Czy warto? Warto.
Przestaniesz mieć dylematy, co oznacza więcej wolnego czasu na focenie zamiast siedzenie na allegro i robienie zestawień.
Jeśli myślisz intensywnie o zmianie, prędzej czy później to zrobisz. Po co tracić czas?
Czy warto? Warto.
Przestaniesz mieć dylematy, co oznacza więcej wolnego czasu na focenie zamiast siedzenie na allegro i robienie zestawień.
Jeśli myślisz intensywnie o zmianie, prędzej czy później to zrobisz. Po co tracić czas?
Skoro tak uważasz... Nikt Cię tu nie trzyma... Argumenty podajesz w większości BARDZO subiektywne, więc w czym problem?
Ja Ci powiem tak - też czasem patrzę sobie, co tam fajnego 'konkurencja' ma i co "dalej" i hmm jakoś jestem z Olkiem
"Każdemu według potrzeb".
Nie ma systemu idealnego... a to jest tylko sprzęt, który ma robić zdjęcia... Tylko i aż
serafin, hehe, się zaczyna, matryce... LOL![]()
Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.
A ja powiem krótko moją ulubioną maksymą:
Lepiej żałować tego co się zrobiło, niż tego czego się nie zrobiło.
Amen
Życie tak szybko mija, dlatego warto zapisać kilka migawek w dobrej jakości.
Srebrne E-PL7, 45mm/1.8, kit 14-42
Jak już zmieniać, to najlepiej na coś takiego. Najlepszy format z możliwych.
To zabrzmiało jak ekskomunika. "Nikt Cię tu nie trzyma..." ??? Byłem i póki co jestem wierny Olkowi od 25 lat z czego 20 lat fociłem na analogach OM. Sprzęt genialny i nie do zdarcia. Miałem Leice R4 - nie umywała się do OM-ów. Cyfrę kupiłem dla wygody, nie dla efektów - jak sporo ludzi wychowanych na analogowym systemie. 2 lata z E1, najpierw z odzysku, potem nowe body. Wół roboczy - nie do zajechania. Zestarzała się jedynie moralnie "od środka", więc pomyslałem o następcy. I prawie kupiłem E3 - ale nie doleciała zza Wielkiej wody. Moze i dobrze. Obejrzalem kiedys zdjęcia znajomych z Konica Minolta 7D i jakiegos Nikona z dolnej półki. Mowę mi odjęło. Zero obróbki, odszumiania i RAW-ów - ludzie bez większego pojęcia, wakacyjne klimaty, a fotki rewelka. Obecnie mam prawo nie ufac zapewnieniom, ze format 4/3 ma przyszłość. Choć na rodzimym forum Olka oznacza to włożenie kija w mrowisko. Od momentu kiedy pełnoklatkowe matryce ujrzały światło dzienne, a pewnie w końcu nadejdzie ten moment, że zajrzą pod strzechy format 4/3 jest poważnie zagrożony. Żadne argumenty nie przeważą na jego korzyść, jeśli przegrają same zdjęcia. I to są SUBIEKTYWNE argumenty???
Ale trzeba przyznać, że maksyma przytoczona kiedyś u Manna i Materny przez ś.p. trenera Górskiego, a wymyślona przez Fredrę "Łatwiej kijek obcinkować, jak go potem pogrubasić" mści się na Olku, a przynajmniej na popularnym odbiorze cztery trzecie.
BTW, wątkotwórca pisze z jakiejś podejrzanej agencji reklamowej, więc nie wiem czy to nie jakaś akcja specjalna wrogów esystemowego ludu. (tak tak, adminoparanoja).
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto
Święte słowa (ś.p. K.Górskiego)!
Nie wiem wszak co znaczy BTW, może za rzadko tu przebywam, ale jako wątkotwórca zapewniam, ze z żadnej Agencji nie jestem, również reklamowej... . Ponadto chętnie zostanę z Olkiem na kolejne 25 lat, tylko muszę mieć jakieś argumenty ZA.
Pozdrawiam!
To mniej więcej to samo co ATSD. Łatwo znaleźć w google wyjaśnienie.
http://www.google.pl/search?q=btw&so...L_plPL252PL252
Pozdrawiam
Radosław "Radio Erewan" Przybył
http://www.fototv.pl Pierwsza w Polsce Internetowa telewizja o fotografii
* Nigdy nie próbuj przekonywać ludzi, którzy wiedzą, że mają rację. ~Leto