Strona 4 z 5 PierwszyPierwszy ... 2345 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 41

Wątek: Nie polecam,nie kupowac

Moderator Zwycięzca popRAWkiZwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Karol
    Mieszka w
    las pod TARNOWem...
    Siła reputacji
    172
    Moja galeria
    Od ponad roku używam zamiennika - na przemian z oryginałem. Nie zauważyłem różnic w wydajności. Kosztował 5 $ - wygrzebałem go w koszu z przecenionymi rupieciami w CompUsa. Żałuję, że nie wziąłem wówczas 2 sztuk. Za jakiś czas - o ile kupię E-3, dokupię kolejny aku, nie widzę motywacji ani potrzeby kupowania ogniwa firmowanego przez Olympusa, kupię kolejny zamiennik...
    zmiana nicka: ktotek -> Karol
    Polska B - wątek ze zdjęciami
    Facebook

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar dzemski
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    124
    Moja galeria
    temat o zamiennikach już był ;P

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    nie do konca jestem przekonany, kto plecie bzdury... chyba, ze uslysze jakas akceptowalna dla mojej watpliwej inteligencji definicje pojec "podroba" i "zamiennik"... (bo to, ze lubisz przeplacic mnie nie interesuje)
    PS
    znowu "kolega kolegi widzial..."
    PPS
    czy przypadkiem lucca nie prosil o konkretne przyklady...?
    plecenie bzdur odnosiło się do twojego tekstu że nie polecasz orginałów BLM-1 - a ja ci k@czy mówię że teraz wolę przepłacić niż grać totka.

PS
    odczego jest internet: http://t5r.pwp.blueyonder.co.uk/e1/clonetests.htm
    PSS
    poczytaj wątek: jak wygląda orginalny BLM-1

nie chcę rzadnej wojny i nic mi do twojej inteligencji; mówię o swoich subiektywnych odczuciach z użytkowaniem orginałów, podróbek i zamenników - przerabiałem wszystko. EOT z mojej strony.
    Ostatnio edytowane przez dziekan ; 15.10.08 o 14:42
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

| OlyJedi Awatar Dar-i-jush
    Siła reputacji
    23
    Moja galeria
    Pozwolę sobie jeszcze powrócić do tematu czyszczenia filtrów Hoya. Mam kilka: UV Super HMC, Polar Pro1 Digital i połówkę szarą. Na początku chciałem wyczyścić UV wynalazkiem Lenspen i mi pomazało okropnie. Myślałem, że lenspen badziewny. Ale nie. Po kilku(nastu) czyszczeniach Hoyi chuchem i mikrofibrą, spróbowałem ponownie i wyczyściło elegancko. Potem zakupiłem pozostałe filtry i to samo. Na początku maziaje, potem luz. Jakby pokrywali czymś filtry, co się maże, po wytarciu tej warstwy jest ok.
    Może Rafał przez chuchanie i tarcie T-shirtem szybko pozbył się maziającego czegoś i nawet nie zauważył?

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi
    Mieszka w
    Toruń
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Wesoły Miś Zobacz posta
    Może Rafał przez chuchanie i tarcie T-shirtem szybko pozbył się maziającego czegoś i nawet nie zauważył?
    Może chuchając czyści jakimś dobrym alkoholem i dlatego nie maże?

| OlyJedi
    Mieszka w
    Świebodzice
    Siła reputacji
    19
    Moja galeria
    Polecam więc czyszczenie na chucha w piatek wieczorem.
    Pozdrawiam
    E-510, 14-42, 40-150 (stary), 35, fl-36
    IS 3000, Tough 3000, Zenit 122,
    Nikon d7000, 18-105, 50/1,8

OR | Honorowa wystawa Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar k@czy
    Mieszka w
    38° 59' 1.46" -94° 44' 16.274"
    Siła reputacji
    158
    Moja galeria
    prońciepanie nie mialem zamiaru wszczynać
    chcialem jedynie (moze za bardzo wyrafinowanie) zwrocic uwage, ze reguly nie ma i co user, to zdanie. wiec jakiekowliek "niepolecanie" czegokolwiek, nie bardzo ma sens... i to nie dotyczy, jak widac, tylko baterii
    PS
    z linku, ktory podales, wynika, ze oryginal zajmuje zaszczytne... 3 miejsce
    pzdr
    Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++

| OlyJedi Awatar dziekan
    Mieszka w
    Tychy
    Siła reputacji
    22
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez k@czy Zobacz posta
    prońciepanie nie mialem zamiaru wszczynać
    chcialem jedynie (moze za bardzo wyrafinowanie) zwrocic uwage, ze reguly nie ma i co user, to zdanie. wiec jakiekowliek "niepolecanie" czegokolwiek, nie bardzo ma sens... i to nie dotyczy, jak widac, tylko baterii
    PS
    z linku, ktory podales, wynika, ze oryginal zajmuje zaszczytne... 3 miejsce
    pzdr
    no baaa

mi się dostał ten oryginał z 6 miejsca :> odesłałem go właśnie w poniedziałek do "cwaniaczka" z alledrogo 100zł piechotą nie chodzi - pokazałem Mu link - nawet nie oporował.
    www.tekkenolandia.pl
    E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8

Awatar kevin
    Mieszka w
    Szczecin
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Faktycznie na "wiodącym serwisie aukcyjnym" można dostać całkiem niedrogo prawie firmowe akumulatory o rewelacyjnej pojemności dochodzącej nawet do 3800mAh ! Kuriozalnym przypadkiem jest uczciwy sprzedawca, który pisze że 3600 na etykiecie to nieprawda, ale 1600 to ma. Mogę jeszcze uwierzyć w niedrogie niefirmowe akumulatory o pojemności 1500mAh, to deklarowanie pojemności 3600-3800mAh jest po prostu oszustwem, tak samo jak fałszywe baterie z napisem OLYMPUS. W BLM-1 są dwa elementarne ogniwa Li-ion 3,6V, czołowe firmy upchały w nie maksymalnie 1400-1800mAh i tyle może mieć taka bateria. Chińskie podróbki zawierają tanie, niskiej jakości ogniwa, a etykietki są cierpliwe i można na nich napisać wszystko.

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar epicure
    Mieszka w
    Poznań
    Siła reputacji
    243
    Moja galeria
    kevin, zawsze możesz zgłosić podejrzenie sprzedaży podróbek poprzez formularz kontaktowy Allegro.