Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 44

Wątek: d700 na dpreview

| OlyJedi Awatar grizz
    Mieszka w
    Kraków
    Siła reputacji
    164
    Moja galeria
    Nie zajmuję się już sprawami technicznymi forum. Prośba o zgłaszanie wszystkiego do Jacka.

qbic
    Gość
    Klapa z DR...

a no tak nie doczytałem, testowany jpg, takie testy sobie mogą...

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Z tego co doczytalem to testowano rowniez RAW. Czy chodzi tylko o DR?
    Czesc.Ch.

Marcin510
    Gość
    dziwne z tym DR, optycznym wyszlo identycznie jak w d3

pewnie DR nowego 5d bedzie najlepszy na DP
    Ostatnio edytowane przez Marcin510 ; 7.10.08 o 21:20

| OlyJedi
    Mieszka w
    polska północna
    Siła reputacji
    25
    Moja galeria
    Eee tam, biadolenie. Świetna maszyna na ciemności - można zarzucić ISO6400 i przy F2.8 żaden kościół nie straszny. Wtedy duża lampa służyłaby do dopalenia a nie rozjaśnienia kadru.

piotrek204
    Gość
    Obawiam sie ze jesli DR jest prawda to lampa okaze sie konieczna

Swoja droga zaskakujacy wynik, spodziewalem sie identycznego z D3, na tle soniaka 1.5EV roznicy to sporo

qbic
    Gość
    Pewnie jak się obniży kontrast dla JPG to będzie tak samo jak dla D3.

| OlyJedi
    Mieszka w
    Galicja
    Siła reputacji
    32
    Moja galeria
    Cytat Zamieszczone przez KaarooL Zobacz posta
    Eee tam, biadolenie. Świetna maszyna na ciemności - można zarzucić ISO6400 i przy F2.8 żaden kościół nie straszny. Wtedy duża lampa służyłaby do dopalenia a nie rozjaśnienia kadru.
    Lampy zle pracuja z duzymi czulosciami i w tym problem. Ale wiedza to Ci ktorzy pracuja.
    )
    Przy iso 1600, f2,8 lampy typu sb800 musza byc odsuniete na conajmniej 6 metrow od pierwszego planu. Inaczej wszystko jest przepalone. Jesli nie wiecej - nie potrafie tego tak z pamieci ocenic. Nawet znaczna korekcja na - nie pomaga.
    Nie wyobrazam sobie dopalania przy iso 6400 i f.2,8. Moze w trybie manualnym jesli lampa posiada az tak duza mozliwosc podzialu blysku, lub zastosuje sie na palnik dodatkowe rozpraszacze- typu softbox, lub nawet szare filtry. W praktyce reporterki slubnej trudne w aplikacji a w scenach z bliska wrecz chyba niemozliwe, choc geniusz ludzki na wszystko znajdzie sposob.
    Dodatkowym problemem oprocz zbyt duzej sily blysku- trudnej do ujarzmienia jest bardzo duzy udzial swiatla zastanego ( przy zalozmy iso 6400) z jego trudna do zmieszania temperatura barwna. Razem z lampa ( nawet slabym blyskiem) do to nieciekawa kolorystyke. W Nikonie mamy problemy na bank.
    Ta trudna do wyciagniecia kolorystyka to najwiekszy klopot w pracy z duzym iso w Nikonie.
    Dla mnie na fotkach z Nikona ( D300) problemem jest takze niska ostrosc i kontrast, ( nie tyle moze ostrosc co mlecznosc) oczywiscie mozna wszystko ale pociaga to za soba utrate jakosci.
    E3 Olympusa jest pod tym wzgledem znacznie lepszy. Oczywiscie rowniez 5D Canona.
    Czesc.Ch.

| OlyJedi
    Mieszka w
    okolice Rybnika
    Siła reputacji
    21
    Moja galeria
    Z tym DR to niezły ubaw, bo się dpreview złapało na własną głupotę. Testują DR w JPG i potem im wychodzi, że d700 ma gorsze DR niż e-520.
    Moja gra Aether Collector niedługo wychodzi na Steam - http://magory.net/aether

piotrek204
    Gość
    Chociaz po raz kolejny widze cos co mnie w kierunku starego 5D kusi, ostrosc raw'ow
    http://www.dpreview.com/reviews/nikond700/page28.asp