dniem mojego zycia nieublaganie zwieksza sie liczba tych osob ktore moga mnie pocalowac w d...!
pozdrawiam reszte !
http://judasz007.blogspot.com/ ------- www.karolphotography.co.uk
Może tutaj zadam pytanie. Mam profil *.icm z CaptureOne. Chciałbym go wrzucić do Lightrooma, bo moim zdaniem Capture One lepiej radzi sobie z olkowymi kolorami (wyświetlanie, obróbka, wydruk) .Istnieje w ogóle taka możliwość?
Pozdrawiam
"There's no such thing as free titties"
Poszukuję paczki profili kolorowych do LR4 symulujących popularne filmy kolorowe 35mm (Kodak Pro, Agfa Optima itp...). Szukałem po necie ale zasysam tylko jakieś śmieci - niektóre są do niczego.
Zapraszam do mojego wątku
P&P - Pentax i Panas (GX7)
Presety są dobre. To nie działa tak, że klikamy i już mamy gotowy obraz. Trzeba jeszcze użyć suwaków z zakładki Basic (ekspozycja, kontrast, tony, itp.). Same presety ustawiają jedynie sposób oddawania barw. Ludzie ściągają umieszczają na swoich blogach, stronach, ale umieszczają tam same pliki zapominając o opisie co jeszcze trzeba zrobić.
Tak wiem - właśnie ze względu na profile kolorowe chcę ściągnąć te presety ale w dalszej obróbce nie dostaję niczego ciekawego. Kiedyś w LR3 miałem fajne 4 presety które ściągnąłem w jakiejś paczce kilkudziesięciu gotowych i byłem z nich zadowolony. Niestety nie skopiowałem ich przy zmianie kompa.
Duch jakiś?
Od dwóch godzin wariuje mi Lightroom, uparł się i miesza mi interfejsy od LR4 i LR3 - do obróbki niektórych zdjęć dostaję interfejs od 3 a do innych nowszy.
Restartowałem kompa, poszukiwałem wrednego wirusa i na razie nic. Jedyne co mi przychodzi do głowy to ponowna instalacja upgradu LR4.
kliknij ten wykrzyknik w prawym dolnym rogu (process version)
Jeśli już wcześniej wołałeś rawa w LR3, to po otwarciu go ponownie w LR4 będzie on się wyświetlał po staremu. Kliknięcie na wykrzyknik załatwia sprawę, ale zdjęcie może wyglądać inaczej, bo w LR4 są już inne algorytmy.
www.sarwinski.com | najlepszy aparat to ten, który zostawiłeś w domu | fb
Ale LR wciska mi też interfejs od 3-ki do zdjęć których nigdy nie obrabiałem - nawet tych wykonanych całkiem niedawno (jedno każe mi obrabiać w LR3 a nastepne w LR4).
Klikałem wcześniej w bibliotece na jakieś stare zdjęcia bo poszukiwałem czegoś do obróbki ale na tym się skończyło a LR zaczął wariować.