Cel widać ale to taki maleńki pixel na samym końcu tej drogi![]()
![]()
Co do fotki.Ot staneles na drodze i zrobiles pstryka.Latwizna pelna geba.Pomysl jak by wygladalo,gdybys umiescil aparat na wysokosci 10-15 cm,stanal na krawedzi drogi,ustawil ostrosc tak,ze faktura asfaltu byla widoczna.Cel znalazl sie w mocnym punkcie.Chmurki i cala reszta to tylko uzupelnialy by fotke.
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Uważam że ta fotka jest o wiele bardziej przemyślana od twoich poprzednich. Podoba mi sie perspektywa horyzontu na 1/3 kadru.
Myślę że musisz podszkolic warsztat techniczny. Polecam zakum prostego statywu do krajobrazów. Zdjęcia z ręki nigdy nie będą miały tej ostrości.
Na szybko troszke zmieniłem Twoją fotkę. Mam nadzieję że wygląda troszke lepiej![]()
Racja w Twojej wersji zdjęcie wygląda sympatyczniej, przyciąga oko kolorem. Niestety moja wiedza nie jest jeszcze na tyle obszerna by wiedzieć jak w Photoshopie podciągnąć tak kolory... i jasność.
Do tego najczęściej używam InfranView ale to mi nie wystarcza ...
_______________________ (automatyczne scalenie)_____________________
Proszę moderatorów o zmianę tytułu mojego wątku na "Zmagania fotograficzne Krzychru"
A tym czasem kolejne foto:
Pomniejszone i lekko wyostrzone. Robione z ręki.
Ostatnio edytowane przez krzychru ; 20.10.08 o 12:12 Powód: Automatyczne scalenie postów
Witaj !
Czasem tez foce zdjecia slubne ale napisze co widze i co moim
zdaniem jest do poprawienia.
ANETA1.JPG
- zasloniety p.mlody
- uciety w 1/2 gosc
- dol kadru niedoswietlony
- bledny balans bieli
- tyl kadru niedoswietlony
ANETA2.JPG
- bledny balans bieli
- ujecie zbyt z boku
- co to na dole kadru ? Tak mialo byc ?
ANETA3.JPG
- bledny balans bieli
ANETA4.JPG
- bledny balans bieli
- przyciety swiadek
ANETA5.JPG
- bledny balans bieli
- przyciety OKROPNIE swiadek
Ogolnie.... Brak swiatla i bledy balans bieli i nagminne przycinanie osob
Pozdrawiam.
Nie ma brzydkich aparatow tylko wina czasem brak
____Tak niestety brak światła skłaniał mnie do mocnych rozjaśnień za pomocą komputera co spowodowało mocne ziarno i dodatkowo zmieniło balans bieli. Oryginalne zdjęcia wyszły w mocniejszej czerwieni gdyż w kościele jest dużo czerwonych witraży.
____Kadrowanie przyznaję lipa. Od dzisiaj będę zwracać na to uwagę. Nie byłem nawet proszony o robienie zdjęć na trym ślubie a robiłem tylko z miejsca gdzie stałem i nie chodząc po kościele. Gdybym mógł pokazał bym to inaczej ale nie miałem możliwości zrobienia innych kadrów :/
____Marzę o lampie jakiejś nie będę kłamać że nie stać mnie na razie na jakąkolwiek FL-kę a jedynie na jakiś starszy model z przejściówką odcinającą wys. napięcie.
____Przy okazji proszę o porady co zastosować najlepiej dla uzycia starych lamp w E-510??
Ostatnio edytowane przez krzychru ; 20.10.08 o 12:53
Widzę że już zamieszczasz zdjęcia i nie obrażasz się na forum. To forum jest naprawdę genialne, a ludzie rewelka. Podam Ci przykład.
W wątku ze zdjęciami ślubnymi też wkleiłem swoje. Zdjęcia były techniczne dobre - ostre, odpowiednia głębia ostrości, dobrze wykadrowane i naświetlone. I co ? - mam tendencję do robienia zbyt ciepłych zdjęć, a to spowodowało, że suknia młodej wyszła jak brudna. No i chłopaki sobie po mnie pojeździli.Bo do ślubu to trzeba dbać o szczególy. A alakin ? - jak Go spotkam to obalimy C2H5OH
![]()
cerkiewki || Beskid Niski || mój wątek || mój drugi wątek|| makro||
Wychodzi się na pole, a nie na dwór o! ||Nadnaczelny Weryfikator TWA i wszystkiego
W moich wątkach można offtopować i grzebać w zdjęciach||Łowca spamerów||
Racja moje zdjęcia rówież były ruszane dlatego bo suknia młodej była szara. nie mam doświadczenia z PhotoShoem dlatego rozjaśniałem całe zdjęcia co spowodowało masakryczne ziarno i "
dziwne" kolory.
Kolejne zmagania.
___Tym razem zdjęcie z serii "Ginący świat kolei", które zainspirowało mnie do kolejnych prac nad tym pomysłem.
Fragment szczytu dachu.
Stacja w miejscowości Pińsko w woj. kuj-pom.
Ostatnio edytowane przez krzychru ; 20.10.08 o 14:25