Niby ok, ale coś mi nie pasuje..... może to, ze w każdym zdjęciu dziewczyny patrza w obiektyw i są troche jakby nieśmiałe... Więcej spontaniczności bym widział i byłby miodzik![]()
Niby ok, ale coś mi nie pasuje..... może to, ze w każdym zdjęciu dziewczyny patrza w obiektyw i są troche jakby nieśmiałe... Więcej spontaniczności bym widział i byłby miodzik![]()
Moje fotografie: www.beluch.pl | Grupa dyskusyjna M43 Polska
Oczy zostały wybielone... zobacz teraz![]()
Zapraszam na: www.adrianchudek.com
Portrety bardzo fajne - szczególnie podoba mi się kolorystyka. Niestety, moim zdaniem, wybielenie nie jest najlepsze - po prostu zdecydowanie za mocne i psuje zdjęcie - za bardzo rzuca się w oczy.
W poprzednich postach polecono mi wybielić oczy. Żółte bardziej się rzucają w oczy...
Wybieliłeś, ale za mocno.
Spróbuj tak:
- zaznacz obszar wybielenia
- ustaw Feather na 2 px, to złagodzi krawędzie zaznaczenia
- za pomocą Hue/Saturation zmniejsz suwaczkiem Saturation nasycenie koloru - białka staną się szare zamiast żółte
- potem suwaczkiem Lightness rozjaśnij je nieco, ale delikatnie. Efekt będzie dobry.
Poza tym zdjęcia bardzo fajne.
hehehe wiesz że tak właśnie zrobiłem? Po prostu tak wyszło... zmniejszyłem nasycenie o -40% i pojaśniłem o 20%
mniej jasności daj
Faktycznie... teraz o wiele lepie, widać cienie na gałkach ocznych, i oczy nie są takie płaskie.
P.S.
Zmniejszyłem jasność o 20%