Strona 6 z 6 PierwszyPierwszy ... 456
Pokaż wyniki od 51 do 56 z 56

Wątek: Zmiana systemu. Czy warto???

qbic
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez M.U. Zobacz posta
    Nie wiem co Kolega Willow32 robił w czasie kiedy ja zarywałem noce w swojej pierwszej amatorskiej ciemni, ale zaryzykuje stwierdzenie, ze robił...w pieluchę.
    M.U. bo tylko stary dziad z broda do pasa może robić dobre zdjęcia!

Żałosne.
    _______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
    Zdjęcia z matrycy CCD S5Pro są dla mnie po prostu lepsze i tyle.
    Tego chyba nikt nie podważa, żaden Olympus nie posiada takiego DR (i pewnie nie będzie posiadać przez najbliższe 2 lata).
    Ostatnio edytowane przez qbic ; 23.11.08 o 15:56 Powód: Automatyczne scalenie postów

| OlyJedi Awatar kojot3.0
    Mieszka w
    wies k/Skieniewic
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Jakis czas temu czytając posty o upadku systemu 4/3 już prawie sprzedałem olka,wytrzymałem i wyzbyłem się tego paskudnego uczucia. Teraz niepokój znowu powraca...HAHAHAHAHA

Ps. Następna przepychanka o zaletach i wadach. Dlaczego ktoś za w czasu tego nie kasuje...
    E- system i N-system

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez paszczol Zobacz posta
    Robi się gęsta atmosfera Życzę powodzenia M.U. mam nadzieje, że zmieniasz tylko system, nie forum i dasz nam po nosie wstawiając śliczne fotki do galerii, czego Ci serdecznie życzę.
    Dzięki za miłe życzenia! Oczywiście zmianiam jedynie system, a nie forum - choć z pewnością część Kolegów uzna to conajmniej za nonsens. No bo po co krowie siedzieć w stajni. Nie mniej ogromnie cenię sobie tę olkofilską społeczność, niezależnie od kontrowersyjnych poglądów na temat sprzętu, które ostatnio wypowiadam. Mnóstwo tu ludzi kompetentych i życzliwych, na których opinii można polegać. Koncern OLYMPUS, jak żaden inny powinien być wdzięczny za tak ogromną i aktywną rzeszę fanów. A forum fuji-filów, na które zajrzałem z racji popełnionych zakupów jest jakby to ująć...totalnym nieporozumieniem. Po nosie nikomu dać nie zamierzam, choć sam zbieram może i słuszne joby od Moderatora. Pozdrawiam! M.U.
    Cytat Zamieszczone przez willow32 Zobacz posta
    M.U. E-1 to aparat dla ludzi którzy potrafią już cokolwiek, niestety jest tak że jak ktoś nie potrafi pływać to woda mu za rzadka jest...powodzenia z fujikiem, samych udanych kadrów życzę
    Kolegę Willow'a32 pragnę przeprosić za tego "pampersa". Trochę mnie poniosło, bo zęby zjadłem na tym hobby i jak ktoś mi wbija taką szpilkę, to ochota na rypostę przegania logikę. W każdym razie pozdrawiam i zapewniam o szacunku. M.U.
    Cytat Zamieszczone przez kisi Zobacz posta
    M.U. odnosze wrażenie że swoim afiszowaniem i pretensjonalnym tonem chcesz utwierdzić się w jedynie słusznym wyborze którego dokonałeś. Cieszymy sie z toba. Baw sie dobrze ale niepotrzebnie nie bij piany bo wszyscy mamy dosyć wichrzycieli na tym forum. Jak widzisz ten wątek pomógł ci w wyborze body wiec nie ma sensu wiecej bardziej udowadniać jakim "bagnem" jest stajnia Olka której wszyscy siedzimy.
    Dzięki za kolejne krytyczne spojrzenie. I za trochę sarkastyczne życzenia również. Jeśli ton był pretensjonalny, pytania tendencyjne,a całość była afiszowaniem, to ślę szczere przeprosiny. Trollem i wichrzycielem jednak się nie czuję, choć w powietrzu jakiś ozon po burzy się jednak wyczuwa. Wątek pomógł, jak najbardziej i mimo, ze moja skromna stajenka Olka powoli ląduje na Allegro wcale nie trąci bagnem. Życzę wiele zadowolenia z hobby, otwartości i tolerancji na cudze argumenty i serdecznie pozdrawiam! M.U.
    Cytat Zamieszczone przez salvadhor Zobacz posta
    Panowie, dajcie sobie na wstrzymanie. Człowiek kupił S5Pro za swoje pieniądze, a nie wasze. Czego mu tak wszystko obrzydzacie? S5Pro nie da rady robić zdjęć? Powiedział tylko, że w pewnym wymiarze fotografowanego materiału, matryca z S5Pro sprawuje się lepiej, niż artefakt w E-1. I ja w to wierzę. E-1 nie jest 'wunderwaffe' Olympusa. Jest konstrukcją przełomową, wielu jeszcze wykorzysta go do swoich zastosowań, ale świat idzie naprzód. Po co się tak napinać.

Aparat to tylko sprzęt do osiągania zamierzonych zamysłów. Wiadomo, stalowym młotkiem szybciej wbije się gwóźdź, niż młotkiem gumowym. Każdy wybiera sobie takie narzędzie jakim mu łatwiej pracować.

Poza tym, trąci od was hipokryzją (części z was). Zarzucacie nieumiejętne wykorzystanie możliwości E-1, przerzucacie się tymi parametrami, ustawieniami. A sami potem klepiecie swoje zdjęcia w Photoshopie. To co, aparatem się nie da?

