Wypowie...
źle zdjecia zapisujesz / obrabisasz. Kompresja zjadła je całkowicie.
Wypowie...
źle zdjecia zapisujesz / obrabisasz. Kompresja zjadła je całkowicie.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
dziewczynka świetna, psy - podoba mi się obróbka, temat taki sobie (jak dla mnie!!), dmuchawiec - ta obróbka mi tu w ogóle nie pasuje, jakieś takie ciemne, zupełnie bez 'tego czegoś'.
Ostatnio edytowane przez alken14 ; 9.05.10 o 21:44 Powód: Automatyczne scalenie postów
- wodax (1) - rzuciło mi się w oczy głównie przepalenie spodni, inna sprawa to kadrowanie - jako że dziewczyna patrzy w lewy górny róg to zostawiłbym trochę miejsca właśnie w tę stronę (oczywiście kadrowanie wykonałbym w pionie)
- patia (2) - kadrowałbym w pion z ucięciem prawej strony, zresztą mam wrażenie że wzrok dziewczyny skierowany jest w lewo dlatego też raczej tam należałoby zostawić trochę miejsca
jako że to zdjęcia portretowe to należy skupić się głównie na modelce.
Ale to oczywiście tylko moje zdanie![]()
W sumie oba zdjecia ciekawe. Pierwsze jak zobaczylem na miniaturce to pomyslalem ze z jakiegos niewielkiego fish-eye zrobione, ale chyba raczej nie?Szkoda. Jakby bylo lekko zagiete i z tej perspektywy to bylo by extra. Ledwo zauwazylem, ze deska jest w kolorze. W sumie lubie takie kolorowanki, ale tu to bez sensu.. za malo tej deski
I za agresywna winieta, zdecydowanie.
Pilkarz w sepi. Kadr OK (jak dla mnie, choc wolalbym lustrzane odbicie w pionie chyba). Przy tym zdjeciu mam jakis dysonans jednak. Sepia - starc,, podobnbie starosci dodaje jednolita pilka, natomiast pilkarz jest jednak z naszej epoki - dredy, tatoo, dj-owskie sluchawy, ubior. To mi razem nie gra.
Bardziej by mi pasowalo kolorystycznie i cala reszta taka obrobka jak na tym przykladzie (jednego z forumowiczow) - zdjecie "Wizja":
https://galeria.olympusclub.pl/thumb...php?album=4481
Tom
Ostatnio edytowane przez Thomasso ; 11.05.10 o 01:03
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
Ja jednak wolałabym zrobic tam to zdjęcie z piłkarzem.. a sepia to w sumie nie tak bardzo sepia tylko koloryzacja.. sepia inaczej wyglada
nastepnych kilka
1.
Ostatnie zdjecia wydaja mi sie "takie ooo". No moze poza trzecim, w ktorym dostrzegam jakis potencjal. Ale ja jestem amatorem i moge sie nie znac :P
Zdecydowanie mowie nie winiecie, ktora dowalilas do zdjec. Pasuje do nich srednio :/ jesli nie rzec, ze w ogole nie pasuje.
Tomek
Ostatnio edytowane przez Thomasso ; 13.05.10 o 11:03
"Najpiękniejszy bokeh dostaję, gdy... ściągam okulary."
Lumix G80 + Olek E-30 + trochę szkieł ZD i mZD, trochę OM, trochę światła i sporo innych szpejów.
alken, jesli osoby, ktore sa na tych zdjeciach jezdza na deskach, to mysle, ze powinienes uchwycac ich w ruchu, z roznych perspektyw, zeby cos sie dzialo na tych zdjeciachi wrzucaj do wątku jako zalaczniki
![]()
Olympus E420 + 14-42 + 40-150 + 70-300 + duuuuzo checi
mam rowiez zdjęcia w ruchu![]()