Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 16 z 16

Wątek: pierwszy portret

Zwycięzca OlyRulez| OlyJedi Awatar Eddie
    Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Kadr do bani. Z krawędzi wyrasta grzywka, zupełnie bez sensu, nie wnosząc nic do kompozycji. Ujęcie z tej perspektywy wydłużyło nos i nadało mu gargamelski charakter. Niekorzystnie w tym ujęciu wyszły również usta, które zostały zwężone i wyglądają po prostu nieładnie. Dodatkowo cień nosa władował się na górną wargę i tak już ledwo widoczną, zniekształcając ją. Obojczyk bity w policzek, policzek zgnieciony obojczykiem, jak by nie patrzył, tak jest źle i nienaturalnie i na pewno nie schlebia urodzie osoby na zdjęciu. Ucięta broda, fragment ramienia wystający spod rękawa, to tak na dokładkę.
    No i światło, brak światła po prostu.
    Wg Karola najlepsza stopka na OC: Canonizacja św. Bernarda z Olympu AD 2011

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

| OlyJedi Awatar irek50
    Mieszka w
    Zamość
    Siła reputacji
    38
    Moja galeria
    Eddie: Nie dobijaj początkującego--pozdr

pat.p
    Gość
    Cytat Zamieszczone przez deprim86 Zobacz posta
    czyli po prostu do bani, ale dziekuję za komentarze a czy znacie jakąś stronke albo książkę gdzie ciekawie piszą jka nauczyc się dobrze fotografować wiecie taka dla początkujących. Pozdrawiam wszystkich
    Cześć

Polecam "Ekspozycję bez tajemnic" Bryana Petersona - dobrze się czyta (zrozumiała, zabawna, przejrzysta treściowo, jest w niej dużo dobrych jakościowo zdjęć).

Pozdrawiam

Pat

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez irek50 Zobacz posta
    Eddie: Nie dobijaj początkującego--pozdr
    Myślę, że to co napisałem nie powinno go dobijać. Starałem się podać główne grzechy tego zdjęcia tak, aby autor w przyszłości wiedział na co zwrócić uwagę.
    Pozdrav!

A ja polecam obejrzenie portretów na altphotos.com albo photo.net; Fajne zdjęcia znajdziesz też na obiektywni.pl w galeriach użytkowników Oza, TomiU, Magus i Kleofas, to tak z rodzimych. Na plfoto.com dobrze rzeźbi Rzelcio, nie jest jednak jedyny, też warto popatrzeć.
    Na początku trochę się zdołujesz, być może nawet na trzy dni odłożysz aparat. Jeśli jednak kręci Cię fotografowanie i chcesz robić dobre zdjęcia to zaczniesz analizować oglądane obrazki i pójdziesz do przodu.
    Ostatnio edytowane przez Eddie ; 10.10.08 o 16:04

[...]Nie patrzę na to jak na efekt pracy z aparatem cyfrowym i oprogramowaniem, dzięki któremu wszystko mogę idealnie wyczyścić i obrabiając zdjęcie też nie myślę w ten sposób, że skoro mam takie narzędzia, to powinienem wszystko doprowadzić do stanu sterylnego.[...]

BernArt - Moje zdjęcia

Siła reputacji
    0
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez Eddie Zobacz posta
    Myślę, że to co napisałem nie powinno go dobijać.
    Mam tylko jedno ale, Agnieszka jestem
    A za tak konkretne i wyczerpujące analizy i rady jestem naprawdę wdzięczna!

Mieszka w
    Warszawa
    Siła reputacji
    92
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez deprim86 Zobacz posta
    Mam tylko jedno ale, Agnieszka jestem
    A za tak konkretne i wyczerpujące analizy i rady jestem naprawdę wdzięczna!
    Ups, wybacz, Agnieszko

BernArt - Moje zdjęcia