Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: sofcik a olympus

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    A w jakiej klikasz rozdzialce ?

Bo szczerze mowiąc 1024x to fajnie wychodzi tylko jak robisz powiekszanie na komputerze to widać piksele

w sumie 2048x i 1024x na oko nie ma roznicy - roznica powstaje dopiero przy powiekszeniach ..

Mieszka w
    Lubiechowa, Jelenia Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    No właśnie robię w 2048x1536, zdjęciołki wychodzą ok. 600-650kB/szt.
    Wcześniej, jak miałem FUJI FinePix1400ZOOM, z 1,3 MPix, to fotki 1280x960 na odbitkach 10x15 już nie były takie cacy...
    C-740 +tulejka +filtry +dekielek +[censored]

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    No własnie miałam spytac jak to wychodzi na odbitkach dzieki to zostane przy 2048x

BTW: mam taka funkcje night. niby w nocy ale nie kumam jej wogóle czy wiesz cos o tej funkcji ?

Mieszka w
    Lubiechowa, Jelenia Góra
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Tu już chyba kłania się instrukcja Funkcja ta, jak sama nazwa wskazuje, służy do robienia zdjęć nocnych.

"Fotografowanie w scenerii nocnej jest trybem odpowiednim do wykonywania zdjęć o zmierzchu i nocą. Aparat wybiera dłuższe czasy naświetlania niż normalnie. Na przykład, jeśli wykonujesz zdjęcie ulicy nocą w trybie AUTO, brak światła spowoduje że zdjęcie będzie zbyt ciemne, tło będzie niedoświetlone i nie będzie widać szczegółów. Jeśli wybierzemy tryb fotografowania w nocnej scenerii można uchwycić naturalną atmosferę wieczoru. Aparat automatycznie ustawia najbardziej optymalne parametry dla tego rodzaju zdjęcia. Ponieważ aparat dobiera dłuższe czas naświetlania, należy skorzystać ze statywu."
    C-740 +tulejka +filtry +dekielek +[censored]

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów