Strona 2 z 5 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 49

Wątek: 14-35 czy 35-100

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Bardzo ciekawa ta stronka z "przymiarka" szkiel; i musz powiedziec ze 35-100 przy moim e330 wyglada szokujaco!!!!
    Zdaje sobie sprawe z tego ze pytanie ktore zadalam nie ma jednoznacznej odpowiedzi i wszystko jest wzgledne...
    Ale jak sie jest laikiem to niestety trzeba szukaci porad u fachwcow (troche wazeliny nigdy nie zaszkodzi) Zapytam inaczej: ktore szklo sprawdzi sie lepiej we wnetrzach?
    pozdrawiam

| OlyJedi Awatar suchar
    Mieszka w
    Wa-wa
    Siła reputacji
    26
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Lucyfugus Zobacz posta
    Bardzo ciekawa ta stronka z "przymiarka" szkiel; i musz powiedziec ze 35-100 przy moim e330 wyglada szokujaco!!!!
    Zdaje sobie sprawe z tego ze pytanie ktore zadalam nie ma jednoznacznej odpowiedzi i wszystko jest wzgledne...
    Ale jak sie jest laikiem to niestety trzeba szukaci porad u fachwcow (troche wazeliny nigdy nie zaszkodzi) Zapytam inaczej: ktore szklo sprawdzi sie lepiej we wnetrzach?
    pozdrawiam
    Hm, powiedz mi, czy używasz trybów manualnych? Te obiektywy kosztują ogromne pieniądze... Jesteś pewna, że któryś z nich jest ci potrzebny? Czemu?
    Strona WŁASNA | Blog Portret Ulicy
    "Fotografujemy rzeczy, by usunąć je z umysłu" - Franz Kafka

qbic
    Gość
    ktore szklo sprawdzi sie lepiej we wnetrzach?
    pozdrawiam
    szersze (14-35)

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez suchar Zobacz posta
    Hm, powiedz mi, czy używasz trybów manualnych? Te obiektywy kosztują ogromne pieniądze... Jesteś pewna, że któryś z nich jest ci potrzebny? Czemu?

Wiesz nie chodzi o pieniadze, w telegraficznym skrocie mam kolege ktory pracuje w stanach w branzy mojej firmy, pare razy wyswiadczylam mu przysluge na ktorej zaoszczwdzila spora sume. Przy jakiejs tam rozmowie wyszlo ze lubie fotografowac i mam olka i tak w ramach zwrotu przyslugi postanowil podarowac mi szklo... mam do wyboru dwa o ktorych pisalam.

p.s. tak wiekszosc zdjec robie w manual

| OlyJedi
    Mieszka w
    Polska
    Siła reputacji
    20
    Moja galeria
    Nie karmić Trola Panowie !
    OBYWATELGC

| OlyJedi Awatar PiotrAntasik
    Mieszka w
    Wrocław
    Siła reputacji
    18
    Moja galeria
    Przy 35-100 należy wziąć pod uwagę masę tego szkiełka (1,7kg), która daje się mocno we znaki przy dłuższym użytkowaniu i znacznie ogranicza mobilność.
    E-510 + 14-42 + 40-150 + Sigma 50-500 + Metz 58 / E-10 / OM-1 MD + OM-1n MD + OM-2n + Zuiko 50 1.8 + Zuiko 28 3.5 + Sigma 135 2.8

qbic
    Gość
    jakaś popelina chyba

| OlyJedi
    Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez PiotrAntasik Zobacz posta
    Przy 35-100 należy wziąć pod uwagę masę tego szkiełka (1,7kg), która daje się mocno we znaki przy dłuższym użytkowaniu i znacznie ogranicza mobilność.

Tak waga i rozmiar tego "szkielka" sa zastraszajace; szczegolnie dla kobiety.....

Zwycięzca popRAWki| OlyJedi
    Mieszka w
    Lubeka-Lübeck
    Siła reputacji
    180
    Moja galeria
    Tak waga i rozmiar tego "szkielka" sa zastraszajace; szczegolnie dla kobiety.....
    Wielkosc i waga nie ma znaczenia dla kobiety-podobno szybko sie dopasowuja.
    A w ameryce,niech Ci kolega kupi wersje mini-podobno tam taka technika,ze wszystko zrobia.

| OlyJedi Awatar dog_master
    Mieszka w
    Gdańsk
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Nieprawda :P

35-100 to moja miłość Waga jest okej, rozmiar trochę niepraktyczny Ale jaki profi! Nie no, nawet nie wiedziałabym, w czym to nosić... Ogniskowa super! Jedyny, najważniejszy minus to $$$...

14-35 też fajne, ale tu, jak wyżej, w grę wchodzą osobiste preferencje co do ogniskowych i robienia zdjęć.
    Alicja & E-330/14-45/40-150/FL50R & D7000/18-200/70-200f2.8/50f1.4
    My life is brilliant (-: But it's time to face the truth... Umiesz liczyć? Licz na siebie.

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów