18 - zabawne, tylko trochę światło mocno się odbija
19 - bardzo fajne, może delikatnie z kadrem bym powalczył w czasie robienia (ale wiem to moment był)
18 - zabawne, tylko trochę światło mocno się odbija
19 - bardzo fajne, może delikatnie z kadrem bym powalczył w czasie robienia (ale wiem to moment był)
Z ostatniej serii - 21 - bardzo fajnie wyszło, 19 - "trafiony" ładny moment, 20 - ma potencjał ale za ciemno...
Zapraszam do mojego wątku ze zdjęciami: Poszukiwania
helios 58/2 pierwsze próby
ustawianie ostrości przy pomocy wizjera - nieosiągalna umiejętność jak dla mnie, przy pomocy LV i powiekszenia czasami mam problem z kadrowaniem... ale generalnie nie jest źle
poniżej efekty proszę o ocenę ...
bardzo podoba mi się zdjęcie 18 gdzie bardzo elegancko jest wszystko rozmieszczone w kadrze. Na 19 interesujący moment lecz brak trochę tylnego oświetlenia sceny, 20 przy świecach portret jak dla mnie trochę za mroczny a przez to główny motyw widoczny ledwo w zarysie ale pomysł fajny. 25 dzieciak jest superowy i gra emocjami. Modelka widać, że pozuje jest spięta więc więcej luzu bo potencjał jest.
pozdrawiam Wiejo
Nie przepadam za makro, ale lubię i to bardzo dobre kompozycje. Na 18 takowa jest rewelacyjna.
Z ostatnich 25 bardzo urokiliwe.
Pozdrawiam
kolejna potyczka z portretem i nie tylko
nikt nie komentuje, szkoda ...
mimo to portrety ciąg dalszy
kilka dzisiejszych zdjęć - może tym razem coś się spodoba![]()
Ostatnio edytowane przez nut3r ; 16.11.08 o 17:12
kiedyś E-510/14-54/ aktualnie XZ-1
Właśnie do portretów chciałam się cofnąć, mimo iż nie jest to moja najmocniejsza strona. Ale skoro nikt nic nie napisał, to może moje uwagi okażą się pomocne.
34 - fajne, podoba mi się chyba najbardziej. Szkoda tylko, że ostrość uciekła na szalik.
35 - też ładne. Tutaj mam uwagę do paluszków, które pojawiają się chyba niepotrzebnie. Albo wcale albo z ręką.
36 - fajna, zamyślona buzia. Ale sama dłoń jakoś nie pasuje. Fajniejszy byłby chyba szerszy kadr pokazujący rękę.
36 - nie widzi mi się i jeszcze ta obcięta broda
37 - i też cięcie i po łokciu.
Generalnie musisz uważać przy kadrowaniu, żeby nie ucinać paluszków, łokci itd. Może lepiej szerzej, a potem wykadrować na komputerze. Ale ogólnie przyjemne w odbiorze, zwłaszcza dziecięce.
Pozdrawiam, Jola