Po co się tak napinać. Za parę miesięcy będą nowe, lepsze aparaty
    Salve Salvadhor! Dzięki za wsparcie, choć nie jestem pewien czy Ci to będzie wybaczone.
    W każdym razie jesteś Gość, dla którego warto Tu być. Nawet jako statysta. Pozdrawiam serdecznie! M.U.
    Cytat Zamieszczone przez format Zobacz posta
    To teraz czekamy na linka na giełdzie do allegro z pozostałym szpejem.
    Wszystko pod nickiem M.U. Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez M.U. ; 23.11.08 o 21:24 Powód: Automatyczne scalenie postów

Siła reputacji
    17
    Moja galeria
    Kolegę Willow'a32 pragnę przeprosić za tego "pampersa". Trochę mnie poniosło, bo zęby zjadłem na tym hobby i jak ktoś mi wbija taką szpilkę, to ochota na rypostę przegania logikę. W każdym razie pozdrawiam i zapewniam o szacunku. M.U.
    Szacunek M.U., szacunek. I tym sposobem dyskusja wróciła na "normalne" tory. Też byłem niezadowolony, też zadałem identyczne pytanie "Czy warto?". I... Najadłem się zupy bananowej Dziś mam więcej dystansu do sprzętu (Olek to moja pierwsza lustrzanka).

A wracając do wątku. Na jakiejś imprezie fociłem E-520. Gość obok miał D-300. Nie byłbym sobą gdybym nie spróbował. Zdjęcia w tych samych warunkach przy podobnych ustawieniach były owszem lepsze z D-300, ale nie czterokrotnie, a taka jest różnica w cenie. Jak napisał gdzieś RC (nie pomnę wątku): "zdjęcia można zrobić nawet pudełkiem po butach byleby dobre były". No niestety my cieniasy musimy się posiłkować techniką .

A zmiany sprzętu nie uważam za zdradę, wyklęcie czy cokolwiek innego. Kupując sprzęt za własne ciężko zarobione pieniądze mam prawo wybrać to co mi pasuje.

Udanych fotek życzę i pozdrawiam.
    Ostatnio edytowane przez Xano ; 23.11.08 o 23:09

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Mysikrólik Zobacz posta
    Jeszcze trochę osobistych przepychanek i zamknę wątek. Wystopujcie i wzajemne animozje kierujcie na priv.
    Jako wątkotwórca myślę, ze to już ten właściwy moment aby zamknąć dyskusję.
    1. Za czujność i delikatnego klapsa od Moderatora uprzejmie dziękuję.
    Willow'a32 obrazić nie chciałem, a jeśli mimochodem to się stało, to posypałem głowę popiołem i już złożyłem na forum ubolewania i szczere przeprosiny.
    2. Za wszelkie krytyczne i wspierające posty równie wielkie dzięki.
    Ich efektem jest niewyobrażalne zadowolenie z nowego zakupu, a o to przecież chodziło. Znalazłem w S5Pro ogromny potencjał - wszystko to,czego brakowało mi w poprzedniku, mimo świadomości, iż jest obecnie conajmniej 10 lepszych aparatów, a za rok będzie ich pewnie ze 100.
    Na razie wstępnie jest gęsia skórka, a jak ubiorę go w stosowne szkiełka ufam, ze będzie jeszcze większa i to bynajmniej nie od nadchodzącego dotkliwego przeciągu w kieszeni... .
    3. Biorąc pod uwagę radykalną postawę licznej grupy osób biorących udział w dyskusji zastanawiam się czy nazwa działu "co kupić" - dająca, jak sądzę, dość dużą swobodę w proponowanych tematach nie powinna brzmieć "CO KUPIĆ W OLYMPUS CO."
    Może wówczas nie byłoby tylu niepotrzebnych nalotów fundamentalistów, zupełnie nie podatnych na rzeczową i wbrew pozorom życzliwą krytykę produktu czy systemu.
    Tej radykalnej grupy forumowiczów wcale nie miałem zamiaru wywoływać do odpowiedzi, obrażać, przekonywać czy broń Boże nawracać na inną wiarę.
    Niech dalej robią to do czego zostali powołani: śpiewają hymny o 4:3, a potem przy szumie i Olka i wentylatora pc obrabiają swoje prace. Wielu z nich i tak nigdy nie dorównam, są doskonałymi fotografami, a ich prace w galerii szczerze podziwiam. Szczerze.
    Tylko jedno ale - dajcie proszę żyć innym, przekonajcie retoryką na poziomie Waszych prac do swoich racji, zamiast dawać krzyżyki na drogę. Takie argumenty i postawa obrażonego przedszkolaka jest i mało efektowna i mało efektywna.
    Teraz jako zdrajcy i innowiercy, ale też wielbicielowi forum pozostanie mi jedynie dział "Aparaty innych firm". Dobre i to. Mam nadzieję, ze osoby tam zaglądające mają oczekiwany przeze mnie poziom tolerancji i akceptacji cudzych poglądów.
    4. Na koniec życzę Wszystkim użytkownikom Olka - tym w pełni profesjonalnym
    jak i licznym niedzielnym pstrykaczom wiele zadowolenia ze swoich prac, bo w gruncie rzeczy najważniejsze jest "jak", a nie "czym".
    Pozdrawiam! M.U.
    Ostatnio edytowane przez M.U. ; 23.11.08 o 23:50

Moderatorka Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Ania_
    Mieszka w
    zDolny Śląsk
    Siła reputacji
    75
    Moja galeria
    Zgodnie z życzeniem zamykam wątek, a przed zamknięcie wyczyszczę tylko OT i kolejny raz powiem - wiem, zabawnie jest... zabawnie... ale delikatnie z wiadomą tematyką z uwagi na niepełnoletnich użytkowników forum.
    15 lat na forum. Dawniej jako Mysikrólik. Zawodowo jestem tu i tu.