jeżeli zdjęcie nie jest wystarczająco dobre to znaczy ze byłeś za daleko
- przeczytałem kiedyś rade i wydaje mi się że pasuje tutaj jak ulał
co do 13 podoba mi się ale większy margines z prawej strony bym zostawił min 1 cm
jeżeli zdjęcie nie jest wystarczająco dobre to znaczy ze byłeś za daleko
- przeczytałem kiedyś rade i wydaje mi się że pasuje tutaj jak ulał
co do 13 podoba mi się ale większy margines z prawej strony bym zostawił min 1 cm
Ostatnio edytowane przez kowal73 ; 9.01.10 o 21:00
Potwierdzam, Ty także nie zwykłeś rozwijać swoich wypowiedzi.
E-3, E-300, ZD 14-54,ZD 40-150, ZD 35, ZD 50, ZD 70-300, ZD 50-200, ZD 9-18, ZD 35-100, EC-14 FL-36, FL-50R
Chciałeś uwydatnić kamolce to Ci się udało. Zwierzak ginie wśród kamolców niestety.
Autor poprzez takie ukazanie tematu chciał nam uzmysłowić, że te kamienie w przeciwieństwie do kozicy nie poddają się egzystencji. Mimo tego, że erozja robi swoje to nie muszą trudzić się zdobywaniem pokarmu i unikaniem drapieżników. Jakże beztroskie jest takie istnienie kamienia, wszak musi znosić tylko turystów i zmiany pogody. Kamienie wychodząc na pierwszy plan wydzierają się ze zdjęcia i drążą w naszym umyśle odwieczne pytanie dotyczące przemijania. Kamień symbolizuje spokój, a ich harmonijne ułożenie potęguje energię płynącą z tego zdjęcia.
Piekna interpretacja,dlatego nie mogłem uwierzyć ,że to fotka grizza![]()
WowQben, pięknie
Po trosze trafiłeś.
Wrzucenie zwierzaka na cały kadr kojarzy mi się z fotkami w zoo :/
Chciałem dodać trochę naturalnego środowiska/kontekstu, cóż nie udało się.
@kowalik - Zwierzak ginie wśród kamieni - tak właśnie jest w górach Kozice giną wśród kamieni
@mysik - Po słowackiej stronie całkiem często można spotkać kilkunasto "osobowe" stadka.
Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.
u nas niestety nie bez znaczenia są te hasła:
Wiesz Grizz, ja tam uważam, że to zdjęcie nie jest może rewelacyjne, ale całkiem dobre. Problem, że nie wgryzłeś się w trend zdjęć z mega zbliżeniami, który często króluje u nas. Fakt, skały nieco przytłaczają, ale trudno oczekiwać, aby kozica stała na czerwonym dywanie. Hm... chociaż nie, chyba mogłeś ją poprosić aby zapozowała i strzelić z szerokiego kąta.![]()
Owszem, jest dobre, bo pokazuje może jedną z ostatnich kozic żyjących u nas na wolności. Jest marne, bo po jego obejrzeniu, nie jestem w stanie powiedzieć czym różni się koza od kozicy.
Nie zgadzam się z RC- to nie jest przypadkowy pstryk. To jest źle "wykombinowane" zdjęcie.
No cóż, muszę się zgodzić- nie udało się.
MZ, lepsza byłaby mała kozica z górami w tle, niż duże kamienie z małą kozicą w tle.
Lubię wertykalne piony i horyzontalne poziomyW moim wątku, można "grzebać" w moich zdjęciach.Główny Prostownik TWA