Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 30

Wątek: Czytnik kart CF

zonkinho
    Gość
    A ja mam taki czytnik:

Kingston 19 in 1 Reader

http://www.allegro.pl/item459328739_...1_usb_2_0.html

Gdy zgrywam zdjęcia z karty Sandisk Extreme III to transfer jest na poziomie 20 mb/s

Gdy testowałem inne czytniki to zazwyczaj były to 2 mb/s więc różnica jest.

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    A gdzie jeszcze mozna kompa kupic co nie ma czytnika w sobie,tak jak dysku,karty graficznej,dzwiekowej,stacji dyskow.To juz chyba z 10 lat nie widzialem takiego.
    Moze w systemie siedzi jeszcze USB 1,1 dlatego co niektore slimacza przesyl danych.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Koriolan
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    293
    Moja galeria
    czytnik SD czy xD to ma wbudowany każdy laptop
    z CF jest problem ze względu na gabaryty karty.

Gdybyś Lucca nie wiedział, to znakomita większośc prywatnych kompów stacjonarnych w Polsce to składaki. I one wcale nie muszą być gorsze od markowych Delli, HP czy Gateway. Zwykle mają przyzwoite komponenty. Ale o czytniku kart się często nie myśli.

Ja mam SanDiska na USB za kilkadziesiąt złotych-polecam.
    Moje zdjęcia: http://forum.olympusclub.pl/showthre...938#post206938
    zabawki: OM-1 + 12-100/f4 +100-400+ 12/2 + 20/1.4 . Czasem S 23Ultra

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez lucca Zobacz posta
    A gdzie jeszcze mozna kompa kupic co nie ma czytnika w sobie,tak jak dysku,karty graficznej,dzwiekowej,stacji dyskow.To juz chyba z 10 lat nie widzialem takiego.
    Moze w systemie siedzi jeszcze USB 1,1 dlatego co niektore slimacza przesyl danych.
    Ja nie mam. :>

Obudowe kupowałem miesiac temu Bebechy z rok temu...
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

zonkinho
    Gość
    Jak ktoś kupuje kompa to woli dołożyć te 30 zł z czytnika na rzecz większego dysku twardego zazwyczaj. :P

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Koriolan Zobacz posta
    Gdybyś Lucca nie wiedział, to znakomita większośc prywatnych kompów stacjonarnych w Polsce to składaki.
    Oj wiem.Kazdy jest skladak,tylko jeden sklada firma,inny uzytkownik.Moj kumpel to se nawet auto zlozyl,przod z jednego,tyl z drugiego(poszedl do zyda jako bezwypadkowy)Ja,az tak sie nie znam,skladalem w firmie,facet ma upust na czesciach,a za zlozenie bierze 80€.W sumie wychodzi taniej jak samemu.Teraz to nie wiem jak go traktowac,jako skladak czy nie.

| OlyJedi
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    wracając do tematu, napisałem, że obojetne jaki bo: sądzę , że np taki iTEC/Pretec jest w zupełności wystarczający do "zwykłego uzytku" - szybsze ściąganie fotek do kompa niż bezpośrednio z aparatu. A przy tym cena ok 30zł nie wyglada na wygórowaną.

Zanim go kupiłem , poprzegladałem kilka sklepów internetowych, allegro i doszedłem do wniosku, że walcząc o jakis super szybki przesył, poprzez firewire i wydając 200 - 300zł popełnie lekko mówiąc szaleństwo. Oczywiście, każdy ma swoje potrzeby, i pewnie niektórzy potrzebuja zrzucać fotki w tempie nadświetlnym, ale jak sądze , celem zadającego pytanie było uzyskanie informacji na temat czytnika który w miare szybko upora sie z przesyłem, bateria w aparacie nie bedzie obciązana niepotrzebnie itd

Wybrałem z premedytacja czytnik w którym jest wyłącznie slot compact flash , a nie jest to tzw czytnik "50 w jednym" , ale i w tym temacie jak sądze odpowiadam nadal na pytanie kolegi ( jaki czytnik CF wybrać).

Reasumując, tani, spełniający swą funkcję, mały, dodatkowo z kablem usb ( gdyby trzeba było zmieścić przy gniazdach usb kilka innych ustrojstw) - śmiało moge polecić.

pozdrawiam

zonkinho
    Gość
    80 ojro za złożenie kompa? Dziwne to, u mnie w firmie nic za takie coś nie bierzemy. Klient płaci tylko za części...

Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    179
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez zonkinho Zobacz posta
    80 ojro za złożenie kompa? Dziwne to, u mnie w firmie nic za takie coś nie bierzemy. Klient płaci tylko za części...
    No widzisz,jakie zdzierstwo.Moze dlatego,ze jak grafika w sklepie kosztuje 500€ i on w hurcie kupuje za 270€ to tez liczy 270€,moze dlatego tez ,ze jak cos nie tak z kompem (3 lata)to w ciagu 8 godzin melduje sie w domu u klienta i naprawia.
    A jak Wy liczycie i serwisujecie?
    A nie macie klawisza € w zestawie?

zonkinho
    Gość
    Serio ale nie ma takiej opcji żeby kupować grafikę za 270€ a sprzedawać za 500€. To jakieś herezje. W obecnych czasach gdy mamy allegro, ceneo i inne takie to gdy kupisz grafikę od dystrybutora za 270€ to jak ją sprzedasz za 300€ to jest fajnie. W przypadku procesorów jest czasem nawet na odwrót, kupujesz za 300€ a sprzedajesz za 299€ co by to ludzie happy byli...

Zresztą na sprzęcie foto jest podobnie. Mam znajomego w sklepie foto i jak na obiektywie za 1250 zł mają zysku 60 zł.