Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 14 z 14

Wątek: Co kupić ????

| OlyJedi Awatar Matthi18
    Mieszka w
    Chorzów
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    jak bym miał dylemat E-410 czy E-510 to wybrał bym albo E-420 albo E-520 ! teraz tak na serio. E-510 ma tylko dodatkową stabilizacje a fotki sątakie same bo jest taka sama matryca. Może widziałeś jakieś fotki które były po prostu nie ostre albo szkło miało FF/BF to różnie bywa
    Jest: Nikon D7000, Nikon D50, Nikkor 50 f1.8, Nikkor 18-105 VR. W najbliższym planie Tamron 18-50 F2.8, Tamron 70-200 F2.8, Sigma 70-300, Sigma 50 F1.4, SB 700.

Było: Olympus E-3 + Gripp, Fl-50R, Sigma 18-50 Macro F2.8, Sigma 70-200 Macro HSM II

| OlyJedi Awatar xxxsebusxxx
    Mieszka w
    Silesia
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Stabilizacja Ci się przyda ale jak przyjdzie co do czego to statyw jest obowiązkowy. Idź do sklepu i "pomacaj". Moja dziewczyna ma E-510 ja mam 410 dla mnie oba są wygodne jeśli chodzi o niezbyt ciężkie obiektywy (mam małe dłonie więc wielkość gripa mi nie przeszkadza). 510 ma trochę bardzie rozbudowane funkcje w menu (większości i tak nie będziesz używać) i bardziej wydajny aku.
    "spieszmy sie kochać ludzi bo tak szybko odchodzą"

Awatar kartofel
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    510 będzie jednak lepsza, stabilizacja przydaje się na codzień, tani jak barszcz, a ostrość jaka Ci odpowiada możesz ustawić w menu aparatu.

| OlyJedi Awatar EddieLBN
    Mieszka w
    Lublin
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Oczywiście 510 jest nieco lepsza od 410 (głównie dzięki stabilizacji). Gabaryty już pozostają do subiektywnej oceny- raz mogą być wadą innym razem zaletą.
    Z Tobą @Matthi18 zgadzam się połowicznie- faktycznie matryce w obydwu modelach są identyczne jednak soft aparatu sprawia, że zdjęcia co do ostrości otrzymujemy z nich różne.

Cytat Zamieszczone przez kartofel Zobacz posta
    [...] ostrość jaka Ci odpowiada możesz ustawić w menu aparatu.
    Z tym, że cytując tekst testu 510 z Fotopolis:
    Przypomnijmy, że to najprostsza lustrzanka cyfrowa marki Olympus [E-410] przeznaczona dla najmniej wymagających miłośników aparatów systemowych. Dlatego tak mocne wyostrzanie jest usprawiedliwione, jednak nie przystałoby ono modelowi z trochę wyższej półki. W E-510 sytuacja wygląda zupełnie inaczej. Odnosi się wrażenie, że najwyższy poziom wyostrzenia jest na poziomie najniższego wyostrzania E-410. Różnica jest kolosalna i naszym zdaniem poziom ostrości testowanego aparatu powinien być trochę wyższy, zwłaszcza, że przykład mniejszego brata pokazuje na co stać nową matrycę Live MOS.(http://www.fotopolis.pl/index.php?n=6030&p=6)
    @ladyhawke - decyzja nalezy do Ciebie!

Pozdrawiam.