Jest taki fajny wątek o nie kupowaniu kota w worku, nie lepiej byłoby te wątki połączyć?![]()
http://www.renderosity.com/mod/galle...ername=mirek54
I tak Was lubie
Z moich doświadczeń również wynika że w temacie czyszczenia filtry Hoya są masakryczne (mowa o czyszczeniu na mokro). Miałem kiedyś dwa, trzeciego nie będzie.
Tanie, syfne zamienniki aku nie dość że mogą zabić aparat, to jeszcze padają po kilkunastu cyklach. Minimum przyzwoitości to Hahnel/GP.
nie polecam oryginalnych aku BLM-1. kosztuja pięć razy wiecej niz podróba, a zrobię na nich tylko jedna piątą zdjęć wiecej. wniosek prosty: pieć podróbek w cenie jednego oryginalu zrobi cztery razy więcej zdjęć. i jak padnie podróba, to zostaje mi 80% mocy prądowych, a nie 0%-jak padnie jeden oryginał. poza tym zachowujac cykl naprzemiennego ładowania i uzywania, wychodzi, ze podróby starczą na dluzej, niz oryginal.
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++
Też niedawno kupiłem podróbę na allegro za 28 zł z przesyłką i póki co sprawuje się świetnie. Podczas ostatniej sesji wyładował mi się oryginał. Zamiennikiem zrobiłem później ze 150 zdjęć. Do tego jak wróciłem do domu to zapomniałem wyłączyć aparatu i całą noc był włączony. Rano pojechałem na inną sesję i tam zrobiłem ok 300 zdjęć i się dopiero wyładował. A do tego przyznać muszę, że był fabrycznie naładowany.
Nie mylmy podróbek z zamiennikami !!!
Ja kupiłem podróbę za 100zł a to róznica w porównaniu z Twoimi 30zł za zamiennik.
Więc nie pleć bzdur - Za te 180zł płacimy nie tylko za Nazwę "Olympus" - wiem co mam jak kupuje Orginał - bateria na pewno nie grzeje się jak tanie zamienniki który jest robiony w nieznanej bliżej manufakturze - a elektronika pozostawia wiele do życzenia, wiem żę mam 1500mAh zamiast 1000, wiem że pociągnie z 3 lata z niewielkim spadkiem wydajności - było tu pisane że aparat wariował po tanich zamiennikach w gripie bodajże Lessiemu albo Eddiemu. To że Ty lubisz loterie nie znaczy żę ktoś inny też - wiadomo że każdy musi Sam zdecydować i liczyć się z tym co kupił.
Last edited by dziekan; 15.10.08 at 09:14.
www.tekkenolandia.pl
E-510 / FL-50 / ZD 8 / ZD 35 / ZD 14-54 / Industar 50/2.8
W kwestii zamienników mam do powiedzenia tylko tyle, ze teza +/- 3 dychy zawodziły, kiedy były używane 2-3 dni po naładowaniu. Po prostu nie trzymały pojemności. Kiedy wsadziłam w aparat zaraz po naładowaniu - mogłam robić zdjęcia. Ale kiedy chciałam mieć niezawodny zapas - dramat. Wkładam, włączam i "płaczę"... Z zamienników używam Hahnelle i są ok.
Zamiennik a podróba to dwie różne rzeczy. Od roku zapasowym akku, jaki używam, jest GP za jakieś 1k Kč. Dorównuje jakości i wydajnością oryginałowi.
Tuulan ja Tuulin tuulinen tuuli tuulee talvella täällä ja tuolla.
nie do konca jestem przekonany, kto plecie bzdury...chyba, ze uslysze jakas akceptowalna dla mojej watpliwej inteligencji definicje pojec "podroba" i "zamiennik"... (bo to, ze lubisz przeplacic mnie nie interesuje)
PS
znowu "kolega kolegi widzial..."
PPS
czy przypadkiem lucca nie prosil o konkretne przyklady...?
Upierdliwiec Forumowy nr 4142 | OR + + + + | Zlotowicz:0 | Poprawka:0 | DITL ++ | Autoban+| Honorowa Wystawa+ | Oplacone Skladki TWA+++++